Uncategorized @hu

Téliesítsd kerti bútoraid! 5 ok, hogy miért jó takaróponyvát használni!

Lehet, hogy csábítóan hangzik csak úgy kint hagyni télre a kerti bútoraidat, viszont érdemes rászánnod 5 percet az őszi hónapok során, hogy tegyél rájuk minőségi takaróponyvákat, hogy megóvd őket az őszi-téli szélsőséges időjárás ellen.

Persze mivel kültéri bútorokról beszélünk, így biztos Neked is az jut most eszedbe, hogy “De hát ezek kifejezetten időjárásálló alapanyagokból vannak, minek takarjam le őket? A válasz nagyon egyszerű: bármilyen modern alapanyagokból készült kerti bútorod van, az élettartamát úgy tudod meghosszabbítani, ha vigyázol rá.

Ebben a bejegyzésünkben azt fogjuk megtárgyalni, hogy miért jó takaróponyvát használni, hogyan kell rátenni a bútorokra, illetve mennyibe kerül őket beszerezni.

5 érv, hogy a kerti bútoraidra takaróponyvát tegyél

  1. A takaróponyva egy hosszútávú, akár több évtizedes befektetés, hiszen a minőségi alapanyagoknak köszönhetően az évek során újra tudod őket használni a hűvös hónapok alatt.
  2. A minőségi takaróponyvák segítenek penészmentesen tartani a kerti bútoraidat, mert a ponyvák engedik a szabad levegő áramlását.
  3. A takaróponyvákkal megvédheted a kerti ülőgarnitúráidat a kopástól, karcolástól is.
  4. A takaróponyva megvédi a kerti bútoraidat az erős UV sugaraktól, a fagytól, az esőtől és ónos esőtől, illetve persze a hótól is.
  5. A takaróponyva azért is előnyös, mert így még a madárürülékeket sem kell levakarnod tavasszal a bútoraidról, hanem csak bedobni a mosógépbe egy kis áztatás után a ponyvákat, hadd végezze el a piszkos munkát a mosógép.

Hogyan kell használni a takaróponyvát a kerti bútorokon?

Természetesen külön kell venned takaróponyvákat székekre, kanapékra, asztalokra vagy BBQ sütőkre, hiszen mindegyik kerti bútornak más a mérete, illetve az alakja. Webáruházunkban sokféle típusú kerti bútorra való takaróponyvát találsz, így biztosan sikerül majd kiválasztanod azokat a modelleket, amelyek passzolnak a Te kerti ülőgarnitúráidhoz.

A takaróponyvák feltételéhez szerencsére nem kell atomfizikusi diploma, csak minimális geometriai érzék. Így csak annyit kell tenned, hogy kicsomagolod a ponyvát és kiteríted, hogy megnézd milyen az alakja. Majd egyszerűen ráteszed a bútorra, s alul lekötözöd, összehúzod vagy rögzíted, hogy ne tudja lefújni a szél, ha nem a garázsban tárolod a kerti bútoraidat, hanem kint hagyod a kertben a téli időszakra.

Tipp #1:

Ha sok egyforma széked van, amiket egymásba lehet tenni, akkor érdemes lehet egy nagy takaróponyvát venned több helyett:

  • Így a tárolásnál is kevesebb helyet foglalnak majd a használaton kívüli kerti székek.
  • Ez a megoldás költséghatékonyabb, hiszen így nem kell minden székre külön takaróponyvát venned.
  • Fontos azt is megemlíteni, hogy ezzel a trükkel még időt is spórolhatsz, hiszen egyszerűbb letakarni egy ponyvával 5 széket, mint 5 ponyvával külön letakarni az 5 széket.

Tipp #2:

Ne felejts el takaróponyvát választani a kerti lámpáidra, hősugárzóidra vagy napernyőidre, hiszen ezeket is érdemes óvnod a téli időjárástól!

Takaróponyva árak, avagy mennyibe kerül megóvni télen a kerti bútoraidat?

A takaróponyva árak olyan 5.000 és 10.000 Ft között mozognak, mely szinte csak a ponyva méretétől függ. Értelemszerűen egy kisebb szék ponyvája olcsóbb lesz, mint egy hatalmas, 12 személyes asztalra való takaró ponyva.

A takaróponyva egy hosszútávú befektetés

Úgy érdemes gondolnod a kerti bútorokra való takaróponyvákra, mint egy hosszútávú befektetésre. Ezeket csak egyszer kell megvenned, és éveken át segítik eredeti, újszerű állapotban tartani a kerti ülőgarnitúráidat, hősugárzóidat vagy napernyőidet és nyugágyaidat.

Kapcsolódó tartalmak