Uncategorized @hu

Lecserélnéd őszre az étkezőgarnitúrát? Megmondjuk mi az előnye a bárszetteknek!

A modern otthon egyik alapeleme a reggeliző bár, bárszett vagy bárasztal, mely egy lazán kialakított teret alkot a lakásban, számos felhasználási lehetőséggel. Eredetileg a reggeli elfogyasztására tervezték őket, de az elmúlt években munkára (laptopozás home office-ban), szórakozásra (baráti összejövetelek során) vagy épp konyhapultnak használják a legtöbben.

Akkora divat lett belőle, hogy egyes otthonokban a bárszett felváltotta a hagyományos étkezőasztalt is. Mivel kis helyen elfér, így azok is ki tudják használni a bárszettek előnyeit, akiknek kicsi a konyhájuk és nincs hely étkezőre. Olvass tovább, ha meg szeretnéd ismerni a bárszettek előnyeit!

Bárszettek előnyei

1.   Egészségesebb bárasztalnál állni, mint ücsörögni

Az egészséges életmód elterjedésével egyre többen keresnek olyan magasított asztalokat, amelyeknél nem kell görnyedve gubbasztani, hanem állva is lehet laptopozni, s mellette inni valami frissítőt.

Egy minőségi bárasztallal Te is ki tudod próbálni, hogy miért kényelmesebb a reggeli kávédat egy magasított asztalnál meginni, semmint a reggeledet is azzal kezdeni – folytatni -, hogy a kanapén heverészel, mely nem valami produktív életfilozófia.

TIPP:

Ha vendégeket szoktál fogadni, érdemes lehet a kevésbé fittek számára bárszékeket is beszerezned, így nem kell lemondanod arról, hogy állva fogyaszd el a reggeli italodat. Le tudod így ültetni azokat a vendégeidet, akik valamilyen egészségügyi okból kifolyólag nem tudnak sokáig állni.

2.   Egy bárszett kis helyen is elfér

Vannak olyan kicsi konyhák, ahol kevés hely van az ételek előkészítésére, mert alig hagytak helyet a tervezők a konyhapultnak. Ebben az esetben jól jöhet egy bárszett, hiszen a székeket be tudod tolni az asztal alá, hogy ne legyenek útban, s amikor nem a reggelit szolgálod fel, akkor lesz egy kis plusz munkafelületed, ahol kényelmesen tudod majd előkészíteni az ebédhez vagy vacsorához az ételeket.

3.   Kis lakásban az étkezőasztal helyett is jó megoldás lehet egy bárpult

Ha kicsi a lakásod, és nem szeretnéd, ha egy nagy étkezőasztal elfoglalná az élettér fontos részeit, praktikus megoldás lehet inkább egy bárasztalt beszerezni. Ez sokkal kevesebb helyet foglal, mint egy hagyományos étkezőgarnitúra, illetve segít kialakítani egy modern, kozmopolita stílust az otthonodnak.

TIPP:

Ahhoz, hogy maximálisan ki tudd használni a főétkezések során a bárasztalt, figyelj arra, hogy a leveses tálat vagy a nagy lábosban lévő köreteket ne tedd ki, hiszen így értékes helyet fogsz elfoglalni az asztalon. Ezeket hagyd a konyhapulton, s a bárasztalra csak a már összekészített egyéni étel adagokat tedd ki.

4.   Beépítheted a konyhába is a bárpultot

Ha elég nagy a konyhád, de nincs reggeliző része a konyhapultnak, akkor jól jöhet egy bárszett, hiszen a legtöbb típust hozzá lehet építeni a már meglévő konyhapulthoz, hogy praktikusabb legyen a helykihasználás.

5.   Hagyhatod külön is, és akkor igény szerint tudod mozgatni a bárszettet

Sokan azért vesznek bárpultot, mert azt egyaránt tudják a házon belül több helyen is használni, illetve jó idő esetén ki is lehet vinni a verandára, hogy a reggeli frissítőket a felkelő nap társaságában tudják elfogyasztani.

TIPP:

Ha az a típus vagy, aki nem tudja eldönteni, hogy bent vagy inkább kint szeretné használni a bárszettet, akkor vegyél többet. Így betehetsz egyet az étkező vagy a konyha környékére, egyet vagy többet pedig a teraszra. S mivel kicsi a felülete, így vihar esetén is gyorsan le tudsz róla pakolni, és kint is hagyhatod a bárasztalt és bárszékeket, hiszen a legtöbb modell időjárásálló.

Kapcsolódó tartalmak