Uncategorized @hu

Képek és design kiegészítők: van ezeknek helye a kültéri teraszon?

A tavaszi hónapok sokak számára egyet jelentenek a kerti elfoglaltságokkal. A házat övező környezet kialakítása nem csupán a kertépítésről szól, hanem a terasz otthonossá varázslásáról is. Akár néhány négyzetméteres teraszból is kihozhatod a maximumot, de természetesen a kültéri teraszok és a nagyobb alapterülettel rendelkező típusok esetében is megtalálhatod azt a stílust, ami közel áll hozzád. Miért fontos ez? Melyek azok a kiegészítők, amelyek megférnek a kültéri léttel? Passzolnak-e egyáltalán a terasz kínálta környezethez a képek és a design kiegészítők? Cikkünkben most ezeknek járunk utána.

Engedd szabadon a fantáziád!

A lakberendezési trendek folyamatosan váltják egymást, ez akkor sincs másként, amikor a terasz kialakításáról van szó. Ugyanakkor mind inkább népszerűek azok a megoldások, amelyek az egyéni elképzeléseket, a különleges stílusteremtési eszközöket részesítik előnyben. Egyre többen érdeklődnek az olyan elemek iránt, amelyek egyfajta belső terekre hasonlító hangulatot teremtenek a teraszon, a külső területeken. Igény pedig bőven akad azokra a design kiegészítőkre, amelyek a stílusteremtésben kiemelt szerepet töltenek be.

Alapvetően elmondható, ha a bennünket körülvevő környezet kialakítása a cél, akkor a legjobb végeredmény akkor születik, ha néha képes vagy elrugaszkodni a megszokottól. Akár képek is kerülhetnek a kültéri terasz megfelelő falrészeire, de természetesen a design kiegészítők, kaspók, lámpák, virágtartók, vagy a reneszánszukat élő kerti kutak mellett sem érdemes elmenni.

Figyelj az időjárás viszontagságaira!

Ha a kültéren elhelyezhető berendezésekről, kiegészítőkről van szó, akkor az alapanyag és a felületi kialakítás kiemelt jelentőséggel bír. Más szóval, ezek az elemek az időjárás viszontagságainak lesznek kitéve. Ez nem csupán az ülőgarnitúra esetében érdemel figyelmet, hanem a kaspók, függőfotelek és dekorációk kapcsán is. Az UV-sugárzás mellett, a nedvességgel is számolhatunk, ezért elsősorban ezen szempontoknak megfelelően célszerű kiválasztani a bútorokat, design kiegészítőket. Jó hír azonban, hogy ma már nem kell feláldozni az esztétikus megjelenést és a kényelmet a praktikum oltárán. A gyártók kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a design, a trendek és a megbízható minőség egyaránt találkozzanak.

Ízlés és stílus kérdése

A kerti terasz vagy a fedett fedővel, előtetővel rendelkező kültéri terület kialakításakor egyaránt szerephez juthatnak a növényrajongók kedvenceinek számító kaspók. Akár egészen élethű műnövények is kerülhetnek ezekbe. Persze ne feledkezzünk meg a világításról sem! A hagyományos fali karok mellett, a hangulatvilágítás is kiemelt szereppel bír. A nyári esték hangulatát egyértelműen befolyásolhatják azok a prémium kültéri LED lámpák, amelyek különféle stílusban érhetőek el. Varázsold Marokkó hangulatát a kertbe, de a műrattan vagy a függő világítótestek is nagy népszerűségnek örvendenek a teraszokon.

A kertben töltött idő felértékelődött az elmúlt időszakban. Sokan a mindennapi rohanásból is úgy szakadnának ki, hogy a szabadidejüket az otthont övező közvetlen környezetben töltenék. Egy igényesen kialakított kert és az ahhoz tartozó terasz ideális helyszínt teremt a kikapcsolódáshoz, a baráti összejövetelekhez, vagy éppen a nyári esték hangulatának kiélvezéséhez. Miért ne választanál ehhez design kiegészítőket, amelyekkel azonnal egyedi stílust teremthetsz?! Figyelj arra, hogy kültéri használatra alkalmas darabokat válassz! Hidd el, néha megéri túllépni saját komfortzónát az egyedi végeredmény érdekében!

Kapcsolódó tartalmak