Uncategorized @hu

Ülőgarnitúra vs. étkező szett. Mikor melyiket ajánljuk?

A gasztronómia közelebb hozza egymáshoz az embereket. Egy hangulatos grillezés a nyári napok elmaradhatatlan programjának számít, ráadásul az otthon kényelmét sem kell elhagyni ennek érdekében. Viszont ahhoz, hogy a kerti programok kényelemmel és praktikummal is társuljanak, nélkülözhetetlen a megfelelő ülőgarnitúra, étkező szett. De melyik mikor aktuális? Milyen előnyökkel bírnak az ülőgarnitúrák és mikor válasszuk inkább a kültéri étkező szettek valamelyikét? Tarts velünk, mert segítünk a döntésben!

Kerti ülőgarnitúra: ha elsődleges a kényelem

A műanyag székek és asztalok ideje lejárt! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben igyekeznek megadni a kültéri területek és terasz használatának is a minőséget. Mivel a tavasztól késő őszig terjedő időszakban általában sok időt töltünk az otthont övező környezetben, így annak kialakítása és kényelme korántsem mindegy. Ez utóbbi érdekében a kerti ülőgarnitúra bizonyul ideálisnak.

Elterülhetsz rajta a kedvenc könyved társaságában, de a beszélgetésekhez is tökéletes helyszínt biztosít a több személynek is elegendő helyet teremtő kültéri bútor. A méret és az elrendezés igen változatos lehet, így mindenki megtalálhatja az aktuális kínálatban azt a kültéri ülőgarnitúrát, ami a családtagoknak, a használat gyakoriságának és a pénztárcának egyaránt megfelel.

Kerti étkező szett a gasztronómia és a természet szerelmeseinek

Ugyan az ülőgarnitúrák mellé is gyakran társulnak kültéri asztalok, de ezek inkább szolgálnak egyfajta dekorációs céllal, vagy például gyertyák, lámpák, kiegészítő elemek elhelyezésére. Bár egy kávét bármikor kényelmesen elfogyaszthatunk az ülőgarnitúra előnyeit kihasználva, de ha konkrét étkezésről van szó, akkor inkább javasoltak a kerti étkező szettek.

Ezek a berendezések nagymértékben hasonlítanak az étkezőben használatos bútordarabokhoz, annyi különbséggel, hogy megfelelnek a kültéren feléjük támasztott követelményeknek. A fedett teraszok ugyan védelmet biztosítanak az esővel szemben, de a nedvességnek és az UV-sugárzásnak való ellenállás esetükben is rendkívül fontos.

Mi alapján válasszunk a kerti étkező szettek közül?

Elsősorban a család egyéni igényei határozzák meg, hogy mekkora kerti étkező szett az ideális. A megfelelő számú ülőhely és a hozzájuk passzoló asztal nélkülözhetetlen. A praktikussági célok mellett, a stílus sem elhanyagolható tényező. Akár Marokkó vagy Mexikó hangulatát is a teraszra varázsolhatod egy jó választással, de a mediterrán térség alapanyagaival és színvilágával készült kerti étkező szettek is nagy népszerűségnek örvendenek a tavaszi-nyári hónapokban.

Prémium megoldások nem csak luxusrajongóknak

Ha kültéri elemekről van szó, akkor nagyon fontos a minőségre való odafigyelés. Ezeket a bútorokat rendszerint több évre szerezné be az ember, ezért lényeges, hogy mennyire ügyelünk azok színvonalára. A prémiumkategóriás darabok ugyan többe kerülhetnek, mint a valamelyik lakberendezési üzletlánc kínálatában elérhető darabok, de ezzel együtt időtálló minőséget és stílust is kaphatunk.

Stílusteremtés szabadtéren

Legyen szó akár a kerti étkező szettekről, akár az ülőgarnitúrák széles választékáról, érdemes tudnod, hogy egy jó választással a burkolatokhoz, a homlokzathoz stílusban is passzoló megoldásra voksolhatsz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kültéri bútorok iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, hiszen az otthon együtt töltött idő jelentősen felértékelődött az elmúlt időszakban. Találd meg a segítségünkkel az ízlésednek és terveidnek egyaránt megfelelő prémium kerti bútorokat!

Kapcsolódó tartalmak