Uncategorized @hu

Miért szuper lakáskiegészítő egy gyertyatartó?

Egy gyertyatartó önmagában is gyönyörű dekoratív elem lehet egy helyiségben, de persze a legtöbben beletesznek egy gyertyát, s élvezik a megannyi előnyt, amelyet akár egy egyszerű gyertya képes biztosítani.

Az emberek szeretik a gyertyák kellemes illatát és megnyugtató látványát, hiszen egyfajta terapautikus hatással van az ember pszichéjére egy égő gyertya látványa.

Ebben a bejegyzésünkben azt vizsgáljuk meg, hogy miért érdemes teleraknunk a házunkat rengeteg gyertyatartóval és gyertyával. Nézzük az érveket!

Ezért tegyük tele az otthonunkat vagy irodánkat gyertyatartókkal és gyertyákkal

Aromaterápia az otthonunkban

A legtöbb illatosított gyertyát valamilyen esszenciális olajjal keverik össze, amely tökéletes lehet ahhoz, hogy az otthonunkban élvezzük az aromaterápia megannyi előnyét.

Például ha levendula illatú gyertyát égetünk lefekvés előtt, az segít majd az elalvásban, hiszen nyugtató hatása van. A rózsa, ylang-ylang vagy a menta is nyugtató hatással bír, így nyugodtan kísérletezd ki, hogy neked melyik tetszik a legjobban.

Allergia esetén is kiváló lehet egy patinás gyertyatartóba egy-egy frissítő illatú gyertyát tenni, s égetni akár egész nap, hadd tisztítsa ki a helyiség levegőjét.

Növelhetjük egy gyertyával a munkára való fókuszálást is

Ha például narancs, fahéj, citrom vagy rozmaring illatú gyertyát égetünk, azzal segítjük az agyunkat éberen és aktívan tartani, emiatt ezt a home office-ban, munka közben érdemes használni.

Kevesen tudják, de egy égő gyertya mellett megnő a produktivitásunk is munka közben, illetve könnyebben tudjuk legyőzni a munka közben keletkező stresszt is. Feltétlenül érdemes ezt kipróbálnod, pláne most, hogy otthonról tudsz dolgozni.

Javítja a hangulatunkat is

Főként a citrus illatú gyertyákkal tudunk hamarabb véget vetni egy depressziós hangulatú napnak. Ha azt érezzük, hogy a világ ellenünk akar lenni mindenben, semmi sem jön össze, égessünk valamilyen citrus illatú gyertyát, hunyjuk be a szemünket, üljünk le lótuszülésben a szőnyegre, és lélegezzünk mélyeket.

Megvár minket a világ aktuális őrülete egy egészséges és jól kiérdemelt meditáció után is. Élvezd a citrus illatának felemelő érzését, s hagyd, hogy elpárologjon a sok negatív gondolat a fejedből.

Csökkenthetjük vele a stresszt is

Nem hiába látjuk a romantikus filmekben azt, hogy a főhős egy fárasztó munkanap után enged egy forró fürdőt, s telepakolja a kád szélét hangulatos gyertyatartókkal és illatos gyertyákkal.

A levendula és a rozmaring mind kiváló választás lehet egy stresszes nap után, hiszen ezek az illatok segítik csökkenteni a szervezet kortizol szintjét, amely a stresszt okozza.

Stimulálja a memóriánkat is

Bizonyos illatok előhozhatnak régi emlékeket vagy érzelmeket, amelyek segítségével fel tudjuk dobni a hangulatunkat egy nehéz nap után. Például ha gyerekkorodban pozitív emlékeid voltak egy-egy illattal kapcsolatban, bátran tegyél ilyen illatú gyertyát a kedvenc gyertyatartódba, s élvezd, ahogyan az illat segítségével csupa jó emlék és érzés tölt el.

Persze ezt lehet negatív irányba is csinálni, így ügyelj arra, hogy lehetőleg csak a jó emlékeket őrző illatokkal áraszd el az otthonodat, hiszen senki sem akar rosszkedvű lenni.

Dekorációnak tudjuk használni

Persze, hogy a gyertyatartók az egyik legjobb dekorációs elemek, hiszen használat közben és használaton kívül is igen mutatósak szinte minden stílusú otthonban. Bátran tedd ki a kedvenc gyertyatartódat egy asztalra, s gyújts meg egy gyertyát, s élvezd a táncoló lángot, ahogy betölti a szobát a fénye.

Kapcsolódó tartalmak