Uncategorized @hu

Műnövényfalak beltérre

Avagy milyen előnyökkel jár egy műnövényfal?

A műnövényfalak bármelyik kültéri és beltéri helyiségben képesek teljesen megváltoztatni a légkört, hangulatot és persze az esztétikus megjelenést is. Egy műnövényfal nemcsak remekül fest, de mivel minimális karbantartást igényel, így sok otthonban és irodában használják az egyszerűsége és varázslatos megjelenése miatt.

Mindegy, hogy a saját otthonunkat szeretnénk zöldbe öltöztetni vagy a szürke irodai falaknak szeretnénk természetes megjelenést adni, a műnövényfal garantáltan jó döntés lesz. Ebben a bejegyzésünkben azt fogjuk megnézni, hogy milyen előnyei vannak annak, ha beltéren műnövényfalat használunk egy naturalistább stílus kialakítása érdekében.

Műnövényfal előnyei

Lehengerlő látványt nyújt már az első napokban is

Az élő növényekkel ellentétben a műnövényfal esetében nem kell megvárni, míg a palántákból dús zöld növénykék lesznek, hiszen a műnövényfal felszerelésre készen érkezik meg a kiszállításkor.

Mindegy emiatt, hogy a téli hidegben, a nyári forróságban vagy az éjszaka közepén nézünk rá a beltéri műnövényfalra, mindig ugyanolyan tökéletes és szép állapotban lesz, mint amikor felszereltük.

Ha ugyanezt igazi növényekkel próbálnánk megtenni, óhatatlanul előbb-utóbb elhervadnának, lekonyulnának, megsárgulnának, és ami a legrosszabb: lehullanának az elhalt levelek a falról.

Az eredmény pedig egy igen csúnyácska, akár igénytelen és szinte befejezetlen növényfal lenne. Ilyet senki sem szeretne a lakásában tartani, hiszen ha napi 10 órát töltenénk a gondozásával, akkor is előbb-utóbb kaotikus állapotok uralkodnának a növényfalon.

Nem igényel gondozást, egyszerű a karbantartása

A mesterséges növények műanyagból vannak. Nem kell őket locsolni, ügyelni, hogy elegendő napfényt kapjanak, tápoldatot tenni a földbe, vagy időnként átültetni. Ezzel szemben egy műnövényfal az igazi növények minden előnyét megadja anélkül, hogy időt vagy energiát kellene szentelnünk a gondozására.

A műnövényfal emiatt bárhova elhelyezhető. Tarthatjuk egy világos, napsütéses helyiségben, a hallban, a konyhában, a lépcső oldalán, a nappaliban, a garázsban vagy a fürdőszobában is. Csakis rajtunk múlik, hogy hova szereljük fel, hiszen semmilyen extra igénye nincs egy műnövényfalnak.

Az egyedüli karbantartás, amit egy műnövényfal igényel az vagy a vízsugárral való leöblítés vagy a rendszeres portalanítás. Semmi más.

A műnövényfal hosszú távon költséghatékonyabb, mint az igazi növényfal

Egy igazi növénynek sok igénye van. Ügyelni kell a hőmérsékletre, a megfelelő mennyiségű napfényre, locsolni kell, át kell ültetni, tápoldatot kell neki adni, és ha kényes a növény, akkor időnként le is kell vágni a leveleit vagy meg kell metszeni néha.

Ez nemcsak időt emészt fel, ami ugyanúgy pénz, hanem a különféle kertész eszközök és alapanyagok beszerzése hosszú távon költséges lehet.

Ezzel szemben a műnövényfalat egyszer megvesszük – és amint rájövünk, hogy ez egy zseniális találmány, gyorsan rendelünk még vagy 5-öt – és nincs vele több költség.

Kártevők nélkül javítja az egészségi állapotunkat

Ugyan a műnövényfal nem járul hozzá a helyiség levegőjének frissen tartásához, viszont a zöld “dzsungel” közelsége ugyanolyan nyugtatóan hat az emberre, mint az igazi növények.

S mivel nem vonzza magára a bogarakat vagy egyéb kártevőket, így zavartalanul tudjuk élvezni a műnövényfal egészségre gyakorolt pozitív hatását. Ilyen például a produktivitás növelése, a kellemes, nyugodt hangulat, illetve a természetes és barátságos légkör, amit egy egyszerű műnövényfal képes magából árasztani.