Uncategorized @hu

Teraszfűtés – Így csináld profin

Amikor az időjárás is lehetővé teszi, akkor érdemes minél több időt a szabadban tölteni, elvégre a természet közelsége jótékony hatással bír. Nem számít, hogy egymagad vagy esetleg társasággal települsz ki az erkélyre, teraszra, minden esetben szükséged lehet arra, hogy megoldást találj a teraszfűtésre. Erre ugyan több lehetőséged is adódik, de ha nem vagy körültekintő, akkor könnyen megeshet, hogy a végeredmény nem lesz olyan, mint amilyennek elképzelted.

Biztos, hogy kell hősugárzó?

Először talán úgy gondolod, hogy székpárnákkal, plédekkel, meleg kardigánokkal meg tudod oldani, hogy a vendégeid ne fázzanak. Amikor azonban odakint hűvösre fordul az idő, akkor mindenki jobb szeret melegben lenni. Ha nincs a közelükben egy fűtőtest, aminek a közelében megmelegedhetnének, akkor meglehet, hogy szívesebben mennének inkább haza. Talán volt is már rá példa, hogy ahogy lejjebb esett a hőmérséklet, a jelenlévők szépen elkezdtek fogyatkozni. Ennek elkerülésére nagyszerű megoldás a teraszfűtés!

Milyen fűtőtestek közül választhatsz?

Ha te is úgy ítéled meg, hogy a hősugárzó egy nélkülözhetetlen eszköz a kinti mulatozások alkalmával, akkor már csak az lehet a kérdés, hogy melyiket válaszd? Ehhez először is tudnod kell, hogy milyen fűtőtestek léteznek, amik alkalmasak az otthoni teraszfűtésre. Amennyiben megtekinted a hősugárzó kínálatunkat, akkor máris választ kaphatsz a kérdésedre. Vannak elektromos, illetve gázüzemű modellek is, de a készülékek forma, szerkezet, illetve dizájn tekintetében is változatos képet mutatnak.

Mi a különbség az elektromos és a gázüzemű hősugárzó között?

Mint, ahogy a nevükben is benne van, az elsődleges különbség a működési elvükben van. Az elektromos hősugárzókat áramkörre kell csatlakoztatni, míg a gázüzemű változatok működéséhez hagyományos kialakítású PB gázpalack szükséges. Érthető, hogy a kinézet meglehetősen sokat nyom a latba vásárláskor, de a szerkezeti jellemzőkről sem feledkezhetsz meg, ha azt szeretnéd, hogy a teraszfűtés minden téren eleget tegyen az elvárásaidnak.

Mit tud a felfüggeszthető melegítőtest?

A kínálatban igazi különlegesség a felfüggeszthető elektromos hősugárzó, ami szintén remek választás, ha egy szép és időtálló melegítőtestet keresel. Ezt a modellt elsősorban akkor ajánljuk, ha a fűtésre mindig egy fix helyen van szükség, például egy asztal felett. Míg az álló változatokat könnyen át lehet helyezni egy helyről a másikra, addig a felfüggeszthető típus esetében ezt nem lehet megtenni.

Találsz-e olcsóbban hősugárzókat?

Bizonyára te is megcsodálod a kínáltunkban szereplő hősugárzókat, és egyre erőteljesebben körvonalazódik benned az érzés, hogy milyen jó lenne, ha a te házad táján is lenne egy. Az árak láttán persze könnyen elbizonytalanodhatsz, elvégre ezek a készülékek nem csak pár ezer forintos kiadást jelentenek. Ugyanakkor azt is vedd figyelembe, hogy a minőséget bizony máshol is meg kell fizetned, és ha igazán dekoratívvá és hangulatossá szeretnéd tenni a szabadtéri környezetet, akkor nem éred be az olcsóbb, de silányabb kivitelezéssel rendelkező modellekkel.

Ha megfogalmazódott benned a gondolat, hogy a teraszfűtésre bizony szükség van, akkor nem érdemes a véletlenre bíznod a választást. Egy minőségi, időtálló készülék, ami éveken keresztül is megbízható működésre képes talán kicsit drágább, mint a többi. Ugyanakkor tedd fel magadnak a kérdést: ha már egyszer pénzt áldozol a fűtőtestre, akkor nem érné-e meg olyat választani, ami igazán profi megoldást nyújt a problémádra?

Kapcsolódó tartalmak