Uncategorized @hu

Mitől tartósabb egy tömörfa asztal?

Hogy miért tömörfa asztal?

A bútorok kiválasztása sokszor nem egyszerű feladat, még akkor sem, ha már csak egy asztal beszerzéséről kell gondoskodnod. Nem mindegy, hogy a kiválasztott darab illik-e a már meglévő bútorokhoz, berendezési tárgyakhoz, és végeredményben milyen összhatást eredményeznek. Ugyanakkor a dekoratív kinézet mellett a minőségre és az időtállóságra is figyelned kell, elvégre mit ér egy csodaszép asztal, ha hamar tönkremegy? Erre nyújtanak megoldást tömörfa bútoraink!

Elsőként talán csak a látvány fog meg

Ha meglesed a fa asztal kínálatunkat, akkor láthatod, hogy valóban pompás bútorokról van szó. Ha a lakásodba tökéletesen beleillik ez a természetközeli és igazán dekoratív stílus, amit a fából készülő asztalok képviselnek, akkor könnyen úrrá lehet rajtad az érzés, hogy neked is kell egy. Egy különleges formatervezésű darab remekül beleillik a modern, letisztult eleganciával rendelkező belső térbe, de a klasszikus, és a manapság oly kedvelt vintage stílusú bútorok között is jól mutat.

A külső stílusjegyek kétségkívül fontos tényezőt jelentenek bútorvásárláskor, de vétek lenne kizárólag ezekre alapozni, hiszen a bútoraink olyan használati tárgyak, amiket napi szinten is igénybe veszünk. Éppen ezért fontos, hogy kellőképpen masszívak és ellenállók legyenek. Ez abban az esetben is így van, ha egy asztalról van szó.

Egy tömörfa asztal generációkat is túlél

Amennyiben egy tömörfa asztalra esik a választásod, akkor az időtállóság tekintetében garantáltan nem ér csalódás. Ezeknek a bútoroknak az egyik legnagyobb előnyük a tartósság. Emlékszel még a szüleid, nagyszüleid fabútoraira, amik szinte mindent és mindenkit túléltek? Rendeltetésszerű használat esetén egy fa asztal akár több generációt is ki tud szolgálni.

A tömörfából készülő asztalok sokkal masszívabbak, stabilabbak, mint a laminált bútorlapokból készülő társaik, amik sok esetben csak néhány éven keresztül szolgálják ki az igényeket. Azok sem esnek szét egyik napról a másikra, de sokkal könnyebben megsérülnek, és idővel elveszítik a szépségüket. Ellentétben a fabútorokkal, amik még évek, évtizedek múlva is az eredeti pompájukban díszelegnek.

Amit szeretsz, arra jobban vigyázol

Egy tömörfa asztal akár már első ránézésre is könnyen elnyerheti a tetszésedet. Talán nem csapsz le rögtön rá, előbb átgondolod, biztos jól döntesz-e, ha azt választod, gyönyörködsz a képekben, eljátszadozol a gondolattal, hogy pontosan hova tennéd, és milyen látványt nyújtana a többi bútorod mellett. Aztán ha hallgatsz arra a bizonyos belső hangra, és megveszed a kiszemelt asztalt, akkor úgy vigyázol majd rá, mint egy igazi kincsre. Ez pedig tovább növeli az időtállóságát.

Egy fa bútort szinte lehetetlen tönkre tenni. Ha esetleg megkarcolod, véletlenül tinta vagy bor folyik rá, akkor is korrigálni tudod a hibát, ugyanis rengeteg okos praktika létezik a fa bútorápolásra. (Egy korábbi cikkünkben mi is elárulunk néhányat.

Egy tömörfa asztal mindig jó választás, ha szereted a természetes anyagokat, és olyan bútorokkal akarod berendezni a lakásodat, amik nem csak szépek, hanem időtállók is. Bár elsőre talán azt hinnéd, hogy a fából készülő asztalok nem lehetnek nagyon különbözők, ám ez ügyben hamar meggondolod magad, ha szemügyre veszed a kínálatot.

Kapcsolódó tartalmak