Uncategorized @hu

Miért jobb egy tömör fa előszoba bútor, mint egy préselt társa?

Az előszoba ugyanolyan fontos helyiség a lakásban, mint a nappali vagy a hálószoba. A küszöböt átlépve először ide érkezünk, itt vetkőzünk le, itt pakoljuk le a holmijainkat. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy milyen előszoba bútorok állnak rendelkezésünkre. Amennyiben egy masszív, sokoldalúan kihasználható előszoba bútort keresel, ami sokáig megfelelően funkcionál, akkor alaposan át kell gondolnod, hogy mely termékek mellett döntesz. Az elmúlt évtizedekben nagy népszerűségnek örvendenek a préselt fa bútorok, ám ezek a termékek elsősorban az olcsóságuk és nem pedig a minőségük miatt váltak elterjedté.

A tömör fa bútor szebb – és ezt nem csak mi mondjuk!

Miután hazaérsz, nagy valószínűséggel az első, ami a szemed elé kerül, az az előszoba bútor. Ezzel ugyanígy vannak a vendégeid is. Erről sokan megfeledkeznek, és csak felületesen gondolják át, hogy melyik termék mellett tegyék le a voksukat – ha egyáltalán átgondolják, és nem csak hirtelen érzelmektől vezérelve választanak.

Egy préselt fa előszoba bútor kétségkívül rendkívül vonzó alternatíva az olcsó ára miatt, de ha azt szeretnéd, hogy az otthonod minden zuga igényesen legyen berendezve, akkor inkább a tömör fa változatok között keresgélj.

A tömör fa előszoba bútor jobban bírja a strapát

Az előszobában elhelyezett bútorok napi szinten többször is használat alá kerülhetnek, elvégre könnyen megeshet, hogy többször is elmész otthonról, esetleg vendégek is érkeznek hozzád, akiknek az első útja ugyanúgy az előszoba bútorhoz vezet. E tekintetben különösen fontos, hogy kellőképpen stabil és időtálló legyen.

Pontosan ez a másik ok, amiért a préselt változatok hamar csalódást okoznak a felhasználóknak. A készítők hiába törekednek arra, hogy minél strapabíróbb bútorokat gyártsanak, a szerkezeti adottságokból kifolyólag a préselt falapokból készülő modellek soha nem lehetnek annyira tartósak, mint az igazi tömörfa változatok.

A tömör fa előszoba bútor tartósabb – azaz sokkal, sokkal tartósabb

Ha egy tömör fa előszoba bútort választasz, akkor abban biztos lehetsz, hogy hosszú évekre, évtizedekre letudod a bútorvásárlást. A fa természetes állapotában elképesztően ellenálló, gondolj csak a robosztus trópusi akácfára, ami sziklaszilárdan áll a talajon. A préselt fa teherbírása, “állóképessége” már jóval kisebb. Ezért van az, hogy ezek gyakran megfáradnak a mindennapos igénybevétel során keletkező erőhatások alatt.

Amennyiben előszoba bútort szeretnél vásárolni, talán felületesebben nézel körbe, mintha például egy ülőgarnitúrát vagy gardróbszekrényt vennél. Ugyanakkor fontos, hogy szem előtt tartsd, az előszobába kerülő bútornak kellőképpen masszívnak, stabilnak kell lennie, elvégre egy olyan használati tárgyról van szó, amit napi szinten akár többször is igénybe veszel, vagy ha nem te, akkor a családod többi tagja, esetleg az otthonodba érkező vendégek. E tekintetben sokkal jobb választás egy minőségi tömör fa előszoba bútor, mint egy kevésbé időtálló préselt változat, ami néhány év leforgása alatt könnyen tönkre mehet.

Kapcsolódó tartalmak