Uncategorized @hu

Ősszel sem kell lemondanod a függőfotelről! Tippek és trükkök a benti használatra!

Hamarosan beköszönt az ősz, de ez persze nem jelenti azt, hogy ezentúl nem tudod élvezni a kényelmes kikapcsolódást a kedvenc függőfoteledben. Szerencsére a függőfotelekben az a jó, hogy egyaránt ki lehet őket tenni szabadtérre, illetve a be a lakásba is. Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy milyen praktikusan tudod beltéren is használni az eddig kertben vagy teraszon lévő függőfoteledet.

Függőfotel a gyerekszobába

Újszülött esetén

Ha épp most áldott meg a sors egy kisbabával, akkor Te is tudod, hogy az etetés nem mindig zökkenőmentes, mert vagy Te alszol el, vagy a kicsi nézeget mindenfelé és elvonja egy csomó új dolog a figyelmét.

Ha beteszel egy függőfotelt a gyerekszobába, Te is kényelmesen tudsz lenni, míg eteted a csöppséget, s a baba is nyugodtabb lesz a lágy ringatózás miatt. Próbáld ki, s meg fogsz lepődni, mennyivel egyszerűbb és gyorsabb lesz a picurka etetése.

Kisgyerekek esetén

Ha a gyerekeid már legalább 3-4 évesek, akkor nyugodtan betehetsz egy függőfotelt a szobájukba, hiszen ez rendkívül jó móka a kicsiknek. Nemcsak hintázni és játszani tudnak benne, de hozzá lehet őket szoktatni például ahhoz, hogy az esti mesét a függőfotelben hallgatják meg, s csak utána bújnak be az ágyba.

A függőfotel a gyerekszobába azért is jó választás, mert így több helyük marad a picúroknak kúszni-mászni a szobában, s persze az is jó játék, ha letakarják egy pokróccal vagy lepedővel a hintaszéket, s máris kész a profi takaróvár.

Tipp:

Ha attól félsz, hogy kiesnek belőle a gyerekek, akkor csak annyit kell tenned, hogy a függőfotel alá teszel egy szivacsot vagy puha paplant, s máris nem kell azon aggódnod, hogy valami bajuk esne a gyerekeknek, míg játszanak a függőfotelben.

Függőfotelek a nappaliba

Fontos itt a többes szám, hiszen ha csak egy függőfotelt teszel a nappaliba, akkor az egész család a függőfotelben akar majd ülni a hétvégi filmnézés során. Érdemes emiatt legalább kettőt, de ha nagy a családod, akkor akár 4-5 függőfotelt is beszerezned, hiszen a függőfotel látványa olyan érzetet kelt az emberekben, mintha megszólalna a fotel, hogy Gyere, ülj ide, itt biztosan kényelmesen leszel majd.

Teheted őket az ablakok vagy a kertre néző erkélyajtó közelébe, hiszen ha olvasni támad kedved és nincs külön könyvtárszobád, akkor a nappaliban is tudod élvezni a tudományos vagy fiktív világ nyújtotta örömöket.

Függőfotelek a folyosók végén

Nemcsak jól mutat egy hosszú folyosó végén az ablak alatt egy függőfotel, de egyben praktikus is, hiszen így el tudsz egy kicsit vonulni a szobákból, s élvezheted a csendet és az ablakon beáramló napsütést még a hideg téli napokon is.

Tipp:

Ha olyan a házad kialakítása, hogy a folyosó két végén ablakok vannak, akkor ne csak egy függőfotelt tegyél be, hanem kettőt-négyet, hiszen lehet, hogy valaki a családból kedvet kap, és leül melléd egyet olvasni.

Függőfotel a könyvtárszobában

El sem tudnánk képzelni egy könyvtárszobát valami kényelmes ülőalkalmatosság nélkül, hiszen egy jó könyv egyben azt is jelenti, hogy akár órákon át egy helyben leszünk, s ilyenkor persze nem mindegy, hogy min heverészünk.

A könyvtárszobába egy függőfotel zseniális megoldásnak számít, hiszen nemcsak kényelmes, de még meg is adja azt a plusz kis idilli hangulatot, ami körbeveszi a szépen, stílusosan kialakított könyvtárszobát.

Függőfotel a dolgozószoba előtti váróba

Ha nagy a házad, s a dolgozószobád előtt van egy váró, akkor ide is tehetsz legalább kettő függőfotelt, hogy az ügyfeleid kényelmesen és stílusos környezetben tudjanak várakozni, míg fogadod őket.

Kapcsolódó tartalmak