Uncategorized @hu

Milyen függőfotelt válassz? Megmutatjuk!

Nem is kérdés, hogy miért esküsznek annyian a függőfotelre. Bizonyos modellek esetében ne lepődj meg, ha azonnal szerelembe esel a lágyan hullámzó organikus formák és az elképesztően különleges megoldású függesztések láttán. Az esztétikus kinézet azonban csak egy dolog, hiszen a függőfotelek nem csak dekorációként funkcionálnak. A fő rendeltetésük, hogy jól használható, praktikus bútordarabok legyenek kültéren, beltéren és édessé tegyék a pihenés pillanatait.

Az első lépés mindig az elvárások átgondolása

A függőfotel kínálat meglehetősen gazdag, amit azonnal észreveszel, ha izgalmas felfedezőkörútra indulsz. Vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolnod, hogy milyen elvárásokat támasztasz a beszerezni kívánt termékkel szemben és hol, illetve pontosan mekkora alapterületen szeretnéd elhelyezni. Minél több kérdésre tudsz válaszolni és minél konkrétabb elképzeléssel rendelkezel, annál könnyebben tudod majd kiválasztani a tökéletes darabot.

Időjárásálló kivitel kültéri használat esetén

Ha a függőfotelt kültérre szánod, akkor nagyon fontos, hogy a vázszerkezet, az ülőfelület és adott esetben a párna is olyan anyagból készüljön, ami jól bírja a szeszélyes időjárást. Rendkívül szomorú látvány, amikor az újonnan megvásárlásra kerülő kerti bútorok nyár középig sem húzzák, mert az erős napfény fakóvá teszi őket. Mivel az ember nem egy beprogramozható gépezet, ezért a körültekintő hozzáállás ellenére is előfordulhat, hogy az udvarra szánt függőfotel véletlenül kint marad, amikor épp esős időt jósolnak. Ha nem időjárásálló kivitelben készül, akkor a nedvesség rozsdát képezhet a felületén vagy más módon tehet kárt benne.

Egy- illetve kétszemélyes függőfotelek

A másik sarkalatos kérdés, hogy egy vagy kétszemélyes függőfotel szerepel-e az álmaidban. A kínálatban található modellek között mindkettő típust megtalálod, így érdemes már eleve ennek megfelelően keresgélned. Ha szeretsz egyedül kiülni a szabadba, hogy elolvasd a kedvenc magazinodat, zenét hallgass, vagy csak sziesztázz egyet kiélvezve a kellemes napfény pozitív hatásait, akkor az egyszemélyes függőfotel használatával garantáltan elégedett leszel. Viszont, ha az önfeledt pihenés, napozás élményét meg szeretnéd osztani egy hozzád közelálló személlyel, akkor inkább kétszemélyes függőfotelt válassz, amin mindketten kényelmesen elfértek.

Egy kis termékajánló, ha nem tudsz dönteni

A CASA LUXUS műrattan függőfotel remek darab az egyszemélyes időtöltésekhez, beltéren és kültéren is. A minőségi anyagkialakításnak köszönhetően jól bírja az időjárási viszonyokat, sem a napfény, se pedig a nedvesség nem tesz kárt a szerkezetben. Bármilyen szabadtéri helyszínen jól mutat, de a lakásban is felállíthatod, ha tudsz biztosítani számára egy kb. 1,5 négyzetméternyi helyet.

A Ciprus függőfotel szintén ideális választás, ha egyszemélyes modellt keresel. Tulajdonságaiban szinte teljes mértékben megegyezik az előbb említett Casa függőfotellel, a különbség a formatervezésben keresendő. Ha a játékos, kör alak helyett inkább egy felfelé elegánsan vékonyodó formát választanál, akkor a Ciprus függőfotel lesz az igazi!

A Positano függőfotel egy valódi gyöngyszem a kínálatban. Ebben az esetben nem egy acélállvány gondoskodik a stabilitásról, hanem egy professzionális kialakítású kötélzet, ami kellemes hintázást tesz lehetővé. Nem számít, hogy odakint, a fa egyik erős ágára kötöd-e rá vagy a lakásban keresel egy terhelhető gerendát, bárhol élvezetessé teszi az olvasást, a tanulást vagy a pihenést.

Az Adria dupla függőfotel azok közé a modellek közé tartozik, amik két személynek is kényelmes helyet biztosítanak. Ennek megfelelően a terhelhetőség is a duplája. A kiváló minőségű acélszerkezetnek és a megbízható, dupla függesztésnek köszönhetően 200 kg-ot is elbír.

Kapcsolódó tartalmak