Uncategorized @hu

Miért jobb választás a műrattan függőfotel kültérre?

Ahhoz, hogy az udvaron vagy a kertben töltött idő kellemes legyen, nagyon fontos, hogy rendelkezésünkre álljanak a kényelmünket szolgáló kerti bútorok. Manapság meglehetősen széles repertoárból válogathatunk, de a vásárlás előtt az anyagkialakításra mindenképp érdemes odafigyelnünk, hiszen elsősorban az határozza meg, hogy a kültérre szánt bútorok hosszúéletűek lesznek-e.
Ha a szemünk elé kerül egy dekoratív függőfotel, akkor nem is lehet kérdés, hogy miért van rá szükség a kertben. Nem számít, hogy a családtagokkal, barátokkal táborozunk le odakint egy ízletes reggeli, kávé erejéig vagy esetleg egy nagyobb társaságot várunk vendégségbe, a függőfotel mindenkinek luxusélményeket tartogat.

Mi a műrattan?

Mivel kinézetre a műrattan bútorok ugyanolyanok, mint a rattanból készülő társaik, ezért sokan azt gondolják, hogy nem is különböznek egymástól. Ez azonban nem fedi a valóságot, hiszen a műrattanból készülő bútorok használata sokkal több pozitívumot tartogat a mindennapokban. Az egyik legfontosabb, amit tudnunk kell róluk, hogy nem kell féltenünk őket és a szabad ég alatt is bátran kereshetünk helyet nekik.
A műrattant másnéven polyrattanként ismerhetjük, ami nem más, mint mesterségesen előállított, fonással készülő anyag. A szálakat polyetilénből készítik, majd rátekerik az alumíniumból vagy vasból gyártott lécek közé, melyek stabilak, ugyanakkor rendkívül könnyűek is.
Kínálatunkban sokféle műrattan függőfotel megtalálható, melyek remek választásnak bizonyulnak a kertbe, udvarra, teraszra, erkélyre vagy bármilyen más szabadtéri helyszínre. Egy megfelelő méretű és kialakítású műrattan függőfotelbe mindig különleges élmény belehuppanni és kiélvezni, ahogy kellemesen elringatja a testünket. Emellett viszont még más előnyöket is tartogat számunkra a használatuk.

A műrattan függőfotelek előnyei

Nagyon mutatósak
Egy műrattan függőfotelre elég ránézni, a látvány önmagáért beszél. Ha úgy dönt, hogy beszerez egy mutatós darabot az udvarra, akkor garantáltan mindenki meg fogja csodálni, aki vendégségbe érkezik a házhoz. A dekoratív kinézetükről a különleges formatervezés gondoskodik, ami jól megkülönbözteti őket más kerti bútoroktól.

Változatos kialakításúak
A műrattan függőfotelek azért születnek, hogy maximálisan kielégítsék a házigazdák igényeit. Éppen ezért nem csak egy-, hanem kétszemélyes változatok is szerepelnek a kínálatban, hogy mindenki azt a típust választhassa, ami teljes mértékben megfelel az egyéni elképzeléseinek.

Könnyűek, de ellenállók
Mivel a műrattan függőfotelek kis tömegűek, ezért könnyen hordozhatók. Ha esetleg a tárolóhelyiségből ki kell vinni az udvarra vagy fordítva, nem okoz nehézséget a kétkezi szállítás, még akkor sem, ha hölgyekre hárul a feladat. Ennek ellenére rendkívüli teherbírásról tanúskodnak, egyes modellek akár 150 kg-ot is könnyedén elbírnak.

Kényelmesek
A műrattan függőfotelekbe extra vastagságú és nagy méretű párnák kerülnek, hogy a felhasználók luxus körülmények között tudjanak pihenni, olvasni vagy bármi mást csinálni, amihez épp kedvük van. A párnák egészen a fotel oldaláig felérnek, így hihetetlenül puhán ölelik körbe a testet. Az már csak a hab a tortán, hogy a függesztéken lógó fotel kellemes ringatózásban részesíti a felhasználókat.

Időjárásállók
A műrattan függőfoteleket bátran lehet használni kültéren, nem kell tartani attól, hogy az időjárási viszonyok kárt tesznek bennük. Mivel nagymértékű UV-állóság jellemzi őket, ezért az erős napsugárzás hatására nem fakulnak ki és az esőzéseket is gond nélkül túlélik, hiszen a természetes rattanból készülő társaikkal ellentétben nem szívják magukba a vizet.
Könnyen tisztíthatók

És végül, de nem utolsó sorban a műrattan függőfoteleket nagyon könnyű tisztítani, ápolni, ugyanis nincs szükség erős tisztítószerek használatára. Szükség esetén elég egy rongyot bevizezni és alaposan áttörölni vele a bútort. Ennek ellenére persze sosem árt, ha védőfóliával le vannak takarva éjszakára.

Kapcsolódó tartalmak