Uncategorized @hu

Fa komód, az univerzális tároló!

A komód egy hálószobából sem hiányozhat. Ez az alacsony fiókos szekrény remek lehetőséget kínál a ruhaneműk tárolására. Neve a francia “commode” kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy kényelmes, utalva arra, hogy a használata nagyon egyszerű és praktikus. Ha te is szeretnél egyet otthonra, akkor a figyelmedbe ajánljuk a fa komód kínálatunkat. Az egyes modellek nagyon változatos képet mutatnak, de nem csak a külcsín az, amiért meg tudják ragadni a figyelmedet.

Vissza a múltba – egy kis komód történelem

A komód a 17. század közepén terjedt el, eredetileg egy alacsony kialakítású szekrény volt, amit a francia udvarhölgyek használtak a nappalijukban. Neve onnan ered, hogy korábban a ruhákat egy nehezen kezelhető ládába pakolták, majd ennek helyettesítésére kezdték el használni a komódot. Csak jóval később, a 19. században terjedt el a gyakorlat, miszerint a fiókos szekrényt már nem a nappaliban, hanem a hálószobában helyezték el, és fehérneműt, ruhát, ékszert, ágyneműt, iratokat pakoltak bele.

Milyen jelei vannak, hogy neked is kell egy fa komód?

Az évek alatt nagy mennyiségű holmi tud felhalmozódni a lakásban, és a dolgok nagy része sok esetben ruhanemű. Ha már nem férsz el a gardróbszekrényedben, akkor előbb vagy utóbb megoldást kell találnod a tárolási nehézségekre, amire a komód egy remek alternatívát kínál. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egy kicsit rendezettebben, praktikusabban szeretnéd elhelyezni a ruháidat, és még nem találtad meg azt a szekrényt, ami elfér a hálószobádban, és aminek a külső stílusjegyeivel is elégedett vagy.

Ha még soha nem volt komódod, akkor talán nem is gondolnád, hogy mennyire más élmény a használata, mint egy sima “ajtós” szekrénynek. A fiókokban egymástól elszeparáltan tudod elhelyezni a dolgokat, akár még fiókrendező elemeket is használhatsz annak érdekében, hogy a tárolás kényelmes és praktikus legyen. Bármit is teszel bele, garantáltan megtalálod röpke 10 másodperc alatt, a fiókok tartalma ugyanis nagyon gyorsan átlátható.

Annyi lehetőség van, miért pont a tömör fa komód?

Ha már eldöntötted, hogy neked is kell egy komód, akkor már csak az lehet a kérdés, hogy melyiket válaszd? E tekintetben több választási lehetőséged is van. Ott vannak a laminált bútorlapokból álló változatok, amiket könnyen össze, illetve szét lehet szerelni, ám ennek a kényelemnek az az ára, hogy le kell mondanod a minőségről. A falemezekből készülő fa komódok ugyanis idővel könnyen elveszíthetik az eredeti szépségüket, a szerkezeti elemek pedig “megfáradhatnak” a terhelés, illetve a mindennapos igénybevétel során keletkező erőhatások miatt.

Ezzel ellentétben egy tömör fa komód akár hosszú éveken, évtizedeken keresztül is ugyanolyan szép marad, mint új korában. Ha rendeltetésszerűen használod, és odafigyelsz a rendszeres bútorápolásra, akkor akár generációkat is túlélhet. Ha pedig rápillantasz a kínálatra, akkor te is láthatod, hogy nem az időtállóság az egyetlen ok, amiért megéri a tömör fa komód mellett dönteni. A különleges formák és szerkezeti megoldások egészen egyedi végeredményt alkotnak, amiknek a puszta látványa is örömöt okoz.

Számodra is ideális választás

Ha a hálószobai szekrényedben már nem férsz el, vagy egyszerűen csak kicsit rendezettebben, praktikusabban szeretnéd tárolni a ruhaneműidet, akkor a fa komód számodra is nyerő választás lehet. Ez a kis fiókos szekrény igazán stílusossá, elegánssá tudja tenni a belső teret, mindemellett pedig olyan bútort testesít meg, ami kimagasló időtállósággal büszkélkedik.

Kapcsolódó tartalmak