Uncategorized @hu

Tömörfa – az igazán időtálló választás!

A tömörfa könyvespolc szinte bármilyen otthonba tökéletes, hiszen természetességet és melegséget sugároz. Mivel a tömörfából készült bútorokra úgy is lehet tekinteni, mint a lakás élő díszeire, így minden egyes polc és fiók egyedi erezettel, illattal és külsővel segít egy naturalista, meghitt otthont varázsolni a lakásodból. Olvass tovább, ha meg akarod tudni, milyen előnyei vannak a tömörfa polcoknak.

Az olcsóbb alapanyagokkal szemben, amiket manapság bútorkészítésre használnak a gyártók, a tömörfa évtizedeken át megőrzi eredeti állapotát.

Mind stílusban, mind kialakításban időtállóak a tömörfa polcok, amelyek igényes kivitelezés esetén akár több generációt is ki tudnak szolgálni még gyakori használat esetén is.

A tömörfa bútorokat könnyű tisztítani és karbantartani

A tömörfa bútorok mellett szól, hogy nem nagyon kell őket karbantartani, hiszen elég 6-8 havonta lekenni egy kis olajjal, méhviasszal vagy a fához való speciális oldattal, hogy sokáig tiszta és ápolt megjelenése legyen.

A heti takarítás során pedig használhatunk egy nedves rongyot, de a legtöbb esetben elég egy száraz portörlés is. Ha valami komolyabb szennyeződés lesz a tömörfán, akkor a fa típusának megfelelő tisztítószerrel vagy szappanos vízzel le lehet szedni a foltot.

A tömörfa bútorok értéke folyamatosan nő

Annak ellenére, hogy nagy divatja van a fém és műanyag bútoroknak, érdekes módon mégis egyre többen keresnek igazi tömörfa bútorokat. Talán pont azért, mert ezek időtálló darabok. Ha meggondolod magad, és más típusú bútorra szeretnél váltani, akkor ha rendszeresen tisztítottad és kezelted a fát, akkor akár magasabb áron is el tudod adni, mint amennyiért vetted.

A tömörfából készült termékek mindig egyediek lesznek

Nincs két egyforma fa, így az erezet is mindig sokféle. Emiatt lehet az, hogy még akkor is különbözőek lesznek a polcok, ha ugyanabból a fából vágták ki őket a szakemberek. Mivel az emberiség már a kezdetektől foglalkozik fával, így volt már néhány évezrede arra, hogy kitanulja a faipar csínját-bínját.

Sokan az egyediség miatt választják a tömörfa könyvespolcokat, mert lehet szép egy fémből készült indusztriális stílusú polc, de sosem lesz olyan egyedi és sajátosan karakteres, mint egy masszív, generációkat átívelő tömörfa bútor.

A tömörfa polcok sokoldalúak

A tömörfa bútorok mellett szól az az érv is, hogy szinte minden stílusú otthonhoz lehet őket igazítani. Mind a rusztikus stílus szerelmesei, a modernitás rajongói vagy a hagyományosan kialakított élettér kedvelői meg tudják találni azt a típusú tömörfa polcot, amely tökéletesen fog passzolni az otthon stílusához.

Környezetbarát megoldás!

Ma már egyre több olyan erdőgazdálkodás van, ahol a kitermelés után automatikusan újra ültetik a területet. Nálunk, a Globero webshopban csak olyan tömörfa bútorokat találsz, amelyek rendelkeznek az FSC (Forest Stewardship Council – Erdőgondnoksági Tanács) tanúsítványával, mely azt jelenti, hogy csak olyan erdőkből érkeznek a tömörfa alapanyagok, amelyeket újra ültetnek a tulajdonosok.

A tömörfa bútorok gyártása során keletkező melléktermékeket pedig fel tudják használni a szakemberek más bútorok készítéséhez. Gyakorlatilag nem keletkezik így szemét vagy újrahasznosíthatatlan anyag.

Megéri az árát!

Ha azt nézed, hogy akár az unokáid is tudják majd használni a tömörfa bútorokat, akkor még azt is mondhatnánk, hogy túl olcsóak ezek az időtálló darabok. Ha fontos számodra a természetesség és a fenntartható életmód, válaszd a tömörfa polcokat!

Kapcsolódó tartalmak