Uncategorized @hu

Ne dőlj be a karácsonyi akcióknak! Válassz minőségi tömörfa bútort otthonodba!

Minőségi tömörfa bútort nem lehet ugyanolyan olcsón előállítani, mint a nagyüzemekben készített bútorlapokból összepréselt bútorok esetében. A tömörfa bútorok valódi fából készülnek, amely azt eredményezi, hogy nem lesz még egy ugyanolyan modell belőlük, melyet a fa egyedi erezetének köszönhetünk.

Ezzel szemben a 12 egy tucat, tömeggyártású és sajnos elég silány minőségű farostlemezből készült tömegbútorok alig bírják néhány évig, s ki is dobhatjuk őket, és rohanhatunk a következő akcióért a boltba, hogy pótoljuk a régit.

Ennél van egy optimálisabb megoldás, amely a tömörfa bútorok sokszínűségében rejlik. Hatványozottan jobb befektetni egy minőségi tömörfa bútorba, mint néhány évente nyakunkba venni a bútor áruházak tömött raktárait, és órákat pazarolni csak azért, hogy találjunk egy nekünk tetsző bútort.

A tömörfa bútorok velünk együtt változnak

A tömörfa bútorok az évtizedek előrehaladtával változtatják a színüket, illetve ha olyan helyen tároljuk őket, ahol nagy a páratartalom, akkor a pórusokon keresztül időnként tágulnak vagy épp összemennek egy kicsit.

Természetesen ezek az apró változások észrevehetetlenek az emberi szemnek, pláne akkor, ha minden nap látjuk a tömörfa bútort. A színük az UV fény hatására kezeletlen felület esetén elszíneződhet, melytől még élettelibb, vibrálóbb lesz az élő tömörfa bútor.

Típustól függően emiatt érdemes időnként olajjal vagy méhviasszal átkenni, hogy ne száradjon ki, illetve hogy sokáig meg tudja őrizni egyedi külsejét.

A tömörfa bútorok valódi fából készülnek, így magukban hordozzák az erdők frissességét

Van valami abban, amit az emberek éreznek, amikor megtapintanak egy tömörfa bútort. Olyan érzésünk van, mintha élne a fa. Ebben az állapotában ugyan már nem él, de aktívan reagál a fizikai környezeti változásokra. A hideg-meleg váltakozására összeszűkül – kitágul az anyag az apró pórusok menték. Megfelelő kezeléssel viszont sok évtizeden át meg tudja tartani a masszív, szinte elpusztíthatatlan jellegét.

A tömörfa bútorok illata is merőben más, mint a préselt farostlemezből készült olcsó társaiké. De hát ismerjük a mondást, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Egy tömeggyártott bútor sosem fogja tudni behozni a lakásba az erdők friss illatát, hiszen a tömörfa bútorokkal ellentétben a farostlemezek már annyira feldolgozott állapotban vannak, hogy csak a szemnek lehet gyönyörködtető, de más érzékszervünket nem nagyon hatja meg.

Úgy is tekinthetünk emiatt a tömörfa bútorra, mint egy terapeutikus eszközre, hiszen tudományosan is igazolt tény az, hogy az erdők frissessége pozitív hatással van az ember szellemi és testi épségére.

A tömörfa bútorokra még az unokáink is számíthatnak

Egy tömörfa bútor akár 3-4 generációt is kiszolgál, hiszen ezek a modellek nagyon jól bírják a strapát, még sok unoka mellett is. Az esetleges gyerekek általi amortizációk pedig általában a pántok elgyengülése vagy a zárszerkezet elromlása miatt alakulhat ki, melyek javítási költsége igen minimális összeg, ha azt nézzük, hogy a tömörfa bútorok évtizedeken át hű társaink lehetnek az otthonunkban.

Kapcsolódó tartalmak