Uncategorized @hu

Télikerted van? Így használd ki igazán egy hősugárzó segítségével!

Lassan beköszönt a tél, de ha van egy csinos télikerted a földszinti nappali mellett, akkor érdemes lehet a hideg időszakban néhány hősugárzót kitenned, hogy kellemes melegben tudd élvezni a hűvös téli éjszakákat a szeretteiddel.

A kert közelsége, a fák és bokrok friss illata télen is nagyon relaxáló tud lenni, hiszen szinte nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lenne szüksége egy kis kikapcsra a sűrű-szorgos hétköznapok során.

A beteges produktivitási vágy sem egészséges, így Neked is biztosan jól esik télen nézegetni a csillagokat a télikert nyugtató atmoszférájában. Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy hogyan tudod a lehető legjobbat kihozni a téli kertedből, hogy hangulatos és otthonos melegség árassza el ezt a bájos kis üvegkalitkát még a leghűvösebb évszakban is.

Télikert gáz hősugárzóval – közvetlen kapcsolat a természettel

A télikertet sokan azért szeretik, mert így néhány négyzetméter nyarat tudnak varázsolni a zimankós hideg téli időszakban is. Lehet ebből játszósarkot, várótermet, konditermet, étkezőt vagy akár média szobát is csinálni, hiszen a télikert felhasználási lehetőségei szinte végtelenek.

Viszont ahogy a nevében is benne van, ez egy télen használható kis kert, ami bizony hűvös tud lenni, amikor kint mínusz 15 fok van. Így ha baráti társaságot fogadsz, s nem akartok a kertben vacogni, elég, ha kinyitod a télikert ajtaját, s máris betehetsz egy gáz hősugárzót, hogy kellemes meleget tudj varázsolni a baráti összejövetel során.

Fontos, hogyha gázüzemű hősugárzót választasz, akkor olyan helyre tedd, amely legalább 30%-ban nyitott, hogy megelőzd a baleseteket. Egy ilyen nagyobb méretű hősugárzóval olyan 20-25 m2 felületű teret tudsz befűteni.

Télikert zárt ajtókkal – elektromos hősugárzóval ez is lehetséges

Amennyiben nincsenek dohányzó vagy szivarozó vendégeid, a szellőztetésen kívül felesleges lehet nyitva hagynod a télikert ajtaját vagy ablakait, hacsak nem akarják a vendégeid nézegetni az élelem után kutató édes kis sündisznókat a kertben.

Ebben az esetben ne a gáz, hanem az elektromos hősugárzók közül válassz, hiszen ezeket beltéren, zárt ajtók mellett is bátran tudod biztonságosan használni, mert ezeknél nem szükséges az a 30% nyitott rész, hogy megfelelően tudjon áramlani bent a friss levegő.

Az elektromos hősugárzókban az is nagyon jó, hogy olyan szépen és művészien vannak kialakítva, hogy akár műalkotásnak is elmehetnének. A legtöbb elektromos hősugárzó rendelkezik valamilyen extra tulajdonsággal, legyen az a különleges dizájn vagy a díszítő LED fények.

Válassz több típust, hogy mindig olyan hősugárzót tudj kitenni a télikertbe, amely az adott alkalomhoz illik. A LED-es hősugárzókat a vidám baráti összejövetelekre javasoljuk, a gázos hősugárzókat pedig a kevésbé formális, családi kikapcsolódásra, ahol nem gond, ha nyitva van az ajtó vagy ablak a megfelelő oxigénellátás miatt.

Nincs télikert kényelmes bútorok nélkül

Figyelj arra is, hogy ne legyen olyan csupasz vagy kopár a télikert, hiszen ha média szobának, baráti összejövetelekre való kis helyiségnek vagy épp csak az esti lazulásra szeretnéd használni, fontos, hogy tegyél ide is egy kényelmes ülőgarnitúrát, hogy legyen hova leültetned a vendégeidet, illetve, hogy legyen min nézi a kedvenc filmjeidet és sorozataidat.

Szerencsére ezt is meg tudod rendelni a Globero kínálatából, így szinte teljesen be tudod majd rendezni a télikertedet a Globero legszebb kerti bútoraival és hősugárzóival, hogy télen is tudd élvezni a természet nyugtató erejét az otthonodban.

Kapcsolódó tartalmak