Uncategorized @hu

Megéri az elektromos hősugárzó is?

Az egyik korábbi cikkünkben kifejtettük, hogy a kedvező tulajdonságaik miatt manapság meglehetősen kedveltek a gázüzemű hősugárzók. Ennek ellenére mégis sokan vannak, akik inkább az elektromos hősugárzókat részesítik előnyben, és semmi pénzért sem mondanának le azok használatáról. Felmerül tehát a kérdés, hogy mikor éri meg jobban elektromos hősugárzót választani?

Mielőtt mélyebben belemerülnénk a témába, először is azt kell tisztáznunk, hogy pontosan mit is jelent az, ha egy kinti melegítőtest elektromos, és miben különbözik a gázzal működő típusoktól. Mint, ahogy a nevükben is benne van, ezeknek a készülékeknek a használatához elektromos áram szükséges, ami azt jelenti, hogy egy csatlakoztató egységnek is rendelkezésre kell állnia ahhoz, hogy üzembe lehessen állítani azokat.

Ez az egyik legalapvetőbb jellemvonás, ami megkülönbözteti egymástól a két fajta hősugárzót.

Csatlakoztatási lehetőség

Amennyiben tehát nincs lehetőség arra, hogy a készüléket elektromos áramra kössük, mert például nincs a közelben konnektor, és hosszabbítóval sem megoldható a csatlakoztatás, akkor az elektromos hősugárzó használata sajnálatos módon nem jöhet szóba. Ezt fontosnak tartjuk hangsúlyozni, ugyanis sokan megfeledkeznek erről a tényezőről, és úgy választanak elektromos működésű fűtőtesteket szabadtári helyszínre, hogy nem gondolják át a működési feltételeket.

Fűtőteljesítmény

A gázüzemű készülékek kétségkívül nagy fűtőteljesítménnyel rendelkeznek, és nem csak a félig nyitott teraszok, erkélyek befűtésére alkalmasak, hanem akár a teljes mértékben szabadtéri területekre is úgy el tudják juttatni a meleg levegőt, hogy az ott tartózkodók ne fázzanak. Ugyanakkor az elektromos változatok teljesítménye is 2000-2500 W körül mozog, ami azt jelent, hogy ezek a típusok is eleget tudnak tenni a felhasználók elvárásainak.

Mobilitás

Ami a mobilitást illeti, az kizárólag az adott konstrukciótól függ, nem pedig attól, hogy gázüzemű vagy pedig elektromos hősugárzóról van-e szó. Míg a gázzal működtetett típusok esetében inkább az álló változatok használata terjedt el, addig az elektromos fajtákban az álló, a fali, illetve a mennyezetre függesztett változatok is elérhetők.

Időjárás állóság

Az időjárásállóság tekintetében az elektromos hősugárzók is az élen járnak, hiszen a készítők tisztában vannak azzal, hogy nem mindig felhőtlen az időjárás odakint. Éppen ezért úgy alakították ki a készülékeket, hogy a különböző időjárási elemek, például a napsugárzás, a szél vagy a csapadék ne okozhasson kárt a szerkezetükben.

Formatervezés

Az elektromos hősugárzók megjelenése önmagáért beszél., hiszen ugyanúgy követik a manapság oly divatosnak számító modern, letisztult, egyszerű formavilágot, mint ahogy a gázüzemű fajták. Szóval az árammal működő készülékek e tekintetben sem maradnak alul, hiszen bármelyik is kerül beszerzésre, az garantáltan feldobja, hangulatossá teszi a környezetet.

Összességében véve tehát bátran kijelenthetjük, hogy az elektromos hősugárzók is ideális választásnak bizonyulhatnak, amennyiben rendelkezésre áll a megfelelő csatlakoztatási lehetőség. Ha pedig valamilyen oknál fogva valaki fix rögzítéssel rendelkező készüléket szeretne, akkor csak az elektromos változatok használata jöhet szóba.

Kapcsolódó tartalmak