Uncategorized @hu

Még késő tavasszal is jól jöhet a terasz hősugárzó!

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, de a tavasz különösen sok csodát rejt magában, hiszen a napsugarak ilyenkor keltik életre a természetet a hideg könyörtelen fogságából. A márciustól májusig terjedő időszakban azonban az időjárás még meglehetősen csalóka.

A lakás melegéből hiába látjuk a szikrázó napsütést, a lombot eresztő fákat és a rügyekben pompázó növényeket, ha engedünk a csábításnak és kimegyünk a friss levegőre, akkor bizony melegen fel kell öltöznünk. Ha átmenetileg fel is melegszik a hőmérséklet, akkor is oda kell figyelnünk a réteges öltözködésre, hiszen, ha felhős lesz az ég vagy a Nap nyugovóra tér, akkor ismét csípős lesz a levegő.

Ez persze még nem ok arra, hogy a négy fal között maradj és legfeljebb csak álmodozz a szabadban töltött idő kellemes pillanatairól. Ahhoz, hogy kimerészkedj az erkélyre, a verandára vagy a teraszra, nem kell megvárnod a nyarat, hiszen számos lehetőséged van arra, hogy felmelegítsd magad és minden családtagodat, vendégedet, aki veled tart egy kis kinti beszélgetésre, kávézásra.

A kerti bútorokat érdemes jó alaposan kipárnázni, hiszen így sokkal kényelmesebbek lesznek és a párnák nem engedik át rajtuk a hideget. A meleg takarók, pokrócok is jól jönnek ilyenkor, amikkel alaposan be lehet burkolózni, ha hirtelen feltámad a szél vagy drámaian lecsökken a hőmérséklet. Ha van rá mód, akkor a talajra érdemes leteríteni néhány puha szőnyeget és persze az ízletes forró italok is fontos kellékei a kint töltött időnek.

Ha biztosra akarsz menni vagy tudod, hogy a vendégeid “fázósak” és extra hőfokra vágynak, akkor egy terasz hősugárzó beüzemelésé a lehető legjobb döntés. A repertoár bővelkedik a jobbnál jobb készülékekben, melyek kiválóan alkalmasak a teraszfűtés gyors és kényelmes megoldására. Ha vetsz néhány pillantást a kínálatra, akkor te is hamar észre fogod venni, hogy nem csak az általuk kibocsátott hőhatás miatt olyan csábítók, hanem az esztétikus kivitelezésük miatt is.

Most bemutatunk néhány igen népszerű változatot, melyek egytől egyig remek választásnak bizonyulnak a teraszra.

Felfüggeszthető elektromos hősugárzó

Az egyik legexkluzívabb megoldás a felfüggeszthető terasz hősugárzó, amely szinte észrevétlenül működik. A vendégek figyelmét általában csak akkor ragadja meg, amikor valamilyen oknál fogva hűvösebbre fordul az időjárás, ennek ellenére ők mégsem érzik a hideget. Ilyenkor a házigazda egyszerűen csak felmutat, egyenesen a függesztéken lógó terasz hősugárzóra és máris érthetővé válik, miért van kellemes meleg az asztal körül. A használatához csak egy távirányító szükséges, mellyel kényelmesen szabályozható a fűtés.

Álló elektromos hősugárzó

A tartóoszloppal rendelkező terasz hősugárzó is képes kielégíteni a meleg iránti igényeket. Ez a megoldás már kevésbé marad észrevétlen, hiszen a futurisztikus megjelenésével szinte azonnal felhívja magára a figyelmet, a vendégek pedig egyből kíváncsiak lesznek arra, hogy milyen módon működik. Ez nem is baj, hiszen a terasz hősugárzók által nyújtott előnyök remek téma, amiről sokat lehet beszélgetni. A távirányítós kezelhetőség, az esztétikus kinézet és a nagy fűtőteljesítmény miatt ez a típusú terasz hősugárzó is nagy népszerűségnek örvend.

Gázüzemű gomba hősugárzó

A boruláselleni védelemmel ellátott gomba formára tervezett terasz hősugárzó is beváltja a hozzá fűzött reményeket, hiszen a nagy teljesítményének köszönhetően akár egy 25 négyzetméteres területet is gond nélkül képes befűteni. A gázfűtő elektromos gyújtórendszerrel van felszerelve, ami biztonságos és kényelmes használatot tesz lehetővé. A gomba hősugárzók is kellemessé tudják tenni a teraszon eltöltött időt és a dekoratív megjelenésükkel még különlegesebbé varázsolják a közös programokat.

Kapcsolódó tartalmak