Uncategorized @hu

Egy klassz kép a falra mindenkinek jól jön ajándékba! Globero art festmények

Az emberiség már körülbelül 32.000 éve használ festményeket, freskókat és különféle dísztárgyakat az otthona – barlangja – ékesítésére, így mára már teljesen bevett szokás az, ha valaki csodaszép és egyedi festményekkel díszíti fel az otthona falait.

Összeszedtünk 5 érvet, amiért érdemes lehet Neked is megrendelned a legszebb festményeket a Globero webáruházából, hogy a Te otthonodban is kiemelt szerepet tudjon kapni a művészet.

5 érv, amiért festményeket érdemes tenned az otthonodba

1)  A festmény vásárlás jó befektetés

Sokan nem is gondolnak bele abba, hogy azok a festmények, amelyeket napjainkban milliókért árvereznek el, alig kerültek valamibe a tulajdonosának. Amint egyre híresebb és elismertebb lesz a művész, akinek megvásárolod a festményét, annál többet fog érni az idő múlásával a festmény.

Tehát ha nem is emelkednek a mai festők egy Munkácsy szintre, még minimális ismertség esetén is gyorsan meg lehet tízszerezni egy festmény értékét. Így mindenképpen jó befektetésnek számít egy igényes és egyedi festmény az otthonodba.

2)  A művész festmények vásárlása izgalmas tevékenység

Sokan már attól is lázba jönnek, ha festmény vásárlási útra indulnak. Van abban valami érdekesen izgalmas, amikor van egy halovány elképzelésünk, hogy mit szeretnénk, s amikor meglátjuk azt a festményt, amely megfelel az elképzeléseinknek, az egyfajta eufórikus elégedettséggel tölt el minket.

Vannak olyanok is, akiknél a művészi tárgyak utáni kutatás szinte szenvedéllyé vált, sőt, akár függőségről is beszélhetünk. Ők azok a fanatikus műgyűjtők, akik igazán tudják értékelni a művészetet, és megtesznek mindent, ami csak tőlük telik, hogy támogatni tudják az ifjú feltörekvő művészi generációt.

3)  Egy hangulatos festmény életet lehel a helyiségbe

Egy tetszetős festmény nemcsak esztétikailag tudja növelni a szoba jellegét, de egyaránt képes befolyásolni a szobába érkezők hangulatát is.

Érdemes megfigyelni, hogy milyen hangulatunk lesz akkor, ha belépünk egy szobába, ahol minden bútor bézs-fehér, de a falon egy türkizkék festmény díszeleg.

Fordítva is érdekes a helyzet, hiszen ha egy olyan szobába lépünk be, ahol a bútorok színesek, a szőnyegen érdekes minták vannak, a függöny is élénk színű, de a falon egy sötét, mondhatni fekete kép áll, amely egyértelműen beárnyékolja egy kicsit a szoba színkavalkádos hangulatát.

Mindkét eset rendkívül jól fest a valóságban, hiszen egy festménnyel még a legridegebb teremből is egy meghitt és bensőséges atmoszférájú teret tudunk varázsolni, mely fordítva is igaz.

4)  A festmény időtálló értéktárgy

A festmények időtálló dísztárgyak, amik az idő múlásával csak értékesebbé válnak. Maga a tudat, hogy egy most vásárolt festményt akár az unokáid is nézegethetnek, bizony hátborzongatóan érdekes gondolat, hiszen minden festménynek van egy kis története, ami hozzátartozik a családi emlékekhez, s mindenkinek más-más élményt fog nyújtani a látványa.

5)  Egy szép festmény még a stresszt is oldja

A mostani kaotikus világban bizony jól esik egy kicsit leülni a kanapéra, és rácsodálkozni egy csodaszép festményre, s hagyni, hogy kiragadjon minket a művészet a szürke és néha kemény hétköznapokból.

A művészet egy univerzális nyelv, amely tökéletes arra, hogy kifejezzük magunkat szavak nélkül. Így ha kiteszel az otthonod falára egy festményt, az bizony Rólad is sokat elárul, persze csak akkor, ha a vendégeid értenek egy kicsit a művészethez és képesek átélni azt az életérzést, amelyet a kép ad az egész szobának.

Kapcsolódó tartalmak