Uncategorized @hu

Maradj otthon, és élvezd a kényelmet a Globero beltéri bútoraival

Meglehetősen sokan vannak azok, akik még csak most ízlelgetik a home office nyújtotta komfortot, de persze eddig is rengeteg programozó, dizájner, újság- és szövegíró, illetve az online világban tevékenykedő szabadúszó rendelkezik akár évtizedes tapasztalattal az otthoni munkában. Gondoltuk írunk egy blogbejegyzést arról, hogy miért jó otthonról dolgozni, illetve milyen apró trükkökkel lehet ezt akár hosszútávon is, zökkenőmentesen fenntartani.

Home office, avagy izoláció a négyzeten

Nyilván aki csak teheti, az kialakít ilyenkor a házban egy külön szobát a munkának. Az otthoni munka előnye ugyanaz, mint a hátránya: otthonról folyik a munka, tehát többet és optimálisabban tudunk dolgozni – nem zavar meg percenként a kontrollmániás főnök -, viszont ennek az esetek többségében az az eredménye, hogy nem tudunk elszakadni a munkától. Mert közel van.

Tehát annak ellenére, hogy otthonról kell megoldani a munkát, mégis meg kell tanulnunk izolálni magunkat a munkától, különben becsavarodunk, s idő előtt egyszerűen kiégünk, mert a munkával kelünk és a munkával fekszünk.

Ehhez jó ötlet kialakítani egy otthoni irodát, ami tökéletesen megfelel a saját elvárásainknak. A home office tervezése során érdemes egy kényelmes széket, egy megfelelő kialakítású íróasztalt, egy tetszetős szőnyeget, az iratoknak és a munkához való dossziéknak egy szekrényt vagy komódot beszerezni.

Akinek igénye van, az kiteheti a gyerekek művészeti alkotásait a falra, hogy ne legyen olyan rideg a helyiség atmoszférája. Amennyiben nincs ilyenre lehetőség, érdemes lehet beszerezni egy-egy festményt vagy dísztárgyat, amely segít felemelni a hangulatunkat, hogy könnyebb legyen elviselni az egyedüllétet.

A sok munka közben azért igyekezzünk kikapcsolódni is

A legtöbb ember (és állat) nem igazán bírja jól a sokáig tartó magányt, viszont vannak olyan eszközök, amelyekkel ébren tudjuk tartani a csapatszellemet, a kollégákkal való együttműködést, a családdal, barátokkal való folyamatos kapcsolattartást, illetve a saját mentális egészségünket.

2020-at írunk, így számos online elérhető ingyenes – internet előfizetés ellenében használható – csevegő és videóhívásra alkalmas program található az interneten, amellyel élőben, egymás tekintetét látva tudunk beszélni az ismerőseinkkel. A skype, a viber, a messenger és még számos más applikáció tud ebben segítségünkre lenni. Amennyiben még nem tettük meg, akkor most tanuljuk meg őket használni!

A telefonos kapcsolattartás nagyon fontos abban, hogy ne érezzük magunkat egyedül, de persze mindig lesz olyan nap, amikor kicsit magányosnak érezzük majd magunkat. Ilyenkor érdemes elővenni a kerti bútorokat, kivinni egy hősugárzót vagy a kedvenc pokrócunkat, tölteni 1-2 deci minőségi bort, készíteni egy sajttálat hozzá, kezünkbe venni a kedvenc könyvünket, és átadni magunkat a tavaszi csillagos éjszakának.

Ne felejtsünk el mozogni sem!

A napi rutin követése az otthoni bezártságban is előnyös, így munka előtt, közben vagy után, valamelyik étkezés előtt beiktathatunk egy kis testmozgást is, hadd termelődjenek az endorfinok.

Tökéletes választás lehet szinte bármelyik online, ingyenesen elérhető személyi edző által készített teljes testet átmozgató torna, de akinek vannak otthon súlyzói és ismeri a gyakorlatok helyes technikáit, azokkal is eddzhet nyugodtan.

Alakítsunk ki egy napi rutint, amiben egyaránt szerepel a munka, étkezések, edzés, esti lazítás és persze a szeretteinkkel való folyamatos kapcsolattartás is. Ezekkel a módszerekkel könnyebben fogjuk tudni átvészelni az egyedüllétet.

Kapcsolódó tartalmak