Uncategorized @hu

Milyen színű bútort válassz a kertbe? – Megmutatjuk

Milyen színű kerti bútort válassz?Természetesen mi is tudjuk, hogy nincs két egyforma ízlésű ember, viszont fontos, hogy olyan színű kültéri bútort válassz, mellyel hosszútávon is elégedett leszel. Elégedett? Mit jelent ez? Azt, hogy nem mindig a szín mellett érdemes csak dönteni, hiszen más tényezőket is fontos figyelembe venni a zavartalan kerti kikapcsolódás érdekében.

Rikító színek

A rikító színű tárgyakat előszeretettel tévesztik virágnak a rovarok. Biztosan Te is megfigyelted már, hogyha valamilyen világos, s egyben rikító színű ruhát viselsz a szabadban, folyton körülötted szállnak a legyektől a lódarazsakig, gyakorlatilag minden bogár.

Emiatt ezeket a rikító színeket – amennyiben nem vagy annyira oda a bogarakért – inkább a lakásban használd, hiszen a szúnyogháló miatt úgysem tudnak oda bejönni a bogarak.

Pasztell színek

A hívatlan bogárvendégek elkerülése végett érdemes a nem rikító, hanem természetes színárnyalatú kerti bútorok közül válogatnod, hogy ne kelljen folyamatosan légycsapóval kergetőznöd a kikapcsolódó napozás helyett. Ha nem tudsz dönteni, segítünk, melyik szín, milyen hatást fog kiváltani.

Piros

A piros szín az energiát, az erőt, a határozottságot, a szenvedélyt és a szerelmet szimbolizálja, de egyben veszélyt és háborút is jelenthet. Viszont ha tele van a kerted csodaszép piros virágokkal, nagyon jól fog mutatni egy piros kerti ülőgarnitúra a teraszon.

Narancssárga

Ez a szín a piros energiáját és a citromsárga barátságos és boldog kisugárzását ötvözi, emiatt nagyon sokan szeretik ezt az árnyalatot. Így ha narancssárga kültéri bútort választasz, az örömöt, napfényt és trópusi hangulatot fog sugározni, így nem meglepő, ha a kreatív embereknek ez az egyik kedvenc színe.

Citromsárga

Kevesen tudják, de ez a szín az intellektust szimbolizálja a napfény, a boldogság és az örömteli érzés segítségével. Ha szereted ezt a színt, figyelj arra, hogy pasztell verziót válassz, hogy ne téveszd meg a kertedben élő rovarokat.

Zöld

A zöld a természet színe, mely a növekedést, a harmóniát, a frissességet és a termékenységet szimbolizálja, emiatt ezt főként a kalandvágyó és természetszerető típusok szokták választani. S mivel a zöld szín egy megnyugtató érzést nyújt az emberi szemnek is, így azoknak is kiváló választás, akik számára nemcsak a lelki, de a vizuális kikapcsolódás is egyaránt fontos.

Kék

A kék az ég és a vizek színe, így ha például van egy kis szökőkutad vagy medencéd, a kék színű kerti bútorokkal igazi mediterrán hangulatot tudsz varázsolni otthonodból, hiszen ez a szín az intelligenciát, a magabiztosságot, a bölcsességet és a bizalmat szimbolizálja.

Lila

Ez a szín az előkelőséget, a hatalmat, a luxust és az ambíciót jelképezi, így ha Te is szereted ezt a fajta életérzést, mindenképp érdemes elgondolkodnod egy ilyen kültéri ülőgarnitúrán. De itt is figyelj arra, hogy ne legyen túl rikító. Tudod, a bogarak..

Fehér

Míg a japánok közt a fehér többek közt a gyász színe, addig a világ legtöbb pontján ez a tisztaság, ártatlanság és a tökéletesség szimbóluma. Viszont itt érdemes kiemelni egy nagyon fontos tényt: a fehér bútorok könnyen koszolódnak, emiatt csak akkor válassz ilyet, ha megfelelően fogod majd tisztítani őket, mert igen kiábrándító tud lenni még a legszebb fehér kerti bútor is, ha koszos.

Fekete

A fekete az erő, a hatalom, a gonosz vagy a gyász színe lehet, de egyben magában hordozza az előkelőséget, a letisztultságot, illetve az eleganciát is. Az a legjobb benne, hogy minden más színhez passzol, így ha feketében választasz kültéri ülőgarnitúrát, biztosan nem lesz gondod sem a kosszal, sem a bogarakkal.

Kapcsolódó tartalmak