Uncategorized @hu

Hintaszéket vennél? – Erre vigyázz a vásárlásnál!

Hintaszék akcióAz életben az egyensúlyra való törekvés nagyon fontos, hiszen ha túlhajszoljuk magunkat, annak súlyos egészségügyi következményei lehetnek, így nem meglepő, ha egyre többen próbálnak, ha csak néhány órára is, de elvonulni a gyakran stresszes hétköznapok elől.

Így talán nincs is annál jobb, mint egy hosszú és fárasztó munkanap után kiülni a kertbe, s élvezni a szabad levegőt egy kényelmes hintaszékben üldögélve kedvenc könyvünkkel a kezünkben.

S persze a hintaszékek esetében nem feltétlenül csak nagyanyáink régi nyikorgó székeire kell gondolnunk, mert a piacon már rengeteg stílusú és kialakítású hintaszék kapható, emiatt sokak számára gondot jelent, hogy melyik lesz majd számukra a legjobb, s legkényelmesebb.

Ebben a cikkünkben igyekszünk minden olyan fontos tényezőt összeszedni, melyet érdemes fontolóra venned, mielőtt hintaszék vásárlásba kezdenél, hogy olyan modellt válassz, mellyel éveken át elégedett leszel.

Határozd meg, hogy miért van szükséged hintaszékre!

Számos érv szól így a hintaszékek egészségre tett pozitív hatásáról, mert ahogyan a kisbabák megnyugodnak édesanyjuk ölében a hintaszékben hintázva, ugyanez a hatás éri a felnőtteket is.

Így a hintaszékek a következő problémákra nyújthatnak megoldást:

  • Stresszoldásra
  • Zavart lelkiállapot
  • Idegesség ellen
  • Egyensúlyérzék növelésére – főként idősebb korban
  • Alsó végtagok tónusosabbá tételére – azok számára, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak súlyt emelni edzésük során
  • Ízületi gyulladás okozta fájdalom csillapítására – mert a hintázás megakadályozhatja a hátfájdalom jeleinek agyba való továbbjutását
  • Bélgörcsös kisbabák nyugodtabb alvására

Praktikum és esztétikum

Emiatt például kisgyermekeseknek érdemes olyan hintaszéket vásárolniuk, melynek nincsenek éles élei, nehogy lefejeljék a gyerekek, illetve megfelelően stabilak és masszívak ahhoz, hogy “túléljék” a gyerekek hancúrozásait.

A hintaszék színe is fontos, hiszen sokak számára egy kedvenc színárnyalat is megnyugtató tud lenni, de itt érdemes fontolóra venni a kert többi bútorának stílusát, a virágokat, a fákat, a kerti medencét vagy szökőkutat, hogy ne legyen kirívó a kerti hintaszék az idillikus hangulatú kertből.

Alapanyag vs. időjárási viszonyok

Nyilván más alapanyagú hintaszék fog kelleni a horvátországi nyaralód kertjébe, mint a síeléskor használt norvég házikód körüli kis parkba. Emiatt fontos, hogy olyan alapanyagú hintaszéket válassz, melyen van valamilyen lakk réteg vagy egyéb speciális anyag, hogy ellenálljon az esőnek, hónak vagy a túlzott napsugárzásnak.

Hidegebb éghajlatra a fémvázas modelleket szoktuk javasolni vagy a tömör fából készült modelleket, melegebb időjárás esetén pedig a lágyabb, de szintén lakkal bevont fa vagy fém modelleket szoktuk ajánlani.

Fontos arra is figyelni, hogy legyen rajtuk védelem a penész, gomba és fém esetén a rozsda ellen is, hiszen ez évekkel is képes meghosszabbítani a hintaszékek élettartamát. Így nem érdemes spórolni a hintaszék vásárláskor, mert ha minőségi modellt választasz, az akár generációkon át lesz képes hintáztatni a családodat. Ha mégis spórolni szeretnél, inkább nézd meg aktuális hintaszék akcióinkat.

Amennyiben nem betonozott felszínen szeretnéd használni a hintaszékeket, fontos, hogy olyan modellt válassz, melynek talpának élei speciális bevonattal rendelkeznek, hogy ne süppedjenek bele a földbe. De ezt ki tudod küszöbölni azzal is, ha leterítesz alá egy kinti szőnyeget.

Jelenleg kapható hintaszékeinket itt találod meg.

Kapcsolódó tartalmak