Uncategorized @hu

Kerti hintaszék – munka és kikapcsolódás egy helyen

Az elmúlt hónapokban lelassult körülöttünk az élet, s a többség ezt nem bánja, hiszen végre van idő olvasni egy kicsit a kerti hintaszékben, lazulni a kertben egy hűsítő itallal, élvezni a napsütést illetve kikapcsolódni a családdal, barátokkal. Mivel a legtöbb ember akár 2-4 órát is eltöltött eddig a munkahelyi ingázással, így sokan csak most kóstolnak bele abba, hogy milyen is igazán otthonról dolgozni. A kötetlenebb, szabadabb időfelhasználás, a kényelmes és stresszmentes környezet, illetve az utazás kiesésével keletkezett plusz idő miatt sokan most találtak új hobbit is.

Kerti hintaszékben a munka is könnyebb

A megszokott irodai környezet sok emberre van negatív hatással, hiszen nemcsak az idegesítő munkatársakat kell elviselni napi 8-10 órában, hanem a főnök is állandóan megzavarja az embereket a szerinte oly fontos kérdésekkel, számonkérésekkel és kontroll-mániával.

A tavaszi időszak viszont tökéletes kísérleti közeget adott az otthoni munkának is, így sokan rájöttek arra, hogy az esetek többségében teljesen felesleges bemenni az irodába, hiszen otthonról, egy kényelmes hintaszékben a kertben is el lehet végezni az irodai munka akár többszörösét is.

Kerti hintaszék – ahol az olvasás új szintre lép

Egy fárasztó nap után persze megint visszaülhetünk a hintaszékbe, de most az e-mailezés és a videokonferenciák helyett kezünkbe vehetjük végre kedvenc olvasmányainkat, s egészen átadhatjuk magunkat a kiérdemelt pihenésnek.

Nincs is annál ellazítóbb élmény, amikor egy sűrű nap után végre azt csinálhatjuk, ami jól is esik, például olvasni egy érdekes könyvet a kertben a lemenő nap társaságában egy finom itallal a kezünkben. A hintaszék lágy ringatása, a természet közelsége, illetve a friss fű- és virágillat egy olyan harmóniát képez, amely nagyon jól tud esni akkor, ha el szeretnék távolodni egy kicsit a civilizáció zajától.

Kültéri hintaszék – napozási szünet a D-vitamin jegyében

Rengeteg kutatás folyik a D-vitamin fontosságáról, hiszen ez egy olyan hormon, amit az ember nem tud előállítani egyedül, mert szükségesek hozzá a nap sugarai is. Ahhoz, hogy megfelelően magas szinten tudjuk tartani a D-vitamin szintünket, muszáj a lehető legtöbben napon lennünk. Persze nem 5 órát egyhuzamban, hanem apránként, fokozatosan növelve a napozási percek számát per nap, hogy ne égjünk le.

Kutatások bizonyították már, hogy azok az emberek, akiket sok napfény ér, szinte teljesen elkerülik a legtöbb civilizációs krónikus betegséget, mint a belső szervi daganatos megbetegedéseket vagy a mentális problémákat.

Amennyiben továbbra is otthonról dolgozunk, feltétlenül használjuk ki a napsütéses órákat, hogy növelni tudjuk a szervezet D-vitamin szükségletét, melyre nagyon jó alternatíva, ha kifekszünk néhány percre a napra egy kültéri hintaszékbe, lehetőleg csak addig, hogy ne égjünk le. Egy idő után – mint például az építőipari munkások esetében – hozzászokik a bőrünk, s már több időt is el tudunk tölteni a napon anélkül, hogy leégnénk.

Napozás után pedig úszhatunk egy kicsit a medencében is, hogy lehűtsük magunkat, mely egyébként jót tesz a bőrnek is, hiszen a hőmérséklet-változás segíti fiatalon és rugalmasan tartani a bőr szerkezetét.  Igyunk sok folyadékot és kenjük be magunkat valamilyen természetes testápoló tejjel, hogy napozás után is hidratáltak legyünk.

Így munka közben tarthatunk egy kis szünetet, s élvezhetjük a napsütést egy kényelmes hintaszékben, s miután feltöltődtünk egy kicsit, könnyebben fogunk megbirkózni a nap hátralevő részében a munkával kapcsolatos teendőkkel és kihívásokkal is.

Kapcsolódó tartalmak