Uncategorized @hu

Globero Art – festmények a lakásban, avagy hogyan tudják feldobni a művészibb képek a lakást, nyaralót?

Ahhoz, hogy egy belső teret igazán otthonossá tudjunk varázsolni, szükséges néhány dekoratív tárgyat, például festményt kitenni a falakra, hogy ne legyenek a szobák olyan sterilek. Nézzük meg, mikor milyen típusú, színű és hangulatú festmény illik a belső terekbe!

Tegyünk festményeket a nyaralóba!

Amikor belépünk a nyaraló előszobájába, még félig a munkában vagyunk, nem igazán érkeztünk meg a pillanatba, így fontos, hogy az első kép, ami vár minket, egy olyan festmény legyen a falon, amely emlékeztet minket arra, hogy miért jöttünk ide: nyaralni, kikapcsolódni, pihenni, elvonulni a város zajától, beszélgetni a barátainkkal, egyszerűen lazulni egy kicsit.

Jó megoldás ebben a helyzetben egy olyan festmény kiválasztása, amelynek színvilága közel áll hozzánk, lehetőleg harmóniában van a fal színével, illetve hasonlít a stílusa a bútorok és kárpitok stílusához.

A termékért kattints a képre

Érdemes valamilyen természetességet sugárzó képet választani, amely egyértelműsíti bennünk, hogy most távol leszünk a várostól, a forgalom zajától, hiszen azért jöttünk el onnan, hogy élvezni tudjuk egy kicsit a természetet, a varázslatos csillagos éjszakákat, vagy épp a tűző napsütést a teraszon a medence mellett.

A termékért kattints a képre

A nyaralóban lévő nappali épp olyan fontos, mint az otthonunkban lévő, még annak ellenére is, hogy itt nem tartózkodunk annyit évközben. Ide olyan festményt érdemes beszerezni, amelynek színvilága illik a kanapéhoz, a karosszékekhez, a szőnyeghez és az asztalokhoz.

Ezeken kívül még érdemes szem előtt tartani a saját ízlésünket, személyiségünket is, így bátran tegyünk ide olyan festményt, amely segít kifejezni az egyéniségünket.

A termékért kattints a képre

A nyaraló nappalijában főként akkor ülünk sokat, ha kint rossz idő van, esetleg ünnepnap miatt bezártak a szórakozóhelyek, vagy épp mi tartunk egy kisebb baráti összejövetelt. Ilyenkor érdemes szem előtt tartani azt is, hogy tükrözze az összejövetel hangulatát a lakásban használt festmények stílusa.

A termékért kattints a képre

Azt javasoljuk emiatt, hogy érdemes a nyaralóba több stílusú festményt is beszerezni, hogy igény szerint tudjuk váltogatni a képeket.

Milyen festményeket tegyünk a lakásba?

Amikor otthonunk dekorációjáról van szó, nem szabad elfelejtenünk, hogy egy jól kiválasztott festmény akár az egész tér hangulatát is képes megváltoztatni. Érdemes olyan stílusú festményeket választani, amik a szoba dekorációját tekintve felteszik a pontot az “i”-re. Mit értünk ez alatt?

Azt, hogy egy rengeteg kiegészítővel megtömött helyiségbe lehet, hogy elég lesz egy egészen kicsi festmény, míg egy minimalista stílusú nappaliba már jól néz ki egy hatalmas, színkavalkádot ábrázoló festmény, ami felhívja magára a figyelmet.

Figyeljünk a színkombinációkra, a harmóniákra, illetve arra, hogy a festmény a falon el tudja látni a szerepét. Ez egyrészt lehet egy leheletnyi utalás, de egy erőteljes jelenlétet sugárzó hatás is.

A termékért kattints a képre

Ügyeljünk a festmény megvilágítására is, hiszen ha azt szeretnénk, hogy csak minimálisan szóljon bele a szoba stílusába, akkor elegendő lehet egy kisebb, a fénytől kicsit arrébb eső falra tenni a képet.

Viszont ha azt szeretnénk, hogy központi szerepet kapjon a kép, akkor érdemes ezt egy nagy felületre tenni, ahol fel tudja magára hívni a figyelmet. Ha nem tudjuk természetes fénnyel beborítani, használhatunk hangulatvilágítást is felette, hogy igazán érvényesülni tudjon a kép.

A termékért kattints a képre

A mesterséges fényekkel is lehet játszani, így bátran próbáljunk ki több színű égőket a festmények körül, hiszen még így is tudjuk változtatni a helyiség hangulatát.

Kapcsolódó tartalmak