Uncategorized @hu

Karácsonykor mindenki együtt ünnepel! Hogyan dobhatod fel az ünnepi asztalt?

Az év végéhez közeledve rendszerint rájövünk arra, hogy ismét itt az adventi időszak. A karácsonyra történő készülődés során nem csupán az ünnepi menü kitalálása érdemel azonban figyelmet, hanem az is, milyen karácsonyi dekor kerüljön az asztalra. Az első téli hónapban egyébként is átalakítjuk a legtöbben környezetünket. Előkerülnek a kötött pulóverek, a téli kabátok, és ezzel együtt egyfajta meleg, otthonos enteriőr kialakítására törekszünk. Ehhez csak további pluszt adnak hozzá azok a dekorációs elemek, klasszikus bútordarabok, melyektől egyszerűen jó otthon lenni.

Különleges étkészletek alkalmi étkezésekhez

A családi, baráti összejövetelek alkalmával rendszerint előkerülnek a különleges étkészletek. Ezzel megadjuk a módját az ünneplésnek, és úgy érezhetjük ettől, valóban a hétköznapitól eltérő programban van részünk. Nincs ez másként karácsonykor sem. A mai kor embere igyekszik kitörni az egyen-megoldások világából, ezért az ünnepi asztal terítékének összeállításakor is a különlegességre törekszik.

Tömörfa asztal a minőség jegyében

S ha már az egyediség került szóba, akkor nem mehetünk el a választott bútorok mellett sem. Ezek az általában nagy alapterületet elfoglaló berendezési tárgyak meghatározzák a helyiség stílusát, de praktikus használhatóságuk is figyelmet érdemel. Az ünnepi összejövetel egy kiváló minőségű tömörfa asztal mellett igazi élmény. Bár ma már olcsóbb verziók, lapra szerelt megoldások is elérhetőek a piacon, de az időtállóságot fókuszba helyezve korántsem mindegy, hogy milyen étkezőasztalra esik a választás. A fa évezredek óta a terek részét képezi, és napjainkban újra reneszánszukat élik a tömörfa berendezési tárgyak. Egy jól megválasztott mérettel mindenki kényelmesen elférhet a karácsonyi étkezések alkalmával.

Célkeresztben az ünnepi világítástechnika

Van valami, ami kiemelt figyelmet érdemel a karácsonyi dekoráció során. Nem más ez, mint a világítástechnika. Erre napjainkban nem csupán úgy tekintünk, mint a megfelelő fényviszonyok megteremtésének eszközére. Erre tökéletes példa az ünnepi dekorációk esetében a fényfüzérek használata. Akár a korábban a nyárestéken, a teraszon bevált típusok is helyet kaphatnak a négy fal között, de beszerezhetsz kifejezetten olyan ablakra, falra helyezhető ünnepi világítást is, mely azonnal megadja az otthon melegét. A természetes alapanyagból készült designer lámpák is egyfajta remek választásnak bizonyulnak. Sejtelmes, hangulatos fényeik nem csak a téli hónapokban felelnek a hangulatos terekért.

DIY megoldások szívből, szeretettel

Az adventi hetek a legtöbbek számára a vásárlásról és az ajándékok utáni rohangálásról szólnak. Az év végi hajtásban viszont érdemes néha egy kicsit megállni, és a saját kézzel készíthető dekorációk, asztaldíszek világában kalandozni. Gondolhatsz erre egyfajta én időként is, amikor kiéled a benned lakozó kreativitást. A DIY ötletekkel tele az internet, és természetes alapanyagokból látványos asztali dekorokat készíthetsz. Ha van otthon egy ragasztópisztolyod, az mindig jól jön, de ha nincs az sem baj. Kreativitással és az advent igazi lényegének megélésével, különleges díszekkel gazdagíthatod otthonod, az étkezőasztalt vagy például a bejárati ajtót.

Add meg a módját az ünneplésnek!

Ünnepelni jó. Alig akad, aki ne szeretné a karácsony hangulatát. Minden életkorban másért kedveljük az év utolsó időszakát. Vannak, akik a készülődésért rajonganak, és már hetekkel advent előtt készen állnak a lakásdekorációk. Mások megvárják a decembert az otthon ünnepi fényekbe öltöztetésével. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a karácsony az összetartozás és a szeretet ünnepe, amikor visszatérünk kicsit a gyermekkorban megélt izgalmakhoz, és várakozással tekintünk az ünnep, majd az újév elébe.

Kapcsolódó tartalmak