Uncategorized @hu

Pavilonok rendezvényre? – Erre nagyon figyelj oda!

Pavilonok rendezvényekre

Pavilon vásárlás előtt nem árt, ha megismered azokat a tényezőket, melyeket ha szem előtt tartasz, biztosan olyan modellt sikerül majd kiválasztanod, mely tökéletesen megfelel majd céljaidnak. Nézzük, mi mindent szükséges átgondolnod rendezvénysátor vásárlás előtt!

Hány fős a rendezvény?

Ez sokak számára egyértelmű lehet, de a biztonság kedvéért azért leírjuk. Ha sok vendéget vársz egy partira, lehetőleg ne egy bélyeg méretű pavilonba próbáld őket betuszkolni, hanem inkább több modellt vegyél, s figyelj arra, hogy a kialakításuk olyan legyen, hogy össze lehessen őket kapcsolni, vagy szorosan egymás mellé állítani őket.

Terepszemle

A pavilon is hasonló, mint egy sátor, így sík terepen könnyű felállítani, sziklás vagy göröngyös helyeken viszont lehet, hogy kell majd néhány extra tartó, kötöző, illetve kifeszítő eszköz, hogy stabilan tudjon majd állni.

Így mindenképp nézd meg a helyszínt, mielőtt rendezvénysátor vásárlásba kezdesz, hiszen ha nem tartalmazza a csomag azokat az extra felszereléseket, melyek a nehezen járható felületekre kellenek, akkor nem fogod tudni szakszerűen és stabilan felállítani.

Hordozni vagy betonozni?

A pavilonokat általában kifejezetten rendezvényekre készítik, így a legtöbbet hordozható kivitelben gyártják, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket véglegesen lebetonozni a hátsó kertbe. S mivel egyre több olyan szabadtéri helyszín van már, ahol ez megvalósítható (nyáron a hirtelen záporok ellen ez nagyon jó megoldás lehet például koncertek alatt), így érdemes ezt is figyelembe venni rendezvénysátor vásárlás előtt.

Fontos ezért az, hogy a terephez is idomuljon a pavilon, illetve a felhasználási szokásokhoz is. Emiatt ha többször szeretnéd ugyanazt a pavilont más helyen is alkalmazni, akkor érdemes egy praktikus, hordozható kivitelű modellt választanod.

S ha csak egy helyre szeretnél pavilont felállítani, s ezt szeretnéd, ha így is maradna (például egy mediterrán éghajlatú nyaraló kertjében), akkor érdemes a masszívabb, lebetonozható modellek közül válogatnod.

Pavilon oldalfallal, szabad oldalakkal, vagy ablakokkal?

Itt azt célszerű meghatároznod, hogy mit szeretnél majd a pavilon alá szervezni. Például ha csak a naptól vagy egy nyári záportól szeretnéd védeni a partin felszolgált ételeket és italokat, akkor nem feltétlenül lesz szükséged oldalfalakra, így könnyebben tudják vendégeid körbejárni, s elérni a frissítőket.

Viszont például ha a rendezvény témája valamilyen egészségügyi szűrővizsgálat egy tóparton a strandolók körében, akkor jó megoldás lehet az, ha olyan pavilon sátor típust választasz, melynek oldalfalain nem látnak be, miközben a vizsgálatok tartanak.

S ha olyan rendezvényen szeretnél használni pavilont, ahol néha szükséges, ha vannak oldalfalak is, akkor válassz olyan típust, melynek opcionálisan lehet fel- és leszerelni az oldalait.

Természetesen vannak olyan típusok is, amelyeknek az oldalán kis ablakok is vannak. Ezek nagyon jók lehetnek táborozás közben a “tanórák” alatt.

Mivel a legtöbben nem tudnak elsőre dönteni, így a gyártók úgy készítik őket, hogy átalakíthatóak legyenek. Például ha megveszel egy pavilont oldalfalak nélkül, lehetőséged van külön megrendelni az ablakos vagy sima oldalakat hozzá, hogy amikor szükséged van rá, egyszerűen tudd hozzátoldani az oldalakat.

Globero.hu webáruházunkban az összes oldalfal kiegészítő kompatibilis az általunk forgalmazott pavilonokkal, így nem lesz gondod az összeillesztéssel. Itt tudod őket megnézegetni.

Kapcsolódó tartalmak