Uncategorized @hu

Tippek a teraszok, erkélyek téli fűtéséhez!

Teraszok fűtéseSokan szeretik a téli hideg ellenére is aktívan használni a teraszukat vagy erkélyüket. Olvass tovább, hogy megismerd tippjeinket azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudod télen is szinte ugyanúgy élvezni a teraszodat, mintha napsütéses meleg idő lenne.

Építtess kinti konyhát, kandallót vagy tűzrakó helyet

A nagyobb házak teraszai elég hatalmasok ahhoz, hogy kint is kényelmesen elférjen egy konyha, mely hasonlíthat a bentihez, de itt nyilván inkább grillezni fogtok, vagy sütőlapot használni a különféle ételek elkészítéséhez.

Persze egy tűzön főtt bográcsos gulyásnak is megvan a maga hangulata, s az is elég meleget tud árasztani ahhoz, hogy kellemes idő legyen a fazék körül.

Szereltess fel tetőt, vagy használj kültéri redőnyöket

Abban az esetben, ha például egy sarokban van a terasz, elgondolkodhatsz egy kinyitható tető építésén, de ha egy kültéri, UV-szűrővel ellátott redőny lehet Neked a jobb megoldás, akkor inkább az utóbbit válaszd.

A kinyitható tető megvéd a csapadék ellen, s nyáron pedig a tűző nap ellen. Viszont ha nagyon szeles a terasz vagy erkély, érdemes lehet redőnyt is használnod, hogy ne fújjon át a helyiségen az északi szél.

 

Teríts le vastag és puha szőnyegeket

Mi is szeretjük az állatokat, viszont nagymamáink padlásain azért találkoztunk már báránybunda szőnyegekkel és kilépőkkel, amiket ha leterítesz a hideg kőre, máris nem fogsz annyira fázni.

Szerencsére ma már vannak ugyanolyan, ha nem épp melegebb szintetikus báránybundához hasonló szőnyegek és takarók, amiket ha leterítesz, nem fogják felengedni a földről érkező hideget.

Nem árt néhány meleg pokrócot vagy paplant is beszerezned, hogy legyen mibe belebújnod, ha épp a hintaszékben ülve szeretnéd olvasni a kedvenc könyvedet.

 

A padlófűtés is jó befektetés lehet

Aki tényleg gyakran használja a teraszát vagy erkélyét például rendszeres meetingekre vagy akár edzésre, annak nem mindegy, hogy hány fok van egy téli délutánon vagy estén a verandán.

Ezekben az esetekben jól szokott jönni a padlófűtés is, hiszen így garantáltan nem fog feljönni a földről a fogcsikorgató hideg levegő. S edzés során is ellazítóbb egy kellemesen meleg földön tornázni, mint a jéghideg kövön.

 

Csináltass kinti medencét forró pezsgőfürdővel

Ha szereted a téli forró zuhanyt vagy az esti egy-két órás fürdőzést, akkor a forró pezsgőfürdőket Neked találták ki. Szereltess fel egyet az erkélyedre, s ha épp nem vagy bent a medencében, a gőz is elég lesz ahhoz, hogy ne fázz meg. Persze azért nem kell a végsőkig elmenni, hiszen fő az egészség.

 

Vegyél energiatakarékos hősugárzókat

A legtöbb ember azért választja a különféle hősugárzókat, mert rengeteg féle típus kapható belőlük, s a terasz vagy erkély méretétől és kialakításától függően igen könnyen megtalálják azt a modellt, mely tökéletesen illik a kialakított környezethez és teljesen be tudják fűteni vele a verandát.

Ahol legalább 30%-ban nyitott a kinti terasz, oda lehet tenni kisebb vagy nagyobb gázüzemű hősugárzókat, melyekből kaphatóak dizájner modellek is. Ezek nemcsak hőt sugároznak, de stílusos kialakításuknak köszönhetően hozzájárulnak az erkély kellemes atmoszférájának megteremtéséhez is.

A zárt teraszokhoz az elektromos hősugárzókat szoktuk ajánlani, hiszen ezeket biztonságosan lehet ezekben az esetekben használni, így nem gond az sem, ha nincs megfelelő szellőzése a helyiségnek.

Ezekből is kaphatóak álló, illetve felfüggeszthető típusok is, így nemcsak a stílus, de a kialakítás terén is egyre nagyobb választék áll már a vásárlók rendelkezésére.

Fontos emiatt, hogy olyan megoldást válassz, amely biztonságos, hatékony és praktikus is, hogy tökéletesen megfeleljen a Te igényeidnek.

Kapcsolódó tartalmak