Uncategorized @hu

Az elektromos hősugárzókról

Elektromos hősugárzóra egyaránt lehet szükség beltéren, illetve kültéren is, hiszen például rengeteg olyan konvektor-fűtéses lakás van, ahol bizonyos lakrészek egyszerűen hidegek maradnak télen, így ezek bemelegítésére teljesen alkalmasak ezek a hordozható, s könnyen kezelhető fűtőtestek.

S kültéri használatra is egyaránt alkalmasak, hiszen kapható belőlük lebetonozható, villanyoszlop-szerű típus, illetve falra akasztható vagy plafonra, – ebben az esetben a terasz tetejéről lelógatható kivitelezésű modell is.

Elektromos hűsugárzók

Emiatt természetesen nem mindegy, hogy milyen típusú elektromos hősugárzót választunk, mert értelemszerűen más kialakítású szükséges egy kis erkély, egy nagyobb terasz, egy kert, vagy egy kis lakás fürdőjébe.

Kisgyermekeseknek, illetve a beltéren kisállatokat tartóknak azokat a modelleket szoktuk ajánlani, amiket magasra fel lehet szerelni, függeszteni, vagy a plafonról lelógatni, hogy ne tudják megégetni vele magukat a csöppségek. S érdemes az energiatakarékos hősugárzókat is megtekinteni ilyenkor, hogy ne emelkedjen olyan nagyra az áramfogyasztás se.

Az elektromos hősugárzókban van egy fűtőszál, mely bekapcsoláskor felmelegszik, s a rajta lévő felület, mely lehet például kerámia, ettől rögtön bemelegszik, s így adja le a környezetének a hőt. Viszont a ventilátorral működő modellek esetében a kis propeller adja a légáramlást, így ebben az esetben ez segíti kivezetni a szerkezetből a meleg levegőt.

Megkülönböztetünk ventilátoros, halogén és kvarc hősugárzókat is, így ezeket is érdemes kicsit közelebbről is megismerni a vásárlás előtt:

  • Ventilátoros hősugárzó:
    • A ventilátor segítségével egyenletesebben áramlik ki a felmelegített levegő, viszont a működése emiatt hangosabb is, mint a többi modellnek, így ezeket inkább kültérre, vagy olyan helyre szoktuk ajánlani, ahol nem lesz ez zavaró. Például kisbabák mellé nem ajánlott, hátha zavarja őket a nyugodt alvásban.
  • Halogén hősugárzó:
    • Nagyon nagy előnye ennek a típusnak, hogy bekapcsolás után szinte azonnal érezni lehet a kellemes melegséget, illetve az is e mellett szól, hogy alacsony a fogyasztása, illetve egyaránt alkalmazható beltéren és kültéren is. S amit még fontos kiemelni, hogy jól bírja a kellemetlen párás viszonyokat is, így fürdőszobába vagy kint a kertben is egyaránt lehet használni.
  • Kvarc hősugárzó:
    • Ez a típus rendkívül gazdaságos, s ez a fajta nagyon gyors felmelegítést biztosít, így nincs elvesztegetett üzemidő. S gyakorlatilag mindenhova nagyon jól be lehet szerelni, mert nagyon sok változatban kapható. S ami még mellette szól, hogy gyakorlatilag nincs hangja, hiszen nincs benne ventilátor, így kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol fontos a csend megléte.

Elektromos hősugárzó vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni az átlagos fogyasztásról, illetve arról is, hogy hány éve foglalkozik ezzel a gyártó, hiszen ez egy hosszútávú befektetés, melyet nem szabad csak úgy a véletlenre bízni.

Emiatt mindig azt szoktuk javasolni, hogy érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen időszakonként, milyen sűrűn, s milyen helyiségekben lesz szükség ilyen fűtőtestre, így könnyebben el lehet dönteni, hogy milyen típus lesz a legmegfelelőbb.

Mivel egyre fontosabb az, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák a lehető legkevesebb befektetett energia révén ezek a berendezések, így egyre több energiatakarékos hősugárzó kapható már nálunk is.

Itt találod meg jelenleg megrendelhető elektromos hősugárzóinkat, melyek között egyaránt találhatóak beltérre, illetve kültérre is használható modellek.

Kapcsolódó tartalmak