Uncategorized @hu

Milyen alkalmazási területei vannak a hősugárzóknak?

Nem is hinnéd mennyi helyeket lehet hősugárzókkal befűteni, s gyakran lehet, hogy csak lámpának hiszed őket. Nézzük meg, milyen esetekben szoktak hősugárzóval fűteni!

Elektromos és gázüzemű hősugárzók

Vendéglátó egységek teraszai, kerthelyiségei

Amennyiben dohányos vagy, télen is kiülsz a vendéglátóhelyeken, hiszen egy jó sörhöz dukál egy cigi. S ezt csak úgy tudod most már megtenni, ha a teraszt választod. Még télen is. Ezt pedig jobb esetben csak akkor teszed, ha van befűtött terasza a bisztrónak.

A legtöbb ilyen helyre elektromos hősugárzót szoktak használni, hiszen ezek a teraszok többnyire zártak, de persze a füst miatt folyamatosan szellőztetnek, csökkentve ezzel a terasz hőmérsékletét.

A teljesen nyitott, vagy legalább egy oldalon nyitott terasszal rendelkező vendéglátó egységek „vendégcsalogatónak” is használt dekoratív gázüzemű látvány hősugárzókat szoktak előszeretettel alkalmazni, mely készülékek a hőtermelésen túl látványos lángoszloppal keltik fel a járókelők figyelmét, valamint a már bent ülőknek, a tűz látványával, még melegebb, otthonosabb érzetet biztosítanak.

Őszi-téli vásárok és rendezvények

Biztosan Te is kértél már a karácsonyi vásárban forralt bort egy alig felöltözött csapostól, s gondolkodtál rajta, hogy miért nem fagy meg akkor, amikor Te még a kesztyűdet sem akarod levenni.

Ezeket a kis bódékat a hordozható, kisebb méretű gázpalackos vagy elektromos hősugárzókkal szokták befűteni, hogy a dolgozók ne fázzanak meg munka közben.

Nagyszabású rendezvényeken, pavilonokban

Nem minden koncertet és fesztivált rendeznek nyáron, így a téli programok során a több száz főt is befogadni képes sátrakban és pavilonokban előszeretettel alkalmazzák a hordozható elektromos hősugárzókat.

Ezek képesek egy ilyen hatalmas sátrat olyan melegen tartani, hogy a téli hidegben kabát nélkül is kellemesen tudjuk magunkat érezni. Persze az ilyenkor elfogyasztott italok is segítenek a kinti hideg ellen 🙂

Nagyszabású kerti partik

Akinek nagy kertje van, az tudja, hogy nemcsak nyáron lehet áthívni az ismerősöket, hiszen az őszi és téli estéknek is megvan az a hangulatuk, amit rengetegen szeretnek még annak ellenére is, hogy ilyenkor nem lehet koktélruhában hódítani a partin.

Egy ilyen kerti összejövetel során a gázüzemű látvány hősugárzókat szokták kedvelni, hiszen ezek egy olyan meghitt hangulatot adnak az egész estének, amitől garantáltan jó kedvben fog eltelni az este.

Kisebb teraszok

Aki szeret sok időt tölteni kint, nagyon jól tudja milyen kiábrándító a nyári napsütéses időszak után délután háromkor kimenni az őszi-téli szürkületbe. Viszont szabad levegőn szükséges tartózkodni ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamint kapjunk, hiszen ezt a szervezet nem tudja saját maga előállítani.

Így aki nem szeret lemondani erről a természetes luxusról, az befűtött teraszon élvezi tovább a természetet, így nem kell fagyoskodnia akkor sem, ha télen is kint szeretné élvezni a vacsoráját, olvasni a kedvenc könyvét, vagy csak heverészni egyet a hintaágyban.

Nagyobb erkélyek

Azok számára szokott fontos lenni a lakások nagyobb erkélyének befűtése, ahol aránylag sok időt töltenek a lakók az erkélyen, legyen az az egészségtelen dohányzás, növények ültetése – gondozása, de az sem ritka, hogy valaki edzőteremnek használja az erkélyét, ha akkora, hogy kényelmesen tud mozogni benne.

Ezekben az esetekben az erkély nyitottságától függően egyaránt lehet különféle gázüzemű és elektromos hősugárzókat is beszerelni, s mivel aránylag kis területről van szó, elég egy kisebb teljesítményű, takarékos fűtőtest is.

A fenti példákból is jól látható, hogy egyaránt lehet üzleti és személyes felhasználás céljából is vásárolni hősugárzót, hiszen gyakorlatilag bárhol lehet őket használni.

Azt viszont mindig fontos észben tartanod, hogy a gázüzemű hősugárzókhoz legalább 30%-ban nyitott terület kell, hogy megfelelően tudjon szellőzni a terület. Az elektromos hősugárzókat viszont bátran használhatod akár beltéren is, ha úgy érzed szükséged van egy kis extra melegségre otthonodban.

Kapcsolódó tartalmak