kültéri bútor

Tanácsok az erkély, terasz praktikus berendezéséhez

Nagyon hasznos tud lenni, ha a lakásunkhoz, házunkhoz tartozik egy erkély vagy terasz is. Ide ugyanis bármikor ki tudunk ülni, hogy pihenjünk, olvassunk, némi időt töltsünk a szeretteinkkel. Ahhoz viszont, hogy minden szempontból megfelelőnek érezzük

Ehhez többek között az is hozzátartozik, hogy milyen bútorokat választunk, illetve azokat miként rendezzük el. Ezzel kapcsolatban nem árt odafigyelni néhány fontos dologra, hogy végeredményben olyan erkély, terasz legyen a végeredmény, amit szépen ki tudunk használni. Ez esetben az életterünk egyik meghatározó helyszínévé válhat, ahol jól érezzük magunkat és szívesen töltünk időt.

Ebben az írásunkban az erkély, illetve a terasz berendezéséhez adunk néhány gyakorlati tanácsot. Olyan tippeket hozunk, amelyeknek nagy hasznát veheted, ha az a célod, hogy igényesen, ugyanakkor praktikusan használhassátok az otthonotok ezen részét. Tanácsaink abban az esetben is hasznodra válhatnak, ha csak kisebb alapterületű az erkély vagy a terasz.

Milyen bútorokra lesz mindenképp szükséged?

Ahhoz, hogy tudd milyen kültéri bútorokat érdemes választanod, először is meg kell határoznod, milyen célt fog szolgálni az erkély, terasz. Természetesen annak mérete is nagymértékben befolyásolja, hogy milyen berendezésben érdemes gondolkodnod.

Ha van elég hely, akkor bátran tehetsz oda egy szép étkezőgarnitúrát, ahova a barátokkal, családtagokkal le tudsz ülni beszélgetni és megenni egy ebédet, vacsorát. A Lagos Prémium kerti étkező garnitúra tökéletes megoldást kínál 5-6 személynek a kellemes étkezéshez és egyéb időtöltéshez.

Választhatsz egy szép ülőgarnitúrát is, ami bár étkezésre kevésbé alkalmas, de közös italozásokra, beszélgetésekre annál inkább. A Giardinoche 4 részes diófa kerti bútor például egy kiváló bútorszett, ami az egyszerű, letisztult szín- és formavilágával nagyon különleges látványt nyújt.

Egy kisebb erkélyen remek választás a Togo három részes szett, de ezen kívül természetesen sok más kültéri bútor közül is választhatsz, amelyeknek kevesebb a helyigénye. Ilyen például a Casa műrattan függőfotel, ami két színben is elérhető vagy a Karib fa napozóágy 2 párnával.

Giardinoche DIÓFA Prémium Kültéri Ülőgarnitúra

Mit tarts szem előtt, amikor kültéri bútorokat választasz?

Méret

Az egyik legfontosabb szempont a bútorok kiválasztásakor a méret. Érdemes átgondolnod, hogy az adott bútordarabot egyedül vagy másokkal együtt szeretnéd-e használni. Ha pedig többen használjátok, akkor fontos tudnod azt is, hogy hány személy számára kell férőhelyet biztosítania.

Anyag

A bútorok, kiegészítők anyagára is érdemes figyelni. Az nem is kérdés, hogy masszív, az időjárásnak ellenálló kivitelben kell készülniük, de ezen belül is többféle lehetőség van. Vannak műanyagból, rattanból, időjárásnak ellenálló fából és alumíniumból készülő változatok egyaránt. Mindegyik jó választás lehet, ha szépen passzolnak a környezethez, illetve egymáshoz.

Komfortigény

Mindezek mellett, a komfortigényedet is érdemes számításba venni. Például, ha a napozóágyakat nézzük, vannak olyan változatok, amelyek párnákkal és napellenzővel is fel vannak szerelve. Ilyen az Antalya nyugágy is, ami lehetővé teszi, hogy luxus körülmények között pihenj. Más típusú bútorok esetén szintén lehetőséged van arra, hogy az extrákkal felszerelt, eggyel nagyobb komfortfokozatú modelleket válaszd.

Stílus

Végül a bútorok stílusát is érdemes szem előtt tartani. E tekintetben is az a lényeg, hogy egységes végeredmény szülessen, ezáltal az erkély, terasz harmonikus hatást keltsen. Nagyon fontos például, hogy a bútorok anyagán megjelenő színek, minták szépen mutatnak-e egymás mellett. A bútorok formáját szintén érdemes úgy megválasztani, hogy legyen egyfajta egységesség köztük.

Antalya Nyugágy párnával és napernyővel

Mire figyelj az erkély, terasz kialakításakor?

Fontos, hogy az erkélyt, teraszt jól ki lehessen használni, ugyanakkor érdemes arra is odafigyelni, hogy maradjon elegendő hely a közlekedésre. A bútorok körül nagyjából 1-1,5 méteres helyet érdemes szabadon hagyni. Az a cél, hogy amennyiben lehetséges, alkalmas legyen azokra a tevékenységekre, amiket ott szeretnénk csinálni. Ugyanakkor harmonikus legyen az összkép és ne legyen túlzsúfolva bútorokkal, kiegészítőkkel, az ugyanis rontja a tér esztétikai értékét.

monaco napozóágy

Például, ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy a terasz kifejezetten méretes, akkor érdemes különböző zónákra osztani a területet. Ez esetben lehet egy zóna a társasági összejöveteleknek, az olvasásnak, relaxálásnak és persze érdemes a gyermekekre is gondolni. A Monaco kültéri forgatható kerti ágyban ők is elférnek és még egy napernyő is a kényelmüket szolgálja.

Láthatod, hogy az erkély, terasz praktikus kialakítása nem annyira bonyolult feladat. A tökéletes végeredménynek az a titka, hogy szem előtt kell tartani néhány fontos dolgot, ami pedig a bútorokat illeti, a minőségre, a kényelemre és az egységes összhatásra kell törekedni. Nálunk nagyon sokféle kültéri bútort és kiegészítőt megtalálsz, amelyekkel esztétikussá, kényelmessé és persze jól kihasználhatóvá tudod tenni a helyet.

Kapcsolódó tartalmak