kültéri bútor

A rendezvények nélkülözhetetlen elemei a minőségi bútorok

A nyár egyértelműen a rendezvények, családi, baráti összejövetelek időszaka, amikor szívesen települünk ki az udvarra, kertbe. A szabadtéri találkozások nélkülözhetetlen elemei a kültéri bútorok, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy kényelembe helyezzük magunkat.

Sokféle rendezvény bútor közül tudunk választani, ha kényelmesebbé és ezáltal kellemesebbé szeretnénk tenni a kint töltött időt. Vannak alapvető bútordarabok, például székek, asztalok, de számos egyéb alternatíva is rendelkezésünkre áll. Sőt, még az olyan problémákra is találhatunk megoldást, mint amilyen például a tűző napsütés.

Ezzel az írásunkkal az a célunk, hogy segítsünk felkészülni az udvaron vagy kertben rendezett összejövetelekre. Szó lesz róla, hogy pontosan milyen rendezvény bútorok állnak rendelkezésre, illetve arról is fogunk írni, hogy miért érdemes pavilont használni. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy nagyon fontos dologra, amit sokan szem elől tévesztenek.

Milyen bútorokra van szükség?

Ahhoz, hogy a vendégeket hellyel tudd kínálni, szükség van olyan székekre, amiken kényelmesen el tudnak helyezkedni az emberek. Mivel egy rendezvényen, szabadtéri összejövetelen nemcsak beszélgetünk, hanem eszünk, iszunk is, így egy megfelelő méretű asztalt is érdemes beszerezni. A legjobb, ha az asztalt a székekkel együtt szettben vásároljuk meg, így ugyanis teljesen biztosak lehetünk abban, hogy illeni fognak egymáshoz. Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor a székek túl magasak vagy túl alacsonyak az asztalhoz képest, így kényelmetlenné válik az ételek elfogyasztása. Emellett pedig az összkép is sokkal szebb és egységesebb lesz, ha színben és anyagban összeillő bútordarabokat választunk. Ha finom koktélokkal, alkoholos italokkal is szeretnénk megkínálni a vendégeinket, akkor egy bárasztalt is kitehetünk az udvarra. Ez abban különbözik a hagyományos rendezvény asztaltól, hogy kisebb, magasabb és jellemzően kör alakú kivitelben készül. Ez esetben nem okoz gondot a magasság, hiszen az italozáshoz nem feltétlenül kell leülnünk, kényelmesen oda tudunk állni a bárasztal mellé. Állófogadás, illetve esküvő alkalmával is remek szolgálatot tesz, de természetesen bármikor máskor is nagyon hasznos tud lenni. Mivel kültéri bútorokról van szó, ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen ellenállóak legyenek az időjárásnak. Az erős napfény, az UV sugárzás, sőt, még a csapadék is kárt tehet bennük, ha nem a megfelelő anyagból készülnek. A nálunk kapható asztalok, illetve székek e tekintetben sem okoznak csalódást.

Miért érdemes pavilont használni?

Nagyon kellemes tud lenni, amikor odakint szép idő van, ugyanakkor az erős napfény zavaró is lehet. Különösen igaz ez akkor, amikor huzamosabb ideig kint vagyunk. Ugyanis az asztalok, illetve székek fölé helyezzük, akkor a pavilon felfogja a napsugarakat, így akik alatta tartózkodnak, árnyékba lesznek. A folyamatosan tűző napfény sem a felnőtteknek, sem pedig a gyerekeknek nem túl kellemes. Ha azt szeretnéd, hogy ne rontsa el a hangulatot, akkor gondoskodj pavilonról! Bár alapvetően használati tárgyról van szó, aminek elsődleges funkciója az árnyékolás, ugyanakkor dekorációs elemmé is válhat. Sokkal igényesebb, dekoratívabb hatást kelt az esemény, ha ezek a fehér, alumínium lábakon álló sátrak is a helyszínen vannak. Különösen akkor nélkülözhetetlenek, ha nagyobb rendezvényeket szervezünk, például gyerekzsúrokat, évfordulókat, más ünnepi összejöveteleket. Mivel kellőképpen masszívak és remekül ellenállnak az időjárásnak, így sokáig kiélvezheted a használatukból eredő előnyöket. Különböző méretben kaphatóak, így bármekkora asztalokban is gondolkodsz, találhatsz hozzájuk illő pavilont. Ráadásul a színek tekintetében is van választási lehetőség, a fehér és a barna változatok is rendelkezésre állnak.

EASY UP Alumínium Rendezvény Pavilon 3x4,5 m

Mire kell nagyon figyelni?

Mielőtt bármelyik bútor vagy kiegészítő mellett elköteleznéd magad, nagyon fontos, hogy alaposan felmérd a rendelkezésre álló területet. Ránézésre lehet nagynak tűnik az udvar, de könnyen előfordulhat, hogy nem fér el az összes bútor, plusz még a pavilon is. Persze ennek az ellenkezőjére is lehet példa. Vagyis, hogy utólag látod, simán elfért volna egy nagyobb asztal vagy még pár szék. Azt is számold rá, hogy egy pavilonnak 1-2 méterrel mindig nagyobbnak kell lennie az asztalnál. Egyrészt azért, mert így néz ki jól, másrészt pedig azért, mert fontos, hogy legyen elég hely a közlekedésre. Ha precíz akarsz lenni, akkor végezz pontos méréseket! Mérd le az udvar szélességét, hosszúságát és persze a vendégek számát is vedd figyelembe, hiszen nagyon fontos, hogy mindenki le tudjon ülni!

Legyen szó kerti partiról, állófogadásról, esküvőről, gyerekzsúrról vagy bármilyen más rendezvényről, gyorsan megtalálhatod az alkalomhoz illő kültéri bútorokat. Nálunk kiváló minőségű asztalokat, székeket, pavilonokat találsz, amiket az időtállóságuknak köszönhetően többször is felhasználhatsz.

Tehát a kültéri bútor egyszerre kell megfelelő méretű és kialakítású legyen. Erre már könnyedén van mód, tehát semmi nem áll a partik elegáns megszervezése előtt.

Kapcsolódó tartalmak