beltéri bútor

Melyik Globero beltéri bútorral varázsolhatsz luxus hangulatot otthonodba?

Sokféleképpen lehet kialakítani modern hangulatot a lakásban, hiszen többféle színű, kialakítású és szerkezeti felépítésű beltéri bútorok és kiegészítők segítségével lehet elérni ezt a stílust az enteriőrben.

Mutatunk néhány bútort és kiegészítőt, amelyek remekül passzolnak egymáshoz, s együtt, de akár egyedül is képesek egy modern és letisztult hangulatú luxus otthont varázsolni a lakásodból.

Illetve adunk a cikk végén néhány tippet arra vonatkozóan is, hogy mire érdemes figyelned, ha luxus stílusú otthont szeretnél varázsolni a lakásodból.

Fém és fa

Míg a fa naturalista és természetes stílusjegyeket hordoz magában, addig a fém inkább a modern stílust juttatja eszünkbe. A kettő együtt viszont egy szofisztikált és luxus jelleget tud kölcsönözni a belső térnek. Mutatjuk, mire gondolunk.

Ezeket tedd a nappaliba

A nappaliban jó helye lehet egy könyvespolcnak, székeknek, egy dohányzóasztalnak és egy hangulatos lampionnak is. Ha ügyesen választjuk ki a különféle bútorokat és kiegészítőket, akkor a hasonló szerkezet és az egyező alapanyagok miatt egy harmonikus, mégis modern és luxus jellegű külsőt tudunk így kölcsönözni a nappalinak.

A fenti képen egy fémvázas diófa könyvespolcot látsz, amely segíthet eltakarni egy csupasz falat, életet lehelve az amúgy üres részbe.

Remekül passzolhat mellé egy diófából készült dohányzóasztal, amelyen szintén a fa és a fém elemek kapnak hangsúlyos szerepet.

Fokozhatjuk ezt a fémes harmóniát azzal, ha a dohányzóasztal két végébe két fém széket teszünk, amelyekre tehetünk barnás-bézs színű párnákat a nagyobb kényelem érdekében.

Remekül passzol ehhez a szetthez az alábbi képen látható ezüst lampion üveggel, melynek segítségével könnyedén ki tudjuk alakítani a nappaliban a hangulatvilágítást a dohányzóasztal körül.

Diófa tv állvány

Nem hiányozhat a nappaliból a TV állvány sem, így ha a fenti képen látható diófából készült TV állványt választod a fenti bútorok mellé, biztosan egy modern és luxus hangulat uralkodik el majd a nappaliban.

Fokozhatod a luxus érzetet azzal is, ha az alábbi képen látható fabetétes fém faliórát választod, hiszen ez is tökéletesen passzol az eddig felsorolt bútorokhoz.

Végül nem hiányozhat a nappaliból egy hatalmas kanapé sem, így ha ezt a luxus barna textilbőr kanapét választod, biztosan egy olyan elegáns atmoszférát tudsz így teremteni, hogy mindig élvezet lesz használni a hétköznapok során a nappalit.

Egyedi textúrák és formák

Így dobd fel a hangulatot az egyik szoba sarkában

Ha nem riadsz vissza a modern, de mégis luxus hangulatot sugárzó egyedi bútoroktól, előfordulhat, hogy az alábbi képen látható női lábakon álló üvegasztal, illetve a két műszőrmével borított fotel lesz a legjobb választás ahhoz, hogy luxus hangulatot teremts az otthonodban.

Luxus lakáskiegészítőkkel is emelheted otthonod stílusát

Nyilván fontosak a csúcsminőségű bútorok, ha egy luxus stílusú otthont szeretnénk kialakítani, viszont nem szabad megfeledkezni az apróbb kiegészítőkről sem, amelyek segítenek kiegészíteni a lakás egyedi stílusát.

A fenti képen egy ezüst színű, 4 részes tálcát látsz tálkákkal, amelyet kitehetsz a dohányzóasztalra, vagy valamelyik komód tetejére is, illetve egy ünnepi vacsora vagy összejövetel során az étkezőbe is teheted, hogy ezzel is emelni tudd a parti hangulatát.

Hangsúlyosabbá teheted a luxus hangulatot azzal, ha az étkezések során kiteszed az asztalra ezt a csodaszép arany színű süteményes állványt, hiszen ez is nagyban tudja segíteni azt, hogy az elegancia és a kifinomult ízlés központi szerepben legyen a belső térben.

Tippek arra, hogy luxus hangulat uralkodjon a lakásodban

Ahogy cikkünk elején is láthattad, egyből luxus megjelenést nyújt a női lábakon lévő üvegasztal, illetve a körülötte lévő két szőrmés szék. Ez kiváló példa arra, hogy hogyan lehet luxus hatást elérni azzal, ha keverjük a különféle textúrákat.

Sokan nem is gondolnak bele abba, hogy mekkora különbséget jelent az, ha a kisebb holmikat rendezetten – például a dohányzóasztal polcán vagy a komód mellett egy stílusos kosárban – tároljuk.

Így nem lesz rendetlen a lakás, illetve mindig az az érzésünk van, hogy egy tiszta, ápolt környezetben vagyunk.

Nyilván olyan modelleket válassz, amelyek jól érzik majd magukat a lakásban, viszont fontos, hogy jól látható, napos helyen legyenek, hogy ezzel is egy magasabb szintre tudják emelni a belső tér hangulatát.

Az antikolt felületű és stílusú dísztárgyak mindig egyfajta luxust hordoznak magukban, így érdemes lehet olyan művészeti alkotásokat vagy díszítő elemeket vásárolnod, amelyek illenek az adott helyiség atmoszférájához és természetesen a saját ízlésedhez is.

Ügyelj arra, hogy a falak színe halvány, világos árnyalatok közül kerüljön ki. Ha egy kis színt akarsz adni az enteriőrnek, a falak rikítóra festése helyett inkább válassz egy színes festményt vagy dísztárgyat.

Számos lehetőséged van arra, hogy a konyhabútort luxus jegyekkel ruházd fel. Jó megoldás lehet az például, ha rozsdamentes acél színűre fested a konyhabútort, hiszen ez egy nagyon elegáns és letisztult, modern külsőt eredményez a konyhának.

A tükör kiváló lehetőség arra, hogy optikailag növeld a teret, illetve arra is remek lehetőséget nyújt egy stílusos tükör, hogy luxus hangulatot adj a belső térnek. Használhatsz vízszintesen futó, egész falat körbevonó tükör-csíkokat például a komód vagy a kanapé felett, illetve ha van egy teljes üres falad, akár az egészet bevonhatod egy hatalmas üveglappal.

Mi sem ad erőteljesebb luxus hangulatot egy otthonnak annál, ha olyan izzókat vásárolsz a dizájner lámpákba, amelyeknek állítani lehet a színét és a fényerősségét. Ma már számos helyen vásárolhatsz ilyen típusú izzókat, így például a folyosókon vagy az előszobában az aktuális hangulatodnak megfelelően tudod majd kialakítani a belső terek megvilágítását.

Kapcsolódó tartalmak