beltéri bútor

Bútorok, amik segítenek bekuckózni a hideg időben és tippek, amivel modern előszobát varázsolhatsz otthonodba

Ahogy rövidülnek az téli időszakban a nappalok, annál inkább szeretnénk a kora esti órákban bekuckózni egy kényelmes helyre a kedvenc könyvünkkel és egy forró itallal. Nézzük meg, mit érdemes figyelembe venni, amikor kialakítjuk a lakásban az olvasósarkot.

Ha ügyesek vagyunk, a végeredmény egy kényelmes, praktikus és hangulatos kis kuckó lesz, ahova bármikor el lehet vonulni, hogy kikapcsolódjunk, relaxáljunk egy kicsit a sűrű hétköznapokban.

Inspirációként mutatunk bútorokat, illetve kiegészítőket is, valamint arra is kitérünk a cikk végén, hogy hogyan lehet néhány praktikus ötlet segítségével modern előszobát varázsolnod az otthonodba.

Erre figyelj az olvasókuckó kialakítása során

Válassz egy kényelmes ülőhelyet

Mindenkinek mások az igényei, így fontos még az elején meghatározni az adott bútor stílusát, kialakítását és színét is, hogy a végeredmény maximálisan passzoljon a lakás hangulatához, színsémájához és stílusához: kipárnázott, pihe-puha kanapé.

Egy ilyen hatalmas óarany színű bársonnyal bevont sarokkanapé kiváló választás lehet akkor, ha az a típus vagy, aki időnként radikálisan megváltoztatja a pozícióját olvasás közben.

Ezen a nagy kanapén egyaránt tudsz majd kényelmesen ülni, feltenni esetleg a lábad, hasra fordulni, oldalt lenni vagy akár hanyatt feküdni, hiszen a párnák segítségével kényelmes szögbe tudod tenni magad, hogy maximális komfortban legyél, míg élvezed a kedvenc könyvedet.

Ívelt, lekerekített fotel

Hely szűkében remek választás lehet ez a csodaszép lekerekített bőr fotel, hiszen szinte bármelyik sarokban elfér, s mivel elég széles típus, így elegendő helyed lesz arra, hogy összekuporodj rajta egy puha takaró alatt.

Válaszd ezt a modellt, ha a szoba többi részében hasonló színű, és szintén lekerekített bútoraid vannak már, hogy passzoljon a szoba elegáns és luxus hangulatához.

Szögletes, stílusos karfás fotel

Ha az otthonodat inkább a szögletes, luxus megjelenésű és a klasszikus kialakítású bútorok jellemzik, kiváló opció lehet ez az időtálló stílusú barna full-grain marhabőrből készült diófa karfás fotel.

Ezt a modellt főként akkor ajánljuk, ha egy kis alapterületű szobában szeretnéd elhelyezni. Mivel a karfája nem egyben van, mint a fenti képen lévő modell esetében, hanem “lyukas”, azaz keresztül lehet rajta látni, ezáltal növelni tudod optikailag a teret, hiszen “átlátszóbb” lesz így a tér, felszabadítva ezzel optikailag egy kis helyet a szobában.

diófa karfás fotel

Szőrmés fotel a modern stílus jegyében

Ha nem tudsz ellenállni a teljesen egyedi, illetve a pihe-puha tapintású kárpitoknak, érdemes lehet közelebbről is megismerkednek a lenti képen látható fehér műszőrmével bevont fotellel, amely nemcsak esztétikailag nyújt kielégítő látványt, de a puha ülő- és háttámlának köszönhetően igazán kényelmes lesz rajta az olvasás.

Igazi kuckó a függőfotel

Nemcsak nyáron a teraszon lehet hasznát venni a különféle típusú függőfoteleknek egy-egy nyári napsütéses délutánon, hanem beltéren is remekül megállják a helyüket. Ha biztosra szeretnél menni, hogy a lehető legbarátságosabb kuckót tudd kialakítani a szobában, illetve van elegendő helyed is, feltétlenül szerezd be az alábbi Casa luxus műrattan függőfotelt, amely saját állvánnyal érkezik, így nincs szükség felszerelni a falra.

CASA LUXUS Függőfotel M Méret
Casa műrattan függőfotel

Nem árt, ha van a kuckó környékén egy asztal

Ha nem akarod, hogy a könyveid szanaszét heverjenek a földön, érdemes lehet befektetni egy minőségi kisasztalba is, hogy igazán teljes legyen az olvasókuckó élmény.

Itt tudod majd tárolni a könyveidet, a különféle személyes holmijaidat, illetve ide teheted majd az olvasás közben a forró italodat is. Az ünnepi időszakban pedig tehetsz ide néhány karácsonyi dekorációs gyertyát is, hog még meghittebb és relaxálóbb hangulatot tudj teremteni.

Nézd meg ezt a csodaszép Blijburg ázsiai akácfából készült tömörfa asztalt, amelynek nemcsak a tetejét, de a benne lévő fiókot is biztosan ki tudod majd használni.

Válassz a kuckóhoz hangulatos világítást

Az olvasás során esszenciális a megfelelő világítás, ha nem akarsz később hunyorogni a félsötétben való olvasástól.

Ha sikerül az olvasókuckót egy ablak közelében kialakítani, akkor nappal nyilván természetes fény mellett tudsz majd olvasni, viszont ha inkább az esti órákban használod majd ezt a helyet a lakásban, lényeges, hogy befektess egy minőségi lámpába, amely lehetőleg mind stílusban, mind színvilágban beillik majd a szoba atmoszférájába.

Remek opció lehet ez a dizájner króm asztali állólámpa, amelyet elhelyezhetsz a kuckó környékén, hogy elegendő fényt kapjon a szemed olvasás közben.

Tippek egy modern előszoba kialakításához

Legyen világos

Felszerelhetsz a falra fali lámpákat, amelyekkel nemcsak világosabb, de otthonosabb és hangulatos lesz az előszoba stílusa.

Jó példa erre a lenti képen látható design szarv alakú fali lámpa, amely klasszikus jegyeinek köszönhetően igazi éke lehet egy modern előszobának.

Fokozd a hatást egy csillárral

Ha nagyon sötét az előszobád, rétegezd a világítást. Ne csak fali lámpákkal vagy a komódon lévő asztali lámpával dolgozz, hiszen nagy feltűnést kelthetsz egy dizájner csillárral is, ami képes lesz minden figyelmet magára fordítani.

Nézd meg ezt a geometrikus, 3 dimenziós kockákból összefont csillárt, hátha pont ez hiányzik az előszobából, hogy igazán modern legyen az összkép.

geometrikus csillár

Válassz modern formájú tükröt

Nincs előszoba tükör nélkül, hiszen mielőtt elhagyjuk a lakást, nem árt belenézni a tükörbe, hogy minden úgy fest-e rajtunk, ahogyan azt megálmodtuk. Viszont a tükör nemcsak praktikus, hanem dizájn szerepet is betölthet az előszobában, így ha egy egyszerű, de magával ragadó tükröt teszel az előszobába, növelni tudod a helyiség modern stílusát.

A lenti képen egy fekete fém keretes tükröt látsz, mely egy igazán letisztult és modern hangulatot képes adni az előszobának.

Tegyél képet a falra

Mivel az előszoba az, amit először látnak meg a vendégeid, fontos, hogy már az első pillanattól érezzék a személyiségedet és ízlésedet, amelyet a legegyszerűbben valamilyen művészeti alkotás segítségével tudsz elérni.

Vajon illene hozzád ez a kép?

színes kis falu

Kapcsolódó tartalmak