Uncategorized @hu

Kerti bútorokat a fűtött teraszokra!

Mégis mit ér egy jól befűtött terasz egy kényelmes hintaágy vagy egy ülőgarnitúra nélkül? Ha már beszereltétek a padlófűtést és még dekoratív hűsugárzókat is tettetek a falak mentén, akkor az ácsorgás helyett lehet ugyan edzeni is, de azért valljuk be, a többség egy téli estét inkább néhány pohár finom alkoholos ital vagy forró tea mellett szereti tölteni, főleg társaságban.

Hogyan fűtsd a teraszt hősugárzóval?

Egy baráti összejövetelen pedig megvan annak a hangulata, amikor a csapat a verandára vackolja be magát, s élvezi a hűvös, de kellemes téli éjszakát. A természet közelsége, az éjszaka nyugodt csendje, a holdsütés és a csillagok bizony meghitt atmoszférát tudnak varázsolni még a legegyszerűbben berendezett terasznak is.

Nincsenek idegesítő bogarak, a pókok sem mászkálnak nagyon, és még a molylepkék sem zavarnak ilyenkor. S ami a legjobb, nincs szúnyog!

Persze az, aki kint tölti a téli hideg estét a verandán, valószínűleg nem az a típus, akinek gondot okoz elkapni egy legyet vagy elkergetni egy lódarazsat. Viszont a téli éjszakák pont ettől olyan csodásak, mert nyugodtak és csendesek.

Tavasszal, nyáron, de a levegő összetételének rohamos változása óta még ősszel is nagy a nyüzsgés, s aki városban lakik, az nagyon jól tudja, hogy ez mit jelent.

Folyton hallani az emberi jelenlétet, legyen az az autók száguldozása, a partizók kurjongatása, vagy csak a közeli bisztróból szóló zene, s akkor a hangoskodó szomszédokról még nem esett szó.

A téli éjszaka emiatt is kellemes, hiszen elhalkul a természet és a civilizáció is. Az állatok a túlélésen vannak, nem nagyon találkozunk velük, az emberek pedig inkább a jól befűtött otthonaikban tartózkodnak.

Természetesen nem feltétlenül kell elvonulva élvezni a téli estéket, hiszen egy jól befűtött és kényelmes kinti bútorokkal felszerelt verandán is lehet pihenni és még jakuzzi sem kell hozzá. De persze nem árt, ha van egy a közelben 😉

A családi találkozókon pedig szinte lehetetlen meglenni télen kerti bútorok nélkül. A gyerekek tudnak mit összejárkálni és bepiszkolni, de az idősebbek is kimehetnek, s egy pokróccal betakarva a hintaszéken mesélhetik a régi történeteket a rokonság fiatalabb generációinak.

De ez a valóságban általában úgy szokott kinézni, hogy a dohányosok kint vannak, s időnként belesnek, a többiek pedig bent élvezik a téli estét. Így érdemes a kültéri bútorokat úgy megválasztani, hogy egyaránt álljanak ellen az időjárás viszontagságainak, s jól bírják a kicsik és nagyok általi kiképzést is.

Aki gyakran használja a kertjét rendezvényekre, annak általában több féle stílusú kinti bútora van, s gyakran megesik, hogy különbséget tesz évszakok vagy időszakok szerint is, hogy épp melyik típust akarja használni.

A rattan foteleket, a már művészeti alkotásnak is tekinthető függőfoteleket vagy a kényesebb hintaszékeket pedig a csendesebb stílusú estékre szánja inkább, ahol kevesebb kár érheti ezeket a gyönyörű ülőgarnitúrákat.

Így a téli fűtött teraszt sokan szeretik berendezni, mintha egy kinti nappali lenne, emiatt nem meglepő, ha egyesek kinti konyhát is csináltatnak, hiszen így sokkal több időt lehet a szabad levegőn kényelmesen tölteni, s kipihenni a mindennapok rohanó életmódját.

Nézz körül jelenleg kapható kültéri bútoraink között!

Kapcsolódó tartalmak