Uncategorized @hu

Felértékelődő kerti bútor trendek 2022-ben

A világ olyan gyors ütemben változik, hogy azzal tartani a lépést korántsem egyszerű, ami egyértelműen igaz a kerti bútor trendek esetében is. A különféle divatok és stílusok megállás nélkül váltják egymást. Ember legyen a talpán, aki képes mindezekkel tartani a lépést. Ahány földrész, ország, nemzet, illetve régió, annyi elvárás, igény születik. A magas hegyvidéki területeken, ahol bőségesen van kő és fa, mint alapanyag, főként ezek dominálnak mintázatukban, színeikben, felépítésükben. Az alföld és urbánus vidékek pedig egy komplex gyűjtőhelyé alakulnak, ahol a modern és a régi korok stílusai ötvöződnek és új irányzatokat indítanak útjukra. A társadalom állapota, a különböző, mély nyomot hagyó események tovább fokozhatják a kerti bútor trendek alakulását. A kép koránt sem egyszerű, de van benne egy vegyes izgalommal és borzongással eltöltő kíváncsiság, hogy mégis mi lesz az, ami leginkább dominálja a 2022-es évet.

Bútor trendek az időben oda és vissza 

Mielőtt belevetné magát bárki a 2022-es év kerti bútor trendek közé, érdemes kicsit elmélyedni abban, hogy pontosan mik voltak a fontosabb irányzatok a régebbi időkben. Sok évtizeddel ezelőtt, amikor még a gyártási technológiák kevésbé voltak kiforrottak, főként az egyszerűségre tevődött a hangsúly. Gyakran a legtöbb családban saját kezűleg készítették el a bútorokat, ugyanis kevesen engedhették meg maguknak a vásárlást. Idővel, ahogy a gazdasági helyzet változott és a városi élet beindult, a bútor trendek új vonalat képviseltek. Ezeket a termékeket már nagyipari egységekben állították össze, általában sablonszerűen. Ahogy az igények változtak, úgy megjelentek a különféle formák, minták, árnyalatok. A kezdeti tömörfa alapanyagokat felváltották a préselt farostlemezek. A legújabb bútor trendek gyakran a szintén saját kezűleg összeszerelhető megoldások, bár ezekhez minden szükséges összetevőt rendelkezésre bocsájtanak a készítők. A múltat azonban nem lehet végkép elfelejteni. A minőség és megbízhatóság utáni igény újból előtérbe kerül.

Kerti bútor trendek az időtállóság jegyében

A fogyasztói társadalomban kialakult az a megszokás, hogy minél gyorsabban lehessen cserélni a különféle berendezési tárgyakat. A gyakran évek alatt változó trendekkel a lépést tartani mégsem annyira egyszerű, ezért egyre inkább visszaköszön a magas minőség és időtállóság, főleg a kültéren használt termékekkel szemben. A legtöbb tulajdonosnak nincs kedve ahhoz, hogy rövid időn belül a teljes palettát lecserélje, ami a költséghatékonyság szempontjából sem megtérülő. Pontosan ezért újból teret nyernek a régi korok szellemében készült, valóban generációkat kiszolgáló megoldások. A bel- és kültéri bútor trendek esetében egyre inkább visszaköszön a 60-as, 70-es és 90-es évek. A retró stílus jelentős nosztalgiát idéz, főként az idősebbek szemében, de a fiatalok és középkorúak kedvét szintén megnyeri. Ugyanakkor a letisztult stílusú bútorok is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, alapanyagukat tekintve a tömörfa, az olefin, a memóriahab, a teak fa, a műrattan, a kültéri kötél és a fém egyaránt ötvözésre kerül.

Többfunkciós tér és okos bútor trendek

A koronavírus járvány egyértelműen rányomta bélyegét 2 év alatt a mindennapokra és bizonyos szinten a kerti bútor trendek terén is változást hoztak magukkal. Az okos megoldások a kertben szintén jól jönnek. Előnyös, ha bizonyos bútordarabok több célt ki tudnak szolgálni. A Puerto Rico szett lábtartóval remek példa erre. Ez a műrattan kültéri bútordarab alkalmas arra, hogy valaki kényelmesen leheveredjen, egy kellemes délutáni pihenés erejéig, de beszélgetések színterévé ugyanúgy válhat. A Nápoly rattan sarok kültéri ülőgarnitúra a kültéri bútor trendek szintén professzionális darabja. A kínálat tehát nagyon széles és a többfunkciós terek könnyedén létrehozhatóak a szabadban, ahol kellemes összejövetelek és egyéni lazításra ugyanúgy nyílik alkalom.

Fókuszban a minimalizmus

Design kerti bútor trendek mellett, a minimalizmusnak ugyanúgy nagy értéke van. Van, aki egy komplett nappalit képzel el a kert közepén, míg mások bőven beérik valami egyszerűbbel. Egy méretes fa árnyékában elhelyezett hintaágy vagy hintaszék esetenként napernyővel kiegészítve, látványában is tökéletes képet kelt, de kényelmében tényleg professzionális. Néha az egyszerűség sokkal kézenfekvőbb vonal, mint a túlzsúfolt tér létrehozása. A természettudatosságra szintén megéri figyelni. A kerti bútor trendek esetében ez ugyanúgy meghatározó. A különféle termékeknek jól bele kell illeszkedniük az őket körülvevő térbe. A rikító színvilág a feltűnés tekintetében előnyös lehet, de egységében nagyon ellenszenves hatást válthat ki. Érdemes a visszafogottabb árnyalatok felé fordulni. Ennél fogva, a sárga, a szürke, a halványzöld, krém remek kombinációkat tudnak nyújtani, hiszen remekül beleolvadnak a tavaszi és nyári, valamint az őszi tájba.

Elengedhetetlen időtállóság

A kerti bútor trendek esetében a fenntarthatóság az a meghatározó elem, ami nem elhanyagolható. A különféle termékeknek jól kell tűrniük a gyakran zord időjárási körülményeket. Ennél fogva, a csapadéknak, ultraviola sugárzásoknak hosszú éveken keresztül ellenállnak. Legyen az egy prémium kerti étkező vagy ülőgarnitúra, nálunk kimondottan olyan anyagok vannak, amelyek a kellemes mintázat mellett, a tartósságban ugyanúgy jeleskednek.

Kapcsolódó tartalmak