Uncategorized @hu

A grill tisztítása használat után kötelező

Amikor beköszönt a kerti szezon, a hosszú tél után gyakran az első lépés, amit nem szabad elhanyagolni, az a grill tisztítása. Bár, mint oly sok mindenre, úgy itt szintén igaz az a megállapítás, hogy jobb a kellemetlen problémákat megelőzni, mint utólag megpróbálni kezelni. Egy ideális világban, a használatot követően mindenki azonnal megtisztítja a grillsütőt, majd pedig a hideg hónapok alatt száraz, fagytól mentes környezetben tárolja letakarva, hogy még a por se tudja belepni. A mostaniról ugyanakkor sok dolgot elmondhatunk, de azt nem, hogy ideális világ lenne. A gyakorlat tehát azt mutatja, hogy a grill takarítása gyakran elmarad és csak akkor kap észbe a tulajdonos, amikor már a rozsda is megjelent bizonyos részeken. Ebből a szempontból, a leginkább kitett rész a rács, ami már enyhe nedvesség hatására is hajlamos erre, bár többnyire könnyedén letörölhető a korróziós réteg. A későbbiekben kínálunk néhány tippet arra, hogy miként végezhető el a grill tisztítása kellő hatékonysággal.

Mikor hasznos egy grillsütő?

Mielőtt belemennénk a grill tisztítás rejtelmeibe, nézzük meg kicsit, hogy mikor tud igazán jól jönni egy ilyen termék. A régebbi időkben általában a tavaszi szezon egyik elengedhetetlen része volt a szalonnasütés. Ezt még ma is sokan tartják, de egyre inkább kiszorítja a hagyományt a grillezés. Az alap voltaképpen ugyanaz, bár itt már nem földön történik a tűzrakás, hanem az erre a célra megalkotott eszközben, szabályozható keretek között. A szalonna mellett, ilyen formában esély kínálkozik egyéb alapanyagok elkészítésére is. Különféle húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök süthetőek meg, valamint pékáruk, pizzák szintén elkészíthetőek magas színvonalon. A GLOBE XL Kamado grill például kenyérsütésre is alkalmas, a légkeveréses rendszerének hála. Az egyszerűen mozgatható, gyakran kis oldalasztalokkal ellátott sütőfelületek komplex kerti konyhaként fogható fel és heti vagy napi rendszerességgel vehetőek igénybe. Amire viszont megéri kellően odafigyelni, az minden esetben az alapos tisztítás.

Grill tisztítása többféle praktikával

A fantasztikus ételek készítése közben sokféle szennyeződés kerülhet a felületekre. A faszenes sütők esetében, a tüzelő miatt korom, füst általi lerakódások ugyanúgy létrejöhetnek. Ezeket muszáj minél hamarabb megszüntetni, mert idővel csak még jobban rátapadhatnak a részekre, valamint könnyedén kiválthatnak korróziót. Jogos gondolat az egyszerű víz és tisztítószer alkalmazása, de a kamado grill esetében ez tiltott. A kamado grillsütőket úgy kell tisztítani, hogy a fedelet lecsukjuk, felemeljük a hőmérsékletet és gyakorlatilag leégetjük a koszt róla. Vízzel nem szabad sikálni a grill belső részét mert kárt tehet ezeken a részeken. A grill tisztítása tekintetében, a leginkább érintett rész a rács. Legyen szó friss vagy régebbi szennyeződésről, némi áztatást követően jobb eséllyel lehet eredményt elérni. A rozsdafoltok megjelenése miatt pedig nem kell aggódnod, mert a Globero Globe grill esetében a rács rozsdamentes acélból készült.

Faszenes grill takarítása

Ezen típusok esetében érdemes elválasztani a rácsot, a fedelet és a csepegtető tálcát. A szabály itt ugyanúgy érvényes. A használatot követően minél hamarabb történjen meg a grill takarítása. A kormot könnyedén leviszi a tisztítószeres víz, de az öntöttvas részeknél ezt tilos használni, helyett alkalmazható rézkefe. A tálcát a kihűlt olajtól mielőbb meg kell tisztítani, amihez olykor egy nedves rongy is elég! Használat előtt zsiradékkal vagy félbevágott krumplival megkenve megakadályozható az alapanyagok leragadása.

Gázgrill takarítása

Itt egyszerűbb a dolog, mert nincs korom, ami nehezítené a feladatokat. Az ételek leszedését követően, ha néhány percig lecsukott fedéllel a maximális fokozatra lesz kapcsolva, akkor a kihűlés után egy szimpla grillkefével könnyebb a szennyeződések eltávolítása. A csepegtetőtálca itt is kapjon figyelmet!

Elektromos grill tisztítása

Ebben az esetben nagyon kell figyelni a víz használatára, valamint arra, hogy a készülék mindig áramtalanítva legyen. Csínján kell bánni a tisztítószerekkel és a túl erős dörzsölés sem opció, mert ez megsértheti a felületet. A rostélynál bevethető a drótszivacs és a csepegtetőtálcát sem szabad elfelejteni.

Válaszd a magas minőséget!

A kínálatunkban elérhető GLOBE Kamado kerámia grillsütők faszenes fűtéssel rendelkeznek. Biztosan gyorsan hozzászoksz a könnyed alkalmazásukhoz és a tisztítás sem fog problémát jelenteni. Hasznos kiegészítőket is találsz, hőálló kesztyűket és elektromos, hőlégfúvós grill gyújtót. Találd meg a tökéletes terméktípust és vesd bele magad a nyárba! Csodás ételköltemények várnak, valamint remek hangulat. De ne feledd a grill tisztítása soha ne maradjon el!

Kapcsolódó tartalmak