receptek

Így készül a grillcsirke a Kamado sütőben

A Globero séfjei, Szikra Gabriella és Teleky Zoltán bemutatják, mi mindent tudtok házilag elkészíteni egy Kamado kerti sütővel – ezúttal az elektromos motorral rendelkező forgónyársat használjuk ki.

Mit kell tudnotok róla? Az öntött alumíniumból készült forgórács új szintre emeli a grillezés élményét. Tökéletesen illeszkedik az illesztőgyűrűbe, így a sütő fedelét lezárva a hő és a füst bent marad. A forgórács beillesztése egyszerű és gyors. A motor erős, de csendes sütést biztosít az egész baráti társaságnak.

A grillcsirke receptje

A következő receptünk egy egyszerű és gyors fogás, a magyar konyha ízeivel fűszerezve, amivel újabb funkciót ismerhettek meg a Kamado sütő képességei közül.

A recept elkészítéséhez szükségetek lesz egy csirkére és magyaros pácra. Érdemes házi vagy tanyasi csirkét beszerezni a természetesebb ízek érdekében.

Mi ezt a receptet ajánljuk a páchoz:

  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál kömény
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál olaj

A vöröshagymát apróra vágjátok, a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével nyomjátok össze. Erre öntsétek rá a többi hozzávalót és keverjétek össze. Saját ízlés szerint akár egyéb fűszereket is hozzá adhattok a recepthez. Hagyjátok a húst a pácban legalább 1-2 órára, de akár fél-egy napra is.

Az így előkészített csirkét már csak fel kell húzni a nyársra és betenni az előmelegített Kamado grillbe. A sütőt 130 fokra állítva, lassan forogva 2-2,5 óra alatt elkészül a tökéletes grillcsirke.

Nézzétek meg a videónkban, hogyan készíti Teleky Zoltán séf a grillcsirkét a Kamadóban!

Jó étvágyat!

Kapcsolódó tartalmak