kulteri butorok a nyari konyha arnyekaban
Uncategorized @hu

Kültéri bútorok a nyári konyha árnyékában

Ahogy ismét visszatér a kellemesen meleg időszak, a kültéri bútorok célirányos beszerzése azonnal figyelmet érdemel. Sokan vannak, akik akár az egész téli évszakot arra használták fel, hogy megtervezzék a teljes tavaszi-nyári szezont, így amint alkalom nyílik rá, azonnal lecsapnak a kínálkozó lehetőségekre, kedvező ajánlatokra, prémium termékekre, hogy nekiláthassanak a nyári konyha kialakításának. Néha csak a hangulat érdekében történik mindez, máskor pedig a praktikum az, ami megköveteli egy különálló helyiség létrehozását. Mindenképpen alapos megfontolás mellett történjen a bútorzat, valamint főzőrészek kiválasztása, rendszerbe illesztése! Az sem elhanyagolható kérdés, hogy a nyári konyha teljesen nyitott vagy részben, esetleg teljes egészben fedetté válik. Ha tetőt kap, akkor még az oldalfalak kérdése megmarad. Voltaképpen komoly tervezésre és kivitelezésre lesz szükség, amihez jól jön a profi segítség minden téren. Ami pedig a kültéri bútorok kiválasztását illeti, azoknak tökéletesen kell illeszkedniük a helyiség hangulatába, ezért érdemes adni a részletekre.

Kellően praktikus a nyári konyha 

Az amerikai típusú nappalikban, ahol egy légtérben található az étkező, konyha és nappali, az ételek elkészítése során keletkezett gőzök, szagok még akkor is bejárják a helyiséget, ha az megfelelően van szellőztetve és a tűzhely felett elszívó berendezés található. Amikor tehát a hőmérséklet megengedi, érdemes lehet a szabadban végezni a nagyobb lakomák elkészítését. A kertben történő grillezés szolgáltathatja ennek az alapot, de némi kreativitással ennél sokkal professzionálisabb környezetet lehet teremteni a vágyott célra. A tökéletes tűzhelyek beépítését követően pedig nem szabad elfeledkezni a strapabíró kültéri bútorok okos kiválasztásáról sem, amelyek teljessé teszik a tálalás és étkezés élményét.

Konyha trendek 2022-ben

Először tekintsük át, hogy az idei év milyen stílusirányzatot követ a benti konyhák esetében, amiket aztán át lehet ültetni részben vagy egészben a szabad térbe. A kulcsszavak itt a funkcionalitás és fenntarthatóság. Persze el lehet menni a lélegzetelállító luxus irányába, de ez gyakran felesleges. Megéri a maximalizmus és a minimalizmus közötti kellemes egyensúlyra törekedni, mind a felszereltség, mind a kényelem tekintetében. Az otthonos és barátságos tér létrehozásához a megfelelő színvilágot az okkersárga, terrakotta, zöld és ezek árnyalati adják. Egyértelműen a természetességet igyekeznek kifejezni ezzel, így tökéletes harmóniát teremt majd a nyári konyha esetében ez a szemléletmód. A fémes csillogás semmiképpen sem maradhat el egyetlen térből sem. A bárasztal kihagyhatatlan elemmé avanzsál, valamint jobb elfelejteni a lakozott padlókat.

A nyári konyha felszereltsége

Amint a trendek is mutatják, voltaképpen minden adott, amire csak szükség lehet a szabadtéri konyhakörnyezet megteremtéséhez. Remekül illeszkedő kellemes formák és színek nyújtják az alapot, de ez még közel sem minden. A kültéri bútorok meghatározó szerepet látnak el, valamint az sem mindegy, hogy milyen tűzhely, esetleg egyéb fűtőtest kerül beillesztésre. Mint látni lehetett, miszerint a konyhaszigetként funkcionáló, illetve kiszolgálópultnak tekinthető bárasztal meghatározó. Érdemes ezt kihasználni a szabadban. A 4 részes ArtMoon diófa bárasztal vagy a Barbados alumínium kültéri bárszett biztosan megteremti a jó hangulatot a beszélgetésekhez. Ami az ételkészítést illeti, abban GLOBE XL Kamado kerámia, légkeveréses, faszenes grillsütő sokoldalúan bevethető. Elkészíthető benne grill, barbecue, pizza, kenyér, pékáru, sőt, akár többféle fantasztikus desszert is. Bár a sütő mozgatható, de némi kreativitással beépített helyre kerülhet. A kora tavaszi és késő őszi időszakokban szükség lehet némi rásegítésre a fűtés terén, hogy biztosan senki ne fázzon az időtöltés során. Erre a célra a gázpalackos vagy elektromos hősugárzók kimondottan alkalmasak.

Hangulatos és időtálló kültéri bútorok

Amint elkészül a remek lakoma és összegyűlt a társaság, a család minden tagja, akkor a terítés következik. A kültéri bútorok teszik egyértelműen teljessé a képet a szabadban töltött alkalmak során. A kiválasztásnál megéri figyelembe venni az állandó személyek számát, valamint az időjárásnak való kitettséget. Formailag a kerek modellek mellett, a téglalap alakú, valamint lekerekített sarkokkal rendelkező típusok dominálnak. A tömörfa bútorok teljesen masszív felépítéssel rendelkeznek, de amennyiben nagyobb kitettséget kapnak a termékek, akkor az alumínium bővíthető kültéri étkezőasztal remek döntésnek bizonyul. A természetes színek visszafogottabb hangulatot kölcsönöznek, ami remekül illeszkedik a békés környezetbe. A finom ételek elfogyasztását követően pedig mindenkinek jólesik egy kis lazítás, amire minden esély megadatik a Gibraltár hintaágy, illetve a 360 fokban forgatható Monaco kültéri DAYBED luxus kültéri ágy kényelmében. A formailag és stílusokban is egymással összhangba hozható kültéri bútorok megunhatatlan környezetet fognak alkotni, amivel képtelenség betelni.

Kapcsolódó tartalmak