Uncategorized @hu

Bírják a hideget a rendezvény bútorok?

Amikor a termékeket szerezzük be, mindig ügyelünk arra, hogy időjárásállóak legyenek a kültéri bútorok, hiszen ki akarna olyan székeket venni egy kerti partira, amik egy nyári eső után már teljesen eláznak?

Rendezvény bútorok télre

Viszont jogos kérdés lehet, hogy hogy bírják ezek a modellek a téli kiképzést? Mi történik velük az első leesett hó utáni reggelen?

Itt amit érdemes megvizsgálni az az alapanyagok minősége. Ha egy gyártó azt mondja, hogy időjárásállóak a termékei, akkor kivihetjük a bútorokat, s elvileg nem lesz bajuk, ha rendeltetésszerűen használjuk őket.

Ahhoz, hogy ezt be is tudja bizonyítani, bizonyítványra van szüksége, melyet hosszas tesztsorozatok előznek meg.

Globero.hu webáruházunkban található termékeink mind rendelkeznek a szükséges (pl.: TÜV, CE, ROSH) tanúsítványokkal, így amennyiben a bútor termékleírásában az szerepel, hogy időjárásálló, akkor bírnia kell a téli hideget is.

Ezt főképp úgy lehet elérni, ha olyan típusú alapanyagból készülnek a rendezvény bútorok, melyek képesek ellenállni a hidegnek anélkül, hogy berepednének vagy töredezetté válnának. Az alumínium például nagyon jól ellenáll a szélsőséges időjárásnak, ahogy a speciális, időjárásálló védőréteggel bekent kültéri bútorok többnyire szintetikus anyagai.

A technológia rohamos fejlődése emiatt a bútoriparra is kiterjed, hiszen az új anyagok kombinációja nagyobb élettartamot és hatékonyabb ellenálló-képességet eredményez a termék-kivitelezésben.

Ennek köszönhetően a jelenleg gyártott rendezvény bútorok már olyan speciális anyagösszetételből készülnek, melyek együttesen, illetve a különféle fedőrétegek révén megfelelő védelmet és tartósságot biztosítanak a hideg hónapokban is.

Azért gondolkodj józanul

Hóviharban ne hagyd kint, fedetlen helyen a székek párnáit, a terítőket és a huzatokat, hiszen ezek textilből vannak, így könnyen elázhatnak. Ettől ugyan nem lesz bajuk, viszont egészségügyi szempontból nem jó, ha egész télen áll rajtuk a víz, hiszen bepenészedhetnek, illetve különféle kórokozók is elszaporodhatnak rajtuk.

Amennyiben csavarok vannak a kinti asztalokon, akkor azokat időnként ellenőrizd, hogy nem lazultak-e ki egy kicsit, vagy épp akadtak meg, így olajozd, ha szükséges. A műanyag felületekkel nem kell sokat törődnöd, viszont a fa felületekre vigyázz, hogy mindig megfelelően legyenek felület kezelve. A fa, mint anyag folyamatosan változik és ennek megfelelően ápolni szükséges.

S ha nem akarod minden nap eltakarítani a havat a téli rendezvény bútorokról, akkor tehetsz rájuk időjárásnak ellenálló, de jól szellőző védőhuzatot is.

Az igazat megvallva…

A gyakorlat azt mutatja, hogy a kültérre tervezett bútorok bírják a hideget – vagy meleget -, hiszen rendeltetésszerű használat mellett nem okoz gondot a négy évszak váltakozása.

Globero.hu webshopunkban a jelenleg kapható rendezvény bútoraink kínálatát itt tudod megnézni.

Kapcsolódó tartalmak