Uncategorized @hu

Figyelj a részletekre a kültéri ülőgarnitúrák vásárlásakor!

A világ olyan gyors ütemben változik, hogy azzal tartani a lépést korántsem egyszerű, ami egyértelműen igaz a kerti bútor trendek esetében is. A különféle divatok és stílusok megállás nélkül váltják egymást. Ember legyen a talpán, aki képes mindezekkel tartani a lépést. Ahány földrész, ország, nemzet, illetve A kellemes meleg megérkezésével, végre el lehet hagyni a lakást és több idő tölthető el a kültéri ülőgarnitúrák kényelmében. A tavaszi hónapok kellemes ráhangolódást kínálnak erre, de a nyár tudja igazán megadni azt ebből a szempontból, amire szükség van. Ilyenkor még a csillagos ég alatt is lehet éjszakázni, már amennyiben nem zavarnak a csípős rovarok, amelyek eléggé megkeseríthetik az életet, de van ellenük hatékony megoldás. Bátran berendezhetsz tehát egy nappalit vagy pihenőt a kertben, ha erre megvan az igényed és a külvilág zaja sem befolyásol igazán a feltöltődésben. A prémiumminőséggel rendelkező kültéri ülőgarnitúrák között elvárásod szerint válogathatsz, de megéri körültekintően választani az alapanyagok, formák, méretek és színek tekintetében, ugyanis ezek a darabok nem egyetlen szezonra, hanem akár évtizedekre szólnak. Fektess hangsúlyt a környezetre, a termékek alkalmi ápolására, figyelj a tárolási igényekre, valamint mindenekelőtt dönts a magas színvonalú kényelem mellett, aminek hála feledhetetlen élményekben lesz részed és nem tudsz majd betelni a szabadban való időtöltéssel! Lássunk néhány fontos szempontot, ami korántsem elhanyagolható a döntés során!

Egyre népszerűbbek a rattan termékek 

Amikor feltűnik egy kültéri rattan ülőgarnitúra, akkor érdemes alaposabban megnézni a leírásokat, mert jó eséllyel nem természetes, hanem mű- vagy plyrattanról van szó. Ezt abból lehet gondolni, hogy a rattan maga egy természetes anyag, ami a környezeti, időjárási tényezőkkel szemben kevésbé ellenálló. Bár megfelelő kezeléssel, ami lehet festés, lakkozás sokkal tartósabbá tehető, leginkább mégis a beltérben használják. Az alapvetően bútorgyártásban alkalmazott nád, illetve rattan ugyanabból a forrásból származik. A Délkelet-Ázsia területén honos rattanpálma feldolgozásakor keletkeznek az alapanyagok. A nádat általában szövik, a rattant pedig fonják, főként tömörfa vagy fém köré. Természetes mivoltának hála, rendkívül környezetbarát és sajátos hangulatot áraszt. Remekül feldobja a külleméből adódóan a miliőt. Rugalmas és kényelmes, hosszútávon kiszolgálja az igényeket.

Milyen előnyökkel bír a kültéri rattan ülőgarnitúra?

A kültéri ülőgarnitúrák, amelyek rattan hatást keltenek, általában műanyag bevonattal ellátottak vagy kimondottan ebből készülnek. Polietilén, poliuretán és plivinil-klorid komponensek alkotják. Ezeket ellátják megfelelő ultraviola sugárzás elleni védelemmel, aminek köszönhetően kimagasló tartóssággal rendelkeznek. Jól viselik a szelet, a havat, a fagyot, az esőt és a szikrázó napsütést egyaránt. Kellően rugalmasak, valamint bírják a nagyobb terheléseket. Sokféle színben elérhető, de a választás során érdemes a környezetbe jól illeszkedő, harmonikus árnyalatok mellett dönteni. A kültéri rattan ülőgarnitúra nem igényel különösebb jellegű ápolást, festés vagy lakkozás formájában. A tisztítása kimerül annyiban, hogy egy nedves ronggyal letöröljük a portól. Mindettől eltekintve, ha hosszabb időn keresztül nem lesz használva, akkor előnyös védőhuzattal letakarni, amivel így tovább növelhető az élettartama. Könnyű szerkezetének hála, a rendszeres pakolás sem jelenthet problémát az udvaron belül, illetve a kert és terasz közötti részen. A legtöbb érv ezen kültéri ülőgarnitúrák mellett szól.

Hasznos szempontok a kültéri kárpitozott bútorok kiválasztásához

Az anyagban rejlő sajátosságokat már láttuk a kültéri ülőgarnitúrák esetében, de ez még nem minden! Fontos figyelni a funkcionalitásra és a méretek sem elhanyagolhatóak. Először mindig azt kell eldönteni, hogy milyen célt fognak kielégíteni, valamint pontosan hová lesznek helyezve a kültéri ülőgarnitúrák. Egy Venezia alumínium rattan napozóágy például egyértelműen a pihenést, feltöltődést szolgáltathatja és kevésbé alkalmas a társas időtöltések, hangulatos beszélgetések megejtésére, mert leheveredve benne csak lazítani akarsz majd és érezni a szél, valamint a napsugarak simogató érintését. Ezzel szemben, a 4 részes prémium kivitelű, kézi szövéssel készülő Abu-Dhabi kültéri műrattan ülőgarnitúra már lehetőséget teremt arra, hogy a barátokkal vagy a családdal közösen megtörténjen az eszmecsere, némi italozás keretében. A kényelem fokozásában szerepet játszó szivacsbélések, valamint azok borítása teljesen vízálló, így még egy komolyabb záport követően is rövid időn belül száraz lesz és kiöntött italok sem okoznak bennük kárt.

Válaszd a megbízhatóságot!

A kültéri ülőgarnitúrák vásárlásakor mindenképpen legyen fókuszba helyezve a magas színvonal, mert csak ez tudja garantálni éveken át a tartósságot! Ha a teraszon vagy nagyobb fa árnyékában szeretnél leheveredni teljes kényelemben, akkor az extra vastagságú és méretű párnával bélelt CASA LUXUS műrattan függőfotel megadja a vágyott kényelmet. Természetesen a felhozatalunkban folyamatosan újuló kültéri ülőgarnitúrák közül válogathatsz, ezért biztosan megtalálod a minden igényedet legjobban kielégítő darabokat. A magas színvonalnak hála, amit képviselünk, senkinek sem okozunk csalódást és a megfizethetőségre ugyanúgy adunk. Nálunk jó helyen jársz!

Kapcsolódó tartalmak