kültéri bútor

Öt ok, amiért érdemes Kamado kerámia grillt választani

Amikor beköszönt a jó idő, sokunk vére felpezsdül, hisz végre itt a grillszezon!
Irány a terasz, a kert, izzon a faszén!

A tavasz, a nyár és az ősz eleje mindig izgalmas időszak a grillezés szerelmeseinek, mert végre hódolhatnak a szenvedélyüknek. Sokunk van ezzel így.
Azonban, ha valóban szeretnénk igazán különleges ételeket készíteni, egyenletesebb sütést, kifinomultabb ízeket elérni, és az általunk elkészített kiváló fogásoknak köszönhetően, vendégeinktől elismerő szavakat bezsebelni, akkor érdemes elgondolkodni egy kerámia grill beszerzésén. De, mi is pontosan a kerámia grill, más néven Kamado, és miért érdemes erre váltani a hagyományos grillről? Lássuk!

kamado

Zöld otthon praktikusan

Ezek a műnövény faldekorációk nemcsak csodálatosan néznek ki, hanem praktikusak is. A különböző növény részek egy rugalmas műanyag hálós rács hordozóra vannak rögzítve, így könnyedén telepíthetők bármilyen felületre, akár beltérben, akár kültéren. Az egyes elemek önmagukban, vagy nagyobb felületen egymással összekapcsolva is alkalmazhatók. Ha pedig nem felelnek meg pontosan az adott terület formájának, akkor könnyedén vághatóak és alakíthatóak.

Mi is az a kerámia grill (Kamado)?

A Kamado-k kiváló minőségű, hőtartó kerámia anyagból készült grillek. Ezen eszközök sütő és tűzterét körülvevő ház egy több rétegből álló kerámia anyag, amely kiváló hőtartó képességet biztosít. A kerámia grill egyszerre képes egyenletes hőeloszlást és magas hőmérsékletet biztosítani, ami ideális a grillezéshez, sütéshez, füstöléshez és még pizzakészítéshez is.

Most pedig nézzük, mi az az 5 fő ok, amiért érdemes kerámia grillt választani!

1. Természetesen a legfontosabb a kiváló hőtartás és egyenletes hőeloszlás

A kerámia grillek kiváló hőtartási képességgel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az egyenletes hőeloszlást a grill felületén. Ez azt eredményezi, hogy az ételek egyenletesen sülnek át minden oldalról, így elkerülhetők a leégett vagy alul sült részek.

2. Sokoldalúság

A kerámia grillek rendkívül sokoldalúak. Nemcsak grillezni lehet velük, hanem lassú sütéshez másnéven BBQ-hoz, füstöléshez és akár pizzakészítéshez is ideálisak. Így egy eszközben többféle fogást is elkészíthetünk, ami gazdagítja az ételkészítési lehetőségeinket.

3. Hosszú élettartam

A kerámia grillek általában nagyon tartósak és ellenállóak. A minőségi kerámia anyagnak köszönhetően ezek a grillek sok éven át szolgálnak minket megbízhatóan, ami miatt hosszú távon igazán megérik az árukat. Pont emiatt fontos, hogy minőségi, igényes kivitelű Kamado modellt válasszunk.

4. Tökéletes sütés gyorsan vagy lassan

Bár azt már írtuk, milyen sok módon használhatjuk ezeket a grilleket, de fontos külön hangsúlyozni, hogy a sütés hőfokának és idejének változtatásával, milyen különleges ízélményeket érhetünk el. A Kamado kerámia grill kiválóan alkalmas a hosszú és alacsonyabb hőmérsékleten történő sütésre is (BBQ), ami különleges ízeket és textúrákat eredményez az ételekben. Valamint természetesen tökéletes a gyors, magas hőmérsékleten való grillezéshez is.

5. Egészségesebb ételkészítés

A kerámia grillek segítenek csökkenteni az ételekhez adott zsírt és olajat, mivel az egyenletes hőeloszlás lehetővé teszi az ételek sütését anélkül, hogy sok extra zsiradékra lenne szükség. Ezáltal olyan ételeket készíthetünk, amik hozzájárulnak az egészségesebb életmódhoz.

Összességében a kerámia grill kiváló választás lehet azoknak a grillmestereknek, akik prémium minőségű sütési eredményekre vágynak, és szeretnék kihozni a legtöbbet a teraszon és a kertben, parázson készített ételekből.

Kapcsolódó tartalmak