A Globero séfjei, Szikra Gabriella és Teleky Zoltán bemutatják, hogyan készül el egy igaz hátszín steak a Kamado grill segítségével!
A Globe XL Grill Faszenes BBQ sütőjét használjuk, ami kiváló minőségű kerámiából készült és különösen jól tartja a hőt. Grillezéshez és füstöléshez is tökéletes választás.
Köretnek batáta és grillzöldség készül a hátszín steak mellé, hiszen mindig gondolunk a vegetáriánusokra is.
A hátszín steak receptje:
- 2-3 db jó minőségű marhahátszín
- 1-2 db nagyméretű édesburgonya
- ízlés szerint választott sajt, a kecskesajt ízei illenek a batátához
- pár darab ízlés szerint választott zöldség, a mi esetünkben bébirépát, borsót, paprikát és koktélparadicsomot használtunk
- só
- bors
- olívaolaj
- balzsamecet
- rukkola
Az édesburgonyát megmossuk, majd nagyobb érmekre vágjuk, megpucolni nem szükséges.
A steaket készítsük elő, mindenképpen tartsuk szobahőmérsékleten! Mossuk meg és tetszés szerint ízesítsük.
Séfjeink 3 féleképpen készítették elő a húsokat:
- egyet natúran sütöttek meg só és fűszerek nélkül,
- a másodikat sóval és borssal ízesítették,
- a harmadikra pedig sót, borsot és balzsamecetet is tettek.
Miután az előkészületekkel megvagyunk, kezdhetjük a sütést.
Először a batátákat leöntjük kevés olívaolajjal és ráhelyezzük a grillre. Direkt hőn, reflektorkő nélkül sütjük meg, a hőfok ezúttal nem lényeges. A tüzeléshez séfjeink bükkfaszenet használnak a hőtartása és a magas hőleadási képessége miatt.
Ha az megfelelően átsültek, megfordítjuk az érmeket és mellé helyezzük a többi, grillezésre szánt zöldséget és a húsokat is.
Tegyük a sajtot az érmek másik oldalára és zárjuk a le a grillt. Pár percig grillezük az ételeket, a húsokat forgassuk meg. A direkt sütés következtében, magas hőmérsékleten a húsok rostjai összezáródnak és belülről dolgozik a hő, a nedvek pedig a húsban maradnak.
Ha minden elkészült, a steakeket felszeleteljük, a zöldségeket leszórjuk egy kis rukkolával és tálalhatjuk is!
Nézzétek meg a videónkat, hogyan készít Teleky Zoli hátszín steaket a Kamado sütőben!
Jó étvágyat!