beltéri bútor

Ápolja megfelelően, és élvezze éveken át prémium minőségi kerti bútorait!

Így óvja kültéri étkező és ülőgarnitúráit

Visszavonhatatlanul érkezik a tavasz. Az újjászületés időszaka, amikor egyre több időt töltünk kertünkben teraszunkon. Elkezdjük környezetünk szépíteni, és előkerülnek a télre elcsomagolt kerti bútoraink is. Azonban ugyan úgy fontos kültéri bútoraink ápolása, mint a beltérben lévő akár fa, vagy szövet berendezéseinké. A megfelelő ápolás, karbantartás kiemelt fontossággal bír. Az időjárás és a napfény által okozott hatások, a rendszeres használat, elengedhetetlenné teszi megfelelő ápolásuk.

A Globero Design Stúdió prémium kültéri bútorai ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival szemben, de a felső kategóriás termékek is gondozásra szorulnak. A következőkben bemutatjuk, hogyan kell megfelelően ápolni a kerti ülőgarnitúrák, kerti étkező garnitúrák fém, műanyag, műrattan és fa felületeit.

Fém felületek ápolása

A kerti bútorok fém felületei szinte minden esetben időtálló porszórást kapnak, így a tisztításuk nem igényel kiemelt erőfeszítést. A porszórt fém bútorok tisztításához egyszerűen csak egy meleg vizes, szappanos keverékre van szükség, majd tisztítás után egy alapos szárazra törlésre.  Amennyiben a festésen sérülés található, úgy érdemes színazonos javítófestéket vásárolnunk és a rozsdásodás elkerülése érdekében, ezeket a hibákat mielőbb javítanunk.

kerti bútor
Válassza a luxust! Valassza a Globero kerti étkezőgarnitúráit

Műanyag felületek ápolása

A műanyag prémium bútorok könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, így ápolásuk a legkevesebb energiát igényli. Elegendő, ha szappanos, esetleg erre a célra gyártott mosószeres vízzel és egy puha törlővel áttöröljük a felületüket. Ha a bútorokon makacsabb szennyeződések tapadnak, akkor ezek egy erősebb műanyag kefével eltávolíthatók. A műanyag bútorokat célszerű pár naponta tisztítani, így elkerülhetjük a felületeken megtapadt szennyeződések okozta elszíneződéseket.

Kényelmes és stílusos. Kerti ülőgarnitúrák, amelyek a luxust kölcsönöznek kertjének és teraszának

Műrattan felületek ápolása

A Globero prémium kategóriás műrattan bútorai egyre népszerűbbek a kertekben, teraszokon, és ápolásuk sem igényel különösebb erőfeszítést. A műrattan könnyen tisztítható egy szivacs és enyhe szappanos víz segítségével. Ha van olyan makacsabb szennyeződés, amelyet nem lehet eltávolítani szappanos vízzel, akkor használjunk műanyag kefét, esetleg enyhe súrolószert, de vigyázzunk, hogy ne törjük vagy karcoljuk meg a műanyag szálakat. A Globero luxus műrattan bútorairól vásárlóink nagy örömmel jelzik vissza, hogy valóban tartósak, könnyen tisztíthatók, és iellenálnak az időjárás hatásainak. Látványos és igazán egyedi formákban is elérhetők.

Válasszon különleges minőségű műrattan függőfoteleinkből weboldalunkon

A fa felületek ápolása

A legtöbb időt a fa felületek ápolására kell fordítanunk, bár ez sem igényel túlzott ráfordított energiát. Nagyon fontos a megfelelő minőségű, célzottan az adott fára való ápoló termékeket használni, melyekről a Globero munkatársai leírást is adnak a termék mellé a vásárlók részére. A minőségi fa felületek ápolására alkalmas felújító és védő olajokból minden fajta fára elérhető termékek vannak a Globero kínálatában.
Külön említést kell tenni a farenováló szerekről is, melyek amellett, hogy újra üde színt külcsönöznek a kifakul fa felületeknek, még védelmet is nyújtanak a rovarok, gombák, a cianózis és a penész ellen.

Fa bútorápoló termékeinket megtalálja weboldalon

Elmondhatjuk, hogy a  kerti bútorok ápolása és karbantartása az évszaktól és a bútorok anyagától függően eltérő lehet, de a rendszeres tisztítás és az időjárás viszontagságaitól védő anyagok felvitele hosszabb élettartamot biztosítanak a bútoroknak. Ha odafigyelünk  kerti bútoraink karbantartására, meghálálják a törődést, és mi pedig sokkal hosszabb ideig gyönyörködhetünk és élvezhetjük pihenést nyújtotta időt.

Kapcsolódó tartalmak