kültéri bútor

A káosz vége: okos tárolás a nappaliban

Otthonunk egyik legfontosabb helyisége a nappali. Akkor is sok időt töltünk itt, amikor például csendre, nyugalomra vágyunk és akkor is, amikor tévézni vagy beszélgetni támad kedvünk. A nappali sokféle tevékenységhez helyet biztosít, ugyanakkor a holmijaink tárolására, rendszerezésére is alkalmasnak kell lennie.

Ehhez elengedhetetlen, hogy tudatosan rendezzük be a teret és megtaláljuk azokat a bútorokat, amik nagy segítséget nyújtanak a különböző tárgyak tárolásában. Ez nem egy óriási feladat, csak néhány fontos dolgot kell szem előtt tartani a tökéletes végeredmény elérése érdekében.

Mire kell odafigyelned? Milyen nappali bútorokat érdemes választanod? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis erről lesz szó. Ajánlunk néhány igazán csodás bútordarabot is, amik nem csak szépek, hanem rendkívül praktikusak is és a helykihasználásban is nagy segítséget jelentenek.

Helykihasználás a TV körül

A nappali egyik központi eleme a TV, aminek az elhelyezésére sokféle megoldás létezik. Miért ne lehetne a körülötte lévő helyet okosan kihasználni a tárolásra? Erre remek lehetőséget ad egy fakkokra osztott TV állvány, ahol például a hangszórók és más tárgyak, könyvek vagy dekorációk is elférnek. Sőt vannak olyan változatok is, amik fiókokkal is fel vannak szerelve. Ezekben tulajdonképpen bármit el lehet rejteni úgy, hogy azok ne látszódjanak. A nyitott tárolási megoldásra jó példa ez az ArtMoon diófa TV állvány, ha pedig fiókos bútorban gondolkodsz, akkor nézd meg ezt a Carmen tömörfa TV állványt! Igazi különlegesség, ami sokféle stílusú nappaliban megállja a helyét.

Nyitott tárolási lehetőség a polcokon

A falon elhelyezett polcok is óriási segítséget nyújtanak a tárolásban, hiszen csak minimális helyet vesznek el a térben. Ugyanakkor viszonylag sok mindent rájuk lehet tenni, például kisebb dísztárgyakat vagy könyveket. A polcos szekrények szintén remek megoldást jelentenek, ha nem probléma, hogy a tárolni kívánt elemek láthatóak lesznek.

Számos kreatív megoldás létezik arra, hogy milyen módszerekkel, technikákkal tudunk esztétikus eredményt elérni. A különböző tárolóelemek és kosarak megfelelő módon történő kombinálásával például nagyon hangulatossá tehetjük a nappalinkat. A Duana fém polcos szekrény remek választás, ha egy egyedi tervezésű, modern bútordarabok keresel, ami a tárgyak nyitott és zárt tárolására is lehetőséget ad.

Hódítanak a szokatlantól eltérő megoldások

A nappalit sok esetben a borok, illetve a tálaláshoz szükséges tárgyak tárolására is használjuk. Ez esetben is találhatsz olyan bútordarabokat, amik kreatív, ugyanakkor praktikus megoldást nyújtanak. A tálaló asztalok például fiókokkal vannak felszerelve, amik lehetővé teszik az evőeszközök és egyéb használati tárgyak stílusos elhelyezését. Emellett találhatsz olyan bútordarabokat is, amik kifejezetten a kedvenc boraid esztétikus tárolására lettek kialakítva, amellett, hogy más holmi tárolására is lehetőséget adnak. A Rocka találó asztal tökéletes tartozéka lehet a nappalinak, akárcsak a Marion bortartós komód.

Esztétikus tárolás vitrinben

A vitrinek olyan szekrények, amik jellemzően több fakkra vannak osztva és vannak olyan részeik, amik üvegajtóval rendelkeznek. Általában poharak, tányérok és egyéb tálaláshoz szükséges tárgyak elhelyezésére szolgál, de tulajdonképpen bármit beletehetünk, amit csak szeretnénk. Különösen igaz ez akkor, ha fiókokkal és zárt ajtóval nyitható részekkel is rendelkezik. Az ide pakolt holmik ugyanis nem fognak látszani. Ha pont egy ilyen bútordarabra van szükséged, akkor figyelmedbe ajánljuk a Blijburg vitrines szekrényünket, ami a tömörfa bútorcsalád része.

Apróságok tárolása a dohányzóasztalban

A kisebb tárgyak tárolására a dohányzóasztalt is ügyesen ki lehet használni, ha az lehetőséget ad erre. Vannak olyan változatok, amik alul polccal vannak felszerelve. Ugyanúgy, ahogy a polcos szekrényekre, ezekre is sokféle tárgyat rá tudunk pakolni. Az is jó ötlet, ha a holmikat tárolókba tesszük, majd azokat helyezzük el az alsó részen. Ez esetben csak arra kell figyelni, hogy a dobozok, kosarak passzoljanak egymáshoz és így egységes hatást keltsenek. Ha fiókos dohányzóasztalt választunk, akkor a fiókok is remek lehetőséget adnak a dolgok tárolására, rendszerezésére. Ilyen például a Rocka dohányzóasztal is, ami rendkívül strapabíró, ugyanakkor kreatív kivitellel rendelkezik. 

Bízunk benne, hogy most már összeállt a kép a fejedben arról, hogy mire is érdemes odafigyelned, ha a lehető legjobban ki szeretnéd használni a rendelkezésedre álló teret. Sokféle bútordarab közül tudsz választani, amik segítenek abban, hogy a holmijaidat igényesen és praktikusan tudd tárolni, rendszerezni. Mindezt úgy, hogy közben a nappali által nyújtott összképen se essen csorba.

Az általunk ajánlott bútorokat egytől egyig megtalálod a webshopunkban, ha pedig bármilyen kérdés felmerül benned, akkor bátran keress minket! Készségesen segítünk a számodra ideális megoldások megtalálásában, hogy az otthonos pontosan olyan legyen, mint amilyennek elképzelted.

Kapcsolódó tartalmak