kültéri bútor

Melyek az új 2022-es őszi design beltéri bútordarabok?

Ahogy megérkezik a hűvösebb idő és beköszönt az ősz, egyre több időt töltünk a négy fal között. Éppen ezért ilyenkor különösen nagy figyelmet kell fordítanunk arra, hogy milyen beltéri bútorokkal és dekorációs elemekkel vesszük körbe magunkat. Azok ugyanis nagymértékben meghatározzák a hangulatunkat és hatással vannak a közérzetünkre is.

Ősszel szinte mindig változnak a lakberendezési trendek, így nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a már jól megszokott megoldásokhoz. Bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, beújíthatunk néhány új bútordarabot vagy kiegészítőt, sőt még akár a színeket, anyagokat is kedvünkre kombinálhatjuk.

Ebben a cikkünkben az új őszi design bútorokról lesz szó, amikkel kellemessé varázsolhatod otthonod belső tereit. Természetesen úgy, hogy közben a trendeknek és az évszaknak megfelelő végeredményt kapsz. A színeket, anyagokat és a különleges megoldásokat is górcső alá vesszük, hogy ezzel is irányt adjunk neked a lakberendezéshez.

Beltéri bútor színek

Nyáron az élénk, pezsgő színek dominálnak, amik remekül mutatnak a letisztultabb árnyalatok, például a fehér mellett. Ősszel azonban ismét előtérbe kerülnek a pihentető, nyugalmat keltő színek, amik segítenek az elcsendesedésben, befelé figyelésben.

A nyári hónapok arról szólnak, hogy szabadtéren vagyunk, jövünk-megyünk, barátokkal találkozunk, utazunk, utána viszont szép lassan lenyugszunk és az otthonunkban is elkezdünk vágyni a nyugalomra. Ezt pedig a legjobban a természetes hatást keltő, meleg árnyalatok tudják biztosítani számunkra. Az ősz színe beltéri bútorok között egyértelműen a barna, de mivel sokféle különböző árnyalata van, így soha nem lehet megunni.

Anyagok

Nem csak a színek, hanem az anyagok és a különböző textúrák is nagymértékben befolyásolják, hogy milyen hatást keltenek a belső terek. Ugyanúgy, ahogy a természetes színek, a természetes anyagok is hódítanak ősszel. Itt most elsősorban a tömörfára gondolunk, amiből nagyon sok különleges bútordarab és kiegészítő készül. A tömörfa lényegében azt jelenti, hogy ezek a termékek a fatörzsből kinyert faanyagból készülnek, amit nem vetnek alá mechanikai kezelésnek.

Ennek köszönhetően megmarad a fa természetes szépsége, aminek látványát bármikor kiélvezhetjük. Nagyon különleges hatást kelt, hogy a bútorokon látszik a fa erezete arról nem is beszélve, hogy ez által otthonunk még természetesebbé válik. Ha pedig még inkább fel szeretnénk dobni a belső tereket, akkor a tömörfa bútorokat bátran kombinálhatjuk a fémből készülő elemekkel.

Hódítanak a szokatlantól eltérő megoldások

A természetességet, nyugalmat és biztonságot keltő belső terek nem feltétlenül unalmasak. Csak rajtunk múlik, hogy mennyire engedjük szabadjára a fantáziánkat és milyen új megoldásokat próbálunk ki. Azon kívül, hogy a barnát izgalmas színekkel kombináljuk vagy hogy az egymástól eltérő anyagokat, textúrákat párosítjuk egymással az elrendezéssel is játszhatunk.

Ha például van egy nyitott fém komódod, akkor azt nem feltétlenül kell a fal mellé tenned, úgy ahogy azt sok helyen látod. Ha van elég hely hozzá a szobában, akkor térbe is állíthatod. Ezzel nagyon különleges hatást tudsz elérni, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól tagolod a teret. Akár újfajta beltéri bútorokban is gondolkodhatsz, például egy bárasztal négy bárszékkel remek választás lehet.

Régi és az új különleges kombinációja

A régies vintage és a modern stílus ötvözéséből is csodás végeredmények születhetnek. Különösen akkor, ha ez a két stílus ugyanazon a bútoron jelenik meg. Ilyen például egy régies hatást keltő, fémből készülő komód, ami kerekekkel van felszerelve.

Az egyedi tervezésű design beltéri bútorok remek megoldást adnak arra, hogy kicsit változatosabbá, izgalmasabbá tegyük a belső tereket. Ezeken a hagyományos formákat általában szokatlan vonalvezetések törik meg, de sok esetben az egymással kontrasztot alkotó anyagok és színek is kombinálva vannak rajtuk.

Tökéletes összhang

Bármilyen beltéri bútorokban vagy megoldásokban is gondolkodsz, minden esetben figyelj arra, hogy végeredményben harmonikus legyen a végeredmény. Ehhez először is érdemes átgondolnod az arányokat, hogy az adott tér mennyire legyen nyugalmat, biztonságot keltő és ehhez képest milyen mértékben legyenek jelen benne a szokatlan megoldások.

A híres mondás, hogy a kevesebb néha több itt is nagyon igaz, de természetesen az egyéni ízlésed legyen a mérvadó. A lakberendezésben csak irányvonalak vannak, nem kőbe vésett szabályok, amikhez mindenáron ragaszkodnod kell. Bátran hagyatkozz a megérzéseidre, ha pedig úgy érzed, akkor kérd szakértő segítségét.

Ugye milyen izgalmas, hogy milyen sokféleképpen készítheted fel az otthonod belső tereit az őszre? Csak egy kis kreativitásra van szükség ahhoz, hogy nagyon trendi, ugyanakkor kényelmes és az igényeidnek megfelelő végeredményt érj el.

Nálunk sok különleges design bútort megtalálsz, amik színekben, anyagban és formavilágban is egyedi stílust képviselnek. A rusztikus hatású bútordarabok mellett a modern kivitelben készülő berendezési tárgyakból is válogathatsz. Így azokat kedvedre kombinálhatod, ezzel egy igazán figyelemreméltó összhatást elérve.

Kapcsolódó tartalmak