beltéri bútor

2022 őszi/téli indoor trendek

Az elmúlt két év során megváltozott az emberek gondolkodása az otthoni terek kialakításával kapcsolatban, hiszen sokan most tapasztalták meg az otthoni munka előnyeit és hátrányait, illetve azt is, hogy milyen az, ha az egész család egész nap együtt van.

Megnőtt az igény a funkcionális és nyitott terekre, amelyek lehetőleg tágasak és kellemesek hangulatot keltenek, mellőzve a zsúfoltságot, a színkavalkádokat, illetve a “bútorraktár” érzetet.

A 2022-es őszi-téli indoor trendekre a fenntartható és minimalista bútorok, a puha, kényelmes szövetek, illetve a kontrasztos, mégis meleg hatást elérő színkombinációk jellemzőek. Egyesek szerint idén a zöld árnyalatai, mások szerint pedig a szürke és a natúr színek kerülnek előtérbe. Természetesen nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen ez mindig az egyéni preferenciákon múlik.

4+1 szabály egy elegáns nappali berendezéséhez

Sokféle stílusjegy felhasználásával lehet elérni azt, hogy egy átlagos nappaliból elegáns enteriőrt varázsoljunk. Íme néhány ötlet:

Tegyél egy kis méretű szőnyeget a dohányzóasztal alá, hiszen ez nagyban javítja a szoba megjelenését. Válassz vastag szőrű, feltűnő, de egyszínű szőnyeget, amely passzol a szoba többi textiljéhez.

Tegyél ki néhány egyedi, antik dekorációt. Ez lehet egy furcsa szobor, egy érdekes festmény, egy dizájner falióra vagy akár egy kisebb dísz az asztalon. Igyekezz olyan érdekes tárgyakat keresni, amelyek illenek a személyiségedhez, illetve az életviteledhez.

Ha elég nagy a nappalid, használj földig érő függönyt. Ez azt a hatást fogja kelteni, mintha nagyobb lenne a szoba belmagassága.

Ne feledkezz el a zöld növénykékről sem. Igyekezz olyan típust választani, amelyre vigyázni is tudsz. Bár ha szereted őket, biztosan meghálálják majd azzal, hogy szépen megnőnek.

Padon ülő embercsoport

Hogyan rendezd be tömörfa Globero bútorokkal otthonod?

Érdemes egy termékcsaládot kiválasztanod, hiszen így konzisztens lesz a nappalid. Mivel ezek tömörfából készülnek, érdemes lehet fémből készült dekorációt választanod mellé, hogy még elegánsabb legyen az összkép. Íme egy tökéletes példa arra, hogy mire gondolunk:

A Giovanni tömörfa bútorcsalád trópusi kemény akácfából készült, amelyen elegánsan mutatnak a különféle fém-hatású dísztárgyak, vázák vagy gyertyatartók. Íme néhány dísztárgy:

Melyik Globero indoor szettel varázsolhatsz luxus hangulatot otthonodba?

Ha igazán luxus hangulatot szeretnél teremteni a nappalidba, érdemes lehet a TV-t a falra tenned, illetve alá tenni egy tömör diófából készült állványt, ahol a TV-hez köthető egyéb elektronikus eszközöket tudod majd tárolni, illetve helyet kaphat itt a kedvenc festményed, vagy egy bájos makett.

A fekete szín és a tömörfa természetessége egy olyan ízléses kontrasztot varázsol, amely egyből azt az érzetet kelti, hogy a középpontban az elegancia, a kifinomultság, illetve az ízléses dekoráció kap főszerepet.

Barna textilbőr kanapé design bútor
Barna textilbőr kanapé

6 dolog, amit számításba kell venned a tökéletes amerikai konyhás nappali berendezéséhez

Oszd fel zónákra a három teret. A konyhában egy kisebb étkező is helyet kaphat, majd mellette a nappali, ahol a kanapé a legtöbb esetben háttal van fordítva a konyhapultnak. Így olyan érzés lesz, mintha három különböző helyiség lenne egy nagy térben.

Mivel három helyiséget szeretnél egy légtérben elhelyezni, fontos, hogy egyik se vonja el a figyelmet a másiktól. Használj emiatt egy letisztult stílusú konyhát, lehetőleg kevés részlettel, nehogy túlzsúfolt érzést keltsen a három helyiség.

Használj különféle mennyezeti világítást a 2-3 helyiség elválasztására. Tehetsz spotlámpákat a konyhapultba, illetve egy nagyobb csillárt a konyhapult elé, illetve az étkezőasztal fölé. A kanapét (nappalit) megvilágíthatod állólámpákkal is, de érdemes lehet a vendégek miatt egy központi csillárt is feltenned.

Ha nincsenek kisebb válaszfalak, illetve nem tudsz változtatni a padlózaton, használhatsz nagyobb növényeket arra, hogy elválaszd a tereket egymástól. Vannak olyan zöld növények, amelyek igen nagyra is képesek megnőni, s még a konyhai gőzt, párát is szeretik. Nézz körül egy virágboltban, s kérdezd meg, milyen növénykéket ajánlanak.

Mindenképpen ügyelj a szagokra, hiszen mégiscsak egyben lesz a konyha az étkezővel és a nappalival. Építtess be szagelszívót, illetve próbáld meg úgy kialakítani a teret, hogy a tűzhely közelében ki lehessen nyitni egy ablakot. Persze illatosító pálcákkal és friss virágokkal is dolgozhatsz.

Artmoon tömörfa dohányzóasztal

Alakítsd át otthonod a Globero design kiegészítőivel

Ha szereted a dizájner stílusú kiegészítőket, feltétlenül nézd meg egyre növekvő kínálatunkat, hiszen folyamatosan érkeznek az egyedi lakáskiegészítők, amelyektől garantáltan egy elegáns, sajátos stílusú és kivételes hangulatú otthont tudsz teremteni a házadból.

Karácsonyi dekorációt keresel? Design lámpákra vágysz? Szeretnél a fésülködőasztalodhoz egy design tükröt? Feltennél a nappaliba a falra egy design faliórát? Egyedi vázákba szeretnéd tenni a kertből szedett friss virágokat? Csodaszép gyertyatartókba szeretnéd tenni a kedvenc dizájner gyertyáidat? Különleges hangulatot szeretnél teremteni a folyosón egy mesébe illő dizájner lampion segítségével? Olyan varázslatos tálcákon szeretnéd felkínálni a vendégeidnek a sajtokat az esti borok mellé, hogy mindenki csak irigykedjen Rád?

Webshopunkból garantáltan egyedi design kiegészítőket tudsz rendelni, amelyek biztosan elnyerik a tetszésedet. Ezek a kivételes dekortárgyak kiválóak lehetnek a szeretteidnek is, hiszen mindjárt itt a karácsonyi időszak, és sosem lehet elég korán elkezdeni megrendelni az ajándékokat.

Az alábbiakban összeszedtük neked az általáunk javasolt termékeket:

Karácsonyi dekorációk

Design lámpák

Design lakásdekorációk

Siess, nehogy lemaradj a legszebb dekorációkról és beltéri bútorokról, hiszen ezek nem tömeggyártott kiegészítők, hanem egytől egyig egyedi darabok.

Kapcsolódó tartalmak