beltéri bútor

10+1 időtálló dekor és bútor, amelyet év végéig be kell szerezned!

Egy időtálló dekorációs elemekkel és letisztult bútorokkal berendezett belső tér csendes és meghitt magabiztosságot áraszt a látogatók felé. Ha ügyesek vagyunk, akkor a végeredmény egy kifinomult, de mégis hívogató és barátságos atmoszférát eredményez.

Ebben a bejegyzésünkben megmutatjuk azokat a dekorációs elemeket és különleges bútorokat, amelyektől igazán elbűvölő, ikonikus és időtálló lesz az otthonod.

Színterápia: Tündöklő otthon színes kiegészítőink, bútoraink segítségével

Globero webshopunkból számos egyedi kialakítású bútort és berendezési tárgyat tudsz rendelni, amelyektől garantáltan egy élmény lesz nemcsak Neked és családodnak, hanem a vendégeid számára is az otthoni időtöltés, legyen az egy meghitt családi vacsora, vagy egy vidám esti beszélgetés a szeretteiddel. Lássuk a részleteket!

Kezdjük a konyhával

A konyhában indítjuk és általában zárjuk is a napot, hiszen ez az a varázslatos hely a házban, ahova bemennek az alapanyagok, és furcsa mód illatos, egészséges és ínycsiklandozó ételek kerülnek ki innen.

Nem csoda, ha szinte minden család esetében a konyha egy központi szerepet tölt be, hiszen a közös étkezések során van a legtöbb embernek ideje arra, hogy átbeszélje a heti programot, illetve esténként, hogy milyen fontos események történtek a család különböző tagjaival, amelyeket érdemes egy finom vacsora mellett megosztani a többiekkel.

Lényeges emiatt az, hogy a konyha barátságos, praktikus, stílusos és szellős legyen.

A fenti képen látható egyedi tervezésű beépített konyha mindent biztosít, amire a családnak szüksége lehet, hiszen pont úgy lesz kialakítva, ahogyan az megfelel majd a család kisebb-nagyobb tagjai számára.

Organikus étkezőasztal

Jöhet az étkező

Mivel a fenti képen lévő konyha egy teljesen letisztult, modern de mégis hangulatos dizájnnal rendelkezik, így jó érv lehet ez arra, hogy az étkező már egy kicsit színesebb legyen.

Fontos, hogy olyan étkezőgarnitúrát válassz, amely elegendő helyet hagy a körülötte ülők számára, szabad mozgást biztosít, és nem azt az érzetet kelti, hogy egymás hegyén-hátán kell közlekedni vagy húzogatni a székeket ahhoz, hogy mindenki le tudjon ülni.

Jó példa lehet ez a csodaszép türkizkék műgyanta betéttel díszített organikus diófa étkezőasztal, hiszen naturalista, letisztult a dizájnja, de mégis van benne a türkiz csík miatt egy kis plusz, amitől szó szerint egy kis színt ad majd az étkezőnek.

Tedd különlegessé a tálalást

Ha gyakran fogadsz vendégeket, mindenképpen fektess be egy sajátos kinézetű kerámia étkészletbe, amelynek segítségével új szintre tudod majd emelni a tálalás művészetét. A vendégeid biztosan a csodájára járnak majd, hiszen nemcsak a színe gyönyörű, de a formája és a kialakítása is mestermunkáról árulkodik.

Ne feledkezz el a minibárról

Míg az étkező tökéletes helyet ad a családi vagy baráti ebédeknek és vacsoráknak, addig egy minibár, elszeparálva az étkezőtől és a konyhától kiváló lehetőséget ad arra, hogy a reggeli kávét vagy egy hétvégi buli előtti koktélt igyál meg a barátaiddal itt.

Ha nem szeretnél 12 egy tucat bárszéket és asztalt, nézd meg a fenti képen látható diófából készült bárasztalt és a hozzá tartozó tehénszőrrel borított bárszékeket, amelyek garantáltan egy naturalista és ikonikus hangulatot adnak majd az otthoni minibárodnak.

Tedd színesebbé a nappalit

Ha a Te otthonodban is főként a fehér a bézs és ennek világos és sötét árnyalatai az uralkodók, remek döntés lehet az, ha a fehér, csupasz falakat feldobod valamilyen ikonikus és élénk színű festménnyel, hogy adj egy kis pluszt a nappali atmoszférájának.

A lenti kép kiváló választás lehet, ha szereted a nem mindennapos, de igen kifejező művészeti alkotásokat. Ez a kép egyébként nagyon jól passzolhat a fentebb említett türkizkék étkezőasztal fölé is, hiszen a kép hátterében erőteljesen jelen van ez a csodaszép árnyalat.

Figyelj a világításra

Ha semmiképpen sem szeretnél tömeggyártott, szinte minden lakásban megtalálható lámpát tenni a hangsúlyosabb sarkokba, székek vagy kanapék környékére, választhatsz egy teljesen egyedi, akár meghökkentő stílusú lámpát is, mint amilyen a lenti képen lévő üvegekből és fém láncokból kialakított csillár. Az újonnan érkező vendégeid körében garantáltan ez lesz az egyik központi téma, hiszen olyan sajátos a megjelenése, hogy lehetetlen figyelmen kívül hagyni.

Design fém csillár

Használj dizájner tálcákat

Nincs is annál jobb, mint amikor ágyba kapjuk a reggeli kávénkat. Ha Téged is szokott a kedvesed ilyesmivel kényeztetni, érdemes lehet megrendelned az alábbi képen látható csodaszép türkiz csempével kirakott diófatálcát, hiszen ha egy ilyen vidám színű tálcán kapod a reggeli frissítő italodat, biztosan egyből könnyebb lesz az ébredés.

Rejts el érdekes bútorokat a lakásodba, s nézd meg, mit csinálnak a belső térrel

Egy hagyományos kinézetű kisasztal nem igazán ad sok pluszt egy szobának, viszont ha egy teljesen egyedi kialakítású modellt választasz, hirtelen ez kerül majd a szoba középpontjába.

Jó példa erre ez a meghökkentő kialakítású, női lábon álló üvegasztal, hiszen az érdekes szerkezeti megoldás miatt úgy fest, mintha mind a lábak, mind az üveg csak úgy lebegne a térben.

Női lábon álló üvegasztal

Művirágokkal és stílusos vázákkal díszítsd a komódok, polcok tetejét

Míg az igazi virágok csak ideig-óráig őrzik meg csodaszép külsejüket, addig a bársonyból készült művirágok éveken án tudják díszíteni az otthonodat. Természetesen ezeket nem kell öntözni, viszont időnként érdemes lehet lerázni róluk a port, hogy mindig olyan hatást keltsenek, mintha valódi növények volnának.

Kapcsolódó tartalmak