Uncategorized @hu

Milyen kültéri bútorokkal dolgoznak a profi rendezvényszervezők?

Rendezvény bútorok, székekBizonyára senki számára nem meglepő, hogy a rendezvényeken használt rendezvénysátrak, sörpadok és egyéb kültéri bútorok teljesen más megpróbáltatásokat kell kiálljanak, mint a háztartásokban használt társaik. Ebben az esetben ugyanis jóval nagyobb terhelést és jóval több szennyeződést, komolyabb kültéri hatásokat kell kibírniuk, s éppen ezért ezek a bútorok más kialakítással és eljárással készülnek.

Mostani cikkünkben arról szeretnénk néhány szót ejteni, hogy mitől mások a rendezvényekre szánt bútorok, illetve, hogy milyen jellemzőket érdemes figyelembe vennie annak, aki ilyen bútor vásárlására szánja el magát.

Vágjunk is bele!

Ahogy azt a cikkünk elején említettük a rendezvénybútorok az esetek többségében zord körülmények között használatosak. Míg az otthoni bútorok csak minimális terhelésnek vannak kitéve, és ez a terhelés is csak alkalmi, addig a rendezvényekre szánt kültéri bútorok folyamatos terhelést kapnak és az esetek többségében nagyobb intenzitással, mint a háztartási bútorok esetén.

Vagyis a sörpadok, party sátrak és különféle rendezvény asztalok, jóval tartósabbak és ellenállóbbak kell hogy legyenek, mert ellenkező esetben képtelenek lesznek betölteni a szerepüket.

Lássuk, hogy melyek a legfontosabb szempontok a rendezvénybútorok választása esetén:

  • Tartósság

Nem kérdéses, hogy az első és talán legfontosabb szempont a rendezvényekre szánt bútorok kiválasztásánál az időtálló, strapabíró kialakítás. Ez egy alapvető igény, amit minden ilyen jellegű bútornak maximálisan teljesítenie kell. Ha ez nem teljesül, akkor gyakorlatilag nem rendezvénybútorról, hanem hagyományos használatra szánt bútorról beszélhetünk.

Miből állapítható meg, hogy az adott bútor extra tartós-e?

Elsősorban az anyaghasználatából és kialakításából. A rendezvényekre szánt bútorok az esetek többségében a legtartósabb anyagok használatával készülnek. Ilyen az acél, az alumínium és a keményebb, időtállóbb műanyagok, amelyek több év múltán sem veszítenek tartósságukból.

A rendezvénybútorok felépítése az esetek többségében egyszerű, ugyanis ebben az esetben a praktikusság sokszor felülírja a designt, vagy egyéb tényezőket.

  • Könnyű tisztíthatóság

Nagyon fontos, hogy a rendezvénybútorok minden esetben könnyen tisztíthatók legyenek. Ezekben az esetekben ugyanis nem csak a környezeti hatások szennyezik a bútorokat, hanem a használóik is. Éppen ezért kiemelt fontosságú az egyszerű és gyors tisztíthatóság. Ezek a bútorok az esetek többségében nem igényelnek különleges ápolási megoldásokat, ami a fenti okokból kifolyólag érthető is. A cél az egyszerű és hatékony tisztítás/ápolás, ugyanis a bútorok így még hatékonyabban és hosszabban képesek ellátni a feladatukat.

  • Mobilitás

Az otthoni bútorok esetén általában fel sem merül a mobilitás kérdése, a rendezvénybútoroknál viszont nagyon fontos, hogy ezek az elemek mozgathatók legyenek. A szállítás ezekben az esetekben nélkülözhetetlen tényező, ami magában foglalja a szállítási méretek kérdéskörét is.

 

 

Minél kisebb az adott bútorok szállítási mérete, azok annál költséghatékonyabb megoldást jelentenek a rendezvények szervezői számára.

Éppen ezért ezek a bútorok az esetek többségében valamilyen módon összecsukhatók, hogy még egyszerűbben és praktikusabban lehessen őket szállítani.

Kíváncsi vagy rendezvénybútor kínálatunkra? Itt elérheted az összes termékünket!

Kapcsolódó tartalmak