kültéri bútor

Kifogástalan étkezések a kertben is

A kert a találkozások fontos helyszíne tavasszal, illetve nyáron. Nem számít, hogy egy romantikus estéről, családi vacsoráról vagy grillezésről van-e szó, a szabadtéri eseményekhez egy kifogástalan, kinti használatra tervezett étkező garnitúra dukál.

Vannak alapvető elvárások, amiket egy kültéri étkezőszettnek teljesíteni kell. Ilyen például az, hogy kellőképpen kényelmes, praktikus, tartós és időjárásnak ellenálló legyen. Ugyanakkor bátran lehetnek egyéni igényeid is, hiszen az általunk kínált kerti bútorok azoknak is meg tudnak felelni.

Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy jobban is megismerd a nálunk kapható kültéri étkező garnitúrákat. Tudjuk ugyanis, hogy a tökéletes szett megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Célunk, hogy megkönnyítsük a döntésedet és mire a cikkünk végére érsz, pontosan tudd, melyik szett lesz az ideális választás számodra.

mumbai kerti etkezo

Kényelem és méret

Amikor étkezésről van szó, akkor nem elhanyagolható szempont a kényelem. Például, hogy az asztalon mennyi helyünk van a tányérok, evőeszközök, ételek elhelyezésére vagy mennyire kényelmes a szék, amin ülünk. A méret tekintetében nem szabad mellélőni, hiszen a túl nagy és a túl kicsi étkezőszett sem a legmegfelelőbb választás. Ha túl nagy, akkor indokolatlanul sok helyet foglal el a kertben. Érdemes inkább olyat választani, amit teljes egészében ki tudunk használni és amit esetleg kiegészíthetünk egy másik bútordarabbal, például napozóággyal. Ha pedig túl kicsi az érkező garnitúra, akkor meg az a baj, hogy nem mindenki tud helyet foglalni.

Az exkluzív Malaga étkezőszett 13 személyes férőhellyel rendelkezik. Kiváló választás, ha egyszerre sok vendéget szoktál meghívni a kerti grillezésekre, családi, baráti partikra. A TEAK fa 9 részes étkező garnitúra a közepes méretű modellek közé tartozik és ideális a kisebb, meghittebb családi ebédekhez, vacsorákhoz. A Malaga 5 részes szett pedig egy kisebb étkező, ami 4 személynek biztosít helyet.

Mindegyik komfortos kialakítással rendelkezik, ami a székekre és az asztalra is igaz. A székekben kényelmesen el lehet helyezkedni és a magasságuk is épp megfelelő ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk elfogyasztani az ebédünket, vacsoránkat. Az asztal stabilan áll és elegendő hely van rajta ahhoz, hogy minden fontos dolgot ki tudjunk pakolni rá.

Dizájn

Bár az étkezőszett használati tárgynak minősül, sokkal nagyobb örömmel használjuk, ha tetszik a színe, anyaga, formája. Persze a kertben, udvaron vagy a teraszon is sokkal szebb látványt nyújt, ha illik a többi kerti bútorhoz. Például, ha szereted a természetes hatású anyagokat, akkor ott vannak a műrattanból és a fából készülő modellek. Amennyiben ragaszkodsz a modern stílus egyszerűségéhez, letisztultságához, akkor az alumínium vagy acél vázzal ellátott típusok közül is választhatsz. A forma tekintetében is vannak eltérések az étkezőszettek között. Vannak, amelyek lekerekített formákkal büszkélkednek, de azok mellett ott vannak a négyzet vagy téglalap formájúak is.

A Belize 9 részes szett igazi kerek vonalú darab. A Marokko 7 részes étkező garnitúra a kettő közötti átmenetet képviseli. Az asztal le van ugyan kerekítve, de mégsem teljesen kör alakú, ehhez a formavilághoz pedig szépen illeszkedik a székek formája is.

Minőség

Ami a minőséget illeti, az általunk kínált termékek kivétel nélkül magas minőségű anyagokból és alkatrészekből készülnek. Ennek köszönhetően, a székek és asztalok szerkezete kellőképpen stabil és időtálló. Mivel kültéri bútorokról van szó, nagyon fontos, hogy ellenálljanak az időjárási elemeknek, hiszen szabadtéren az erős napfénynek, az UV sugárzásnak, sőt, még a csapadéknak is vannak káros hatásaik. Egy kültéri étkező garnitúra megvásárlására mindig hosszútávra szól, hiszen sokáig ki szeretnénk élvezni a használatát. Emellett pedig az is fontos, hogy sokáig megőrizze az eredeti szépségét, kinézetét. A nálunk kapható szettek ezeknek az igényeknek is meg tudnak felelni, ugyanis azok teljes mértékben ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

A Belize 9 részes kültéri étkező garnitúra alumíniumból, műanyagból és fából készül. Bár a falapot érdemes ápolni, de alapvetően a szett minden darabja kellőképpen ellenálló. Ugyanez igaz a 9 részes Dominika fantázianevet viselő darabra is, aminek az anyaga műrattan. Még a párnák miatt sem kell aggódni, ugyanis azok is vízlepergető és mosható kivitelben készülnek.

A kerti összejövetelek nélkülözhetetlen elemei a kerti bútorok és minden tekintetben ideális választásnak bizonyulnak. Ha nem külön-külön szeretnéd összeválogatni, akkor egy étkező szett megvásárlása remek alternatíva. A megfelelő szett kiválasztásakor többek között a dizájn, a minőség, az időtállóság és az egyéni igények is fontos szempontok. Nálunk nagyon sokféle méretű étkezőszettet találsz, amelyek minden alapvető elvárásnak meg tudnak felelni. Mivel az egyes típusok kialakításban, anyagban és stílusban is különböznek egymástól, így könnyen rálelhetsz a tökéletes változatra, ami emeli a találkozások, szabadtéri találkozások színvonalát, hangulatát.

Kapcsolódó tartalmak