kültéri bútor

Kültéri napozóágyak, amiket imádni fogsz idén

Amikor kint szépen süt a Nap és a hőmérséklet is kellemes, akkor a ház melletti szabadtéri terület remek alkalmat teremt a pihenésre, napozásra. Ehhez csak egy szép és kényelmes kültéri napozóágy szükséges. Annak birtokában már csak rajtunk múlik, mikor döntünk úgy, hogy kiélvezzük a napsütés előnyeit.

Napozóágyat nem nehéz találni, olyat viszont annál inkább, ami nemcsak dekoratív, hanem kényelmes és egyben tartós is. Nem mindegy például, hogy elsősorban napozásra szeretnénk használni vagy inkább csak pihennénk rajta. Ezen kívül is még rengeteg elvárásunk lehet, aminek meg kell felelnie a kiszemelt darabnak és akkor még nem beszéltünk az extra igényekről. Nem lehetetlen, hogy egy napozóágy teljes mértékben megfeleljen az elképzeléseinknek, sőt, még az is előfordulhat, hogy túlszárnyalja azokat.

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is bemutatjuk, hogy a nálunk kapható kültéri ágyak milyen előnyökkel tudnak szolgálni. Többek között szó lesz arról, hogy milyen anyagból készülnek, mennyire praktikusak, mennyire lehet könnyen tisztítani és milyen sokszínű kínálatból van mód válogatni.

kategóriában, amelyekkel garantáltan valóra válthatod a stílusos kertről szőtt álmaidat.

monaco napozóágy

Minőségi anyag

Az anyagnak több szempontból is nagy jelentősége van. Egyrészt nagymértékben meghatározza a napozóágy megjelenését, másrészt pedig a minőségben és azzal együtt a tartósságban is meghatározó szerepe van. Az általunk kínált ágyak anyaga változatos képet mutat, ugyanis vannak fából, műrattanból, alumíniumból, illetve acélból készülő típusok. Mindegyik más-más hatást kelt, így a döntéskor érdemes szem előtt tartani a többi kerti bútor stílusát. Ugyanakkor tartósság tekintetében mindegyik, még a fából készült változatok is képesek teljesíteni az elvárásokat. Kellőképpen masszívak és az időjárással szemben is ellenállóak. Ennek köszönhetően sokáig szépek maradnak és a kertünk, teraszunk díszeként funkcionálnak.

karib napozóágy

Praktikus kialakítás

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kültéri napozók elsődleges funkcióját. Emiatt nagyon fontos, hogy kényelmesen tudjunk pihenni, napozni rajtuk. Olyan modelleket kínálunk, amelyek méretben és kialakításban is komfortos használatot tesznek lehetővé. Ami a méretet illeti, vannak egy- és többszemélyes változatok. Ez utóbbiakat a párunkkal vagy a családunk más tagjaival, barátainkkal együtt is tudjuk használni. A kialakítás tekintetében fontos eldönteni, hogy pontosan milyen célra szeretnénk használni az ágyat. Inkább napozni szeretnénk rajta vagy abból a célból van szükségünk rá, hogy pihenjünk rajta, amikor odakint szép idő van. Napozáshoz azok a típusokat javasoljuk, amelyek nem párnázottak és olyan anyagból készülnek, ami jók szellőzik. Pihenéshez pedig ott vannak a párnákkal, szivacstöltéssel felszerelt változatok.

Sokszínű kínálat

Ha feltérképezed a kínálatunkat, akkor láthatod, hogy sokféle különböző kültéri napozóágy közül tudsz választani. Ez nem véletlen, hiszen tudjuk, hogy mindannyiunknak más az ízlése, ennek megfelelően pedig más-más ágy mellett tesszük le a voksunkat. Az egyes típusok nemcsak anyagban és méretben különböznek egymástól, hanem stílusban, dizájnban, felszereltségben és más tulajdonságokban is. Vannak például olyanok, amelyek napozó- és hintaágyak egyben, a fémváz ugyanis lehetőséget ad a hintázásra. Emellett más kényelmi elemek is rendelkezésre állnak, többek között ilyen például a napernyő, a lábtartó, az italtartó vagy a fekvőfelületen használható párna. Ha olyan ágyat keresel, ami legalább annyira kényelmes, mint egy kanapé vagy tévénézős fotel, akkor azt is megtalálod nálunk. Ezek a típusok már abszolút a luxust képviselik, hiszen az átlagosnál magasabb igényeknek is meg tudnak felelni.

Könnyű tisztíthatóság

Mindezek mellett az sem mellékes szempont, hogy a kültéri napozóágyat milyen gyakran kell tisztítani. A tisztítás alkalmával pedig mennyire nehéz eltüntetni róla a szennyeződéseket. Elvégre sokkal szívesebben fekszünk egy olyan bútordarabra, amiről tudjuk, hogy tiszta és ez a napozóágyak esetében sincs másképp. A tisztíthatóság elsősorban a kialakítástól függ, hiszen vannak könnyebben és nehezebben tisztítható anyagok. Az alumíniumnak és az acélnak is teljesen sima felülete van, amit könnyen le tudunk mosni, majd át tudunk törölni egy száraz textillel. Bár a műrattannak fonott hatású felülete van, de azt is könnyen meg lehet tisztítani a szennyeződésektől. Egyedül a fából készült változatok igényelnek némileg több törődést, ápolást, tisztíthatóság szempontjából azonban ezek is előnyös választásnak bizonyulnak.

Amennyiben ezek a tulajdonságok számodra is fontosak, akkor bátran nézzen körül nálunk, ugyanis nagy eséllyel meg fogod találni a minden szempontból tökéletes kültéri napozóágyat. Sokféle különleges darab közül válogathatsz kedvedre, amelyek amellett, hogy praktikusak és kényelmesek, még szépek is. Az olcsóbb típusoktól egészen a drágább, luxus kivitelben készülő darabokig tudsz keresgélni az ágyak között. Ennek köszönhetően könnyen rátalálhatsz az igazira, ami anyagban, méretben, felszereltségben és minden más paraméterben is megfelel az elképzeléseidnek.

tripoli napozóágy

Kapcsolódó tartalmak